Mám problém s ext. diskem WD MyBook 500MB a prosím o radu.
1) Již delší dobu se choval "divně", při každém (re)startu počítače jsem musel odkliknout takové to okno jak když připojím nové datové USB zařízení (takové to menu jestli chcu to otevřít, zkontrolovat, všechno přehrát nebo nic nedělat atd.), když byl nový tak to nedělalo.. celkem ho mám asi 3+ roky.
Mám taky pocit, že poslední dobou více vibroval než dřív, i při uplně vypnutém počitači bzučel tak, že když jsem ho měl položený přímo na stole, tak rezonoval celý stůl tak že mě přišlo divné co mi to doma bzučí.. ne moc, ale slyšet to bylo.
2) Teď jsem doma trochu stěhoval a celý počítač rozpojil a znova propojil a od té doby disk nejede, nehlásí se že by existoval (ve Win7 vůbec, ve WinXPHome si to všimne že sem připojil nějaké USB zařízení ale to je tak všechno). Zkoušel sem ho na více USB kabelech i portech, a vše stejné, takže chyba bude "uvnitř"..
3) Jediné co to dělá je to, že tomu občas, jednou za cca 15 vteřin blikne ta přední modrá kontrolka, to je všechno. Zdroj bude asi ok, protože je slyšet, ale občas nepravidelně..
Nevíte co to je? Jestli ho mám odepsat nebo je nějaká šance na záchranu? Data mám naštěstí zálohována, jde mi jen o to jestli se to mám pokusit spravit (jestli to jde), nebo prostě koupit jiný disk..
Díky za jakoukoliv radu