potřeboval bych poradit s teoretickou i praktickou stránkou věci. Mám ADSL internet od O2, který je stabilní s dobrou odezvou s relativně dobrý downloadem 4Mbit, bohužel upload je 256 Kbit což je prakticky nepoužitelné pro něco jiného než běžné užití a potřebuji uploadovat zálohy a obrázky produktů na server v gigových velikostech. Mám ale možnost přibrat WIFI která by měla mít okolo 6/6 Mbit, avšak s nejistou stabilitou jak to u WIFI bývá což je zase nevhodné na jiné věci.
Dalo by se nějakým efektivním cenově dostupným způsobem tyto 2 připojení zkombinovat? (nemusí to být žádný automatický loadbalancing) Třeba že bych si mezi nima přepínal v administraci routeru. Teď tady zkusím plácnout do vody, protože nevím jestli něco takového jde, ale představuji si modem/router který by měl 2 WAN porty a v administraci bych jen vybral který LAN port využívá které WAN připojení. Takže bych přes den jel na stabilnějším ADSL a třeba večer přepnul na spojení co mi poskytuje WIFI provider a dal něco uploadovat/stahovat, nebo dal jeden počítač uploadovat přes WIFI zatímco na jiném bych hrál online gamesy přes ADSL. Důležité je to centrální propojení ať nemusím neustále prohazovat kabely ručně.
Díky za jakoukoliv radu a pokud máte nějaký tip na zařízení které by něco takového zvládalo sem s ním