Thief 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Thief 4

Příspěvek od Riku »

Taky vám při zapnutém SSAA blbne mlha? Viz obrázky - vlevo bez SSAA, vpravo SSAA high

Obrázek Obrázek
PS5 Pro | LG OLED CX55
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Díky tomu že většina scény je vždy hodně dynamická tak se těžko típaj dva úplně stejný screeny, ale ničeho podobného sem si nevšiml - po změně SSAA OFF na HIGH se až na vyhlazení hran nic neděje (respektive nefailuje to AO s mlhou jako u tebe):
http://abload.de/img/shipping-thiefgame_2005lf1.jpg
http://abload.de/img/shipping-thiefgame_209lb5n.jpg

přímo ze hry:
http://abload.de/img/shipping-thiefgame_20tfz81.jpg
http://abload.de/img/shipping-thiefgame_20wgais.jpg

EDIT: stejně je divný že by SSAA dělalo nějaký problémy s AO, je to supersampling - přepočítává to akorát obraz ve vyšším rozlišení, si všimněte že to má i parádní vliv na textury (asi jako by jste nastavili místo AF16x třeba AF 32x nebo 64x- docela luxus pokud je nenecháte zase rozmazat tím FXAA :!: )
Naposledy upravil(a) Ache dne sob 1. bře 2014, 23:05, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Mě to taky s tou mlhou blbne nějak, aspoň sem měl takovej pocit.
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

kronossart píše:Moc me bavil Dishonored, jakej je v porovnani Thief4 s Dishonored?
Mám zatím odehrány 2 mise a s Dishonored je to podobné. Pokud ale jsi puntičkář a sběratel a chceš veškerý lup v jedné misi pobrat, bude to trvat neskutečně dlouho. První misi jsem hrál přes půl hodiny a stejně jsem našel jen 60% věcí. A i na nejvyšší obtížnost mi to přijde jednoduché... No zatím můžu říci, že Dishonored mě bavil o více..
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 5080, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

0martas0 píše:Krteq: Jak problém Geforce? Že by si ten co psal, že mu to na 7970 žere až 2700 Mb vymýšlel? Pokud to fakt žere tolik tak to není problém ovladačů, ale hry.
Á, potrefená husa se ozvala :D
  1. První se o tom bugu zmínil dexterav
  2. Je to potvrzený problém GeForce ovladače
  3. Kdo tu psal, že to na 7970 žere 2700 MB? Navíc je to OK, ta karta má 3 GB VRAM, takže paměť nepřetekla, ta paměť je tam kvůli tomu aby se využívala :roll:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tipoval bych, že co se týče zabraný paměti, bude zásadní rozdíl mezi 32 a 64 bit binárkou (stejně jako u jiných her co mají 64bit verzi v čele Crysis 1). Na 64bit totiž aplikace může využít větší adresní prostor v paměti než 2 GB takže se nemusí používat tak silně trik "texture streaming" který také dost často bývá zabugován (viditelný doskakování textur při rychlejších změnách scén - totálně zabugovaný třeba v Rage). Na druhou stranu ale díky tomu musíte 64bit verzím dát víc paměti. :)

Každopádně super že se díky next. gen konzolím už ledy hýbou a bude se konečně více využívat RAM a VRAM (PS4 má k dispozici 8GB = takový průměr v PC). Na druhou stranu mě textury v Thiefovi nepřipadají nějaký super (na to že to v průmeru vyžírá 2600-2800MB na GTX780)... ale asi to bude tou tmou, většina scény je tma a mlha a to se pak blbě hodnotí kvalita textur. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No textury to má tak na úrovni Skyrimu bych řekl, což je nic moc :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Krteq: Jak se to opraví? Nějak mi nejde do hlavy, když ta hra si vezme nějakých 2700 Mb, přijdou nové ovladače a najednou to půjde pod 2 Gb? Nebo co ty ovladače jako udělají?
A neříkám, že to psal někdo tady.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

0martas0 píše:Krteq: Jak se to opraví? Nějak mi nejde do hlavy, když ta hra si vezme nějakých 2700 Mb
Ono to neni tak jednoduchý. Ta hra ukazuje že si bere 2700MB, ale ve skutečnosti to může být i více (třeba 3500), nezapomeň na ten screen co jsem sem dával:
http://abload.de/img/beznzvu3mkur.png

Grafika pro svojí potřebu může používat i paměť RAM pokud nemá dostatek svojí paměti a do určitého množství přetékání to ani nemusí mít nějaký negativní vliv na výkon. Ale protože je dost brutální rozdíl mezi VRAM a RAM prostorem co se týče propustnosti, tak je jasné že k RAM nemůže přistupovat stejně jako k VRAM a tak je RAM spíš jen používána jako odkládací prostor pro zrovna nepoužívaný data (textury, modely co zrovna nejsou na scéně)... No a tady je právě dost možností jak může ovladač tohle řešit... Jestli opravdu na kartách s méně VRAM to dělá nějaký problémy (na 3GB se hra tváří OK), tak bych věřil tomu že s nějakým patchem hry nebo ovladače tohle může být opraveno. Hele COD:Ghost si na titanovi sežerou všech 6GB a přesto sem to pohodlně dohrál na 3GB grafice = správný memory management je klíčem k úspěchu.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Aha, tak dekuju za vysvetleni. Je fakt ze jsem CoD: Ghost taky dohral vpohode na 770 s 2 Gb VRAM a neskubalo se to.
Ache prosimte a ten screen, kde to najdu? Hledal jsem to ve spravci zarizeni ale tam mam jen polozku "obecny monitor PnP" a nic dalsiho.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Je to proste. Dnes opravdu nejsou hry, kterym by nestacilo 2GB VRAM, krome extremu, jako modovany Skyrim nebo vysoka rozliseni s rezimi AA a vice monitory, atd... U standartniho rozliseni a nastaveni vam bude 2GB VRAM stacit bohate. Jakmile nejaka hra zacne skubat a vytezovat RAM ci VRAM exponencionalne, je tam memory leak. Tz. chyba hry ci driveru. Hry si klidne uzmou vice VRAM, ale neznamena to, ze s méně VRAM by mela byt hra nehratelna. Třeba Crysis 2 se da bez skubani hrat i s Hi-res patchem na 1GB a bez omezeni klidne vezme 1.9GB VRAM. Spis tvurci dnes zase predvadeji klasickou prasecinu, kdy sice udelaji x64 klienta, ale domrvej to a mate pak problém s memory leakem. To neznamena, ze by vam VRAM nestacila.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Aha, takze kdyz se konecne zacinaj objevovat hry s 64bit tak na to vyvpjari zas kaslou a je to k nicemu nez nevydaj opravny patche.
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blizzard »

Hm, takže mám zatím jen 1.2h na tom, ale baví mě to :) Nevím, proč někteří lidi říkali, že je to nuda :?: ... co se týče HW náročnosti, tak problém nemám. Na medium to vypadá celkem dobře (+ FXAA atd ...) a ani se to neseká.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

0martas0 píše:Aha, takze kdyz se konecne zacinaj objevovat hry s 64bit tak na to vyvpjari zas kaslou a je to k nicemu nez nevydaj opravny patche.
No hele, ono je to oboustranný, u Crysisu to fungovalo tak, že 32bit = klasický texture streaming a tak při rychlejším pohybu bylo vidět doskakování textur. 64bit verze naopak nic nestreamovala a všechno se při loadingu rovnou načítalo do paměti. Takže je jasné že 64bit verze byla náročnější a přitom na grafice (na screeenshot) nic nepřidala.

A na druhou stranu výrobci grafik ještě určitě nemají tolik zkušeností z 64bit aplikacemi (který jsou shcopný využít více než 2GB paměti), když je jich zatim tak málo, a tak některý kombinace problémy dělat můžou.

Blbý je že sem se v tom Thiefovi zrovna zaseknul v nějakým podělaným bludišti (stará knihovna, otočný schodiště) a tak asi nevyzkouším rozdíly mezi 32bit a 64bit verzí. Dokud se z toho nedostanu. :-( Kua tohle je hra na konzole! Kde je nějaká výrazně blikající šipka co mě ukáže co mam udělat a kam mam jít? :-D
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blizzard »

Ache píše:Blbý je že sem se v tom Thiefovi zrovna zaseknul v nějakým podělaným bludišti (stará knihovna, otočný schodiště) a tak asi nevyzkouším rozdíly mezi 32bit a 64bit verzí. Dokud se z toho nedostanu. :-( Kua tohle je hra na konzole! Kde je nějaká výrazně blikající šipka co mě ukáže co mam udělat a kam mam jít? :-D
já jsem naštěstí na začátku, ale taky čekám, kdy se zaseknu :D Zkus zmáčknout "F" ... to ti trochu napoví :)
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Člověče Ache snaž se :-D Postup ti asi nedokážu už popsat, ale byl jsem tam max. 5 minut.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jo po ránu jde všechno líp, sem to už večer (v noci) nedával. :-D
Už lezu ven... ale fakt by mě zajmalo jak si tuhle hru užívají majitelé TNek, protože když sem měl naposledy TN tak vim že takový hle scény byly vždycky utrpení:
http://abload.de/img/shipping-thiefgame_20vmxew.jpg

... začíná to být zajmavá hra, asi to nebude úplný bullshit. A díky hromadě paměti na grafice a RAM nemam žádný problémy s plynulostí (bežně tak 80-100fps, při všem naplno kromě rozmazávače obrazu FXAA), takže super. :)
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Stary thiefy na zacatku taky byli nuda, nez se to rozjelo a zacal poradnej pribeh. Si pamatuji, ze treba Deadly Shadows jsem po odehrati prvni mise odinstaloval, ze to je blbost (v ty dobe to byl prvni thief, co jsem hral). Tak za dva roky jsem se k tomu nahodou dostal zase a zkusil po prvni misi druhou, pak treti a za vikend dohrano :) Doufam, ze tohle bude neco podobneho :)

Jak jste na tom jinak s koristi? Podarilo se nekomu hned napoprve 100% vseho? Ja u druhy mise v ty stary slevarne snad prolezl kdejakej kout a nakonec stejne 81% a tri z peti sbirkovejch predmetu jsem nenasel... to jsem ji hral snad hodinu, abych vse prozkoumal. :(
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Mám problém s výkonem. Když zapnu / vypnu sli, naměřim vždy +/- stejné výsledky. Co mě udivuje je to, že s vertikální synchro (trojtý buffer) mám průměrně o 10fps víc, než když to vypnu. Nemělo by to být obráceně? A v jedné scéně jsem měl 45 fps ale hra se sekala jak kdybych měl 10, ale to bylo sekání spíš takový jak když se seká panák, prostě divný.

A ještě s vypnutým SLI mám "min FPS" o 14 vyšší, než když zapnu sli. Tak to teda fakt nevim, co to je za haluze. Nakonec kdybyc dal minimální detaily tak budu mít 5 fps ne? :D
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

hru v pohode stiha aj moja starsia zostava..vsetko na max ..len o jedno znizene tiene a AO
Ache píše: Spíš by mě zajímalo kde tam najdu tesselaci, v menu je volba, ale chodníky jsou dělaný fejkovým Paralaxním mapingem (což je krásně poznat na hranách textur). :P
ja som si to zatial vsimol len na lane ked splhas..
..potom postavy su teselovane..aspon ten bosko ci ako sa vola..ale zmeny su velmi minimalne
Naposledy upravil(a) rbclass dne ned 2. bře 2014, 16:05, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“