Pro reinstal. nejde zprovoznit internet prosím pomoc

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
blystar
Začátečník
Začátečník

Pro reinstal. nejde zprovoznit internet prosím pomoc

Příspěvek od blystar »

Zdravím

přeinstaloval jsem PC z Win XP na WIN 7. Prvotně byl internet naprosto v pořádku a hnedka se chytil. Stáhl jsem přesné ovladače na desku gigabyte z officiálních stránek na system W7 32bit, všecko správně a začal stahovat aktualizace.

Pak se stalo to, že internet přestal fungovat jak u mě doma (původně jsem myslel, že je problém v mojem připojení, tak se dělo bohužel i u klienta). Ikonka dole s připojením má na sobě žlutý vykřičník, při pokusu vyřešit problém automatikou je výsledek takový, že problém nebyl rozpoznán. Zakoupil jsem novou síťovou kartu, nainstaloval a hlásí mi to přesně ten samý problém, jako když jsem používal integrovanou. Nedostanu se na internet, ping bez odezvy, dole žlutý vykřičník u ikony s připojením. Nevíte někdo prosíííímváááás kde může být problém ? Je to velmi důležité pro mě.

U té integr. mi internet najel, když jsem přeinstaloval ovladače ale vždy jen do prvního restartu, pak mrtvo. Několikrát se tak stalo a pak už to nešlo vůbec. Ani nová síťovka se nechytá .
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pro reinstal. nejde zprovoznit internet prosím pomoc

Příspěvek od Weslo »

Problém může být naprosto kdekoliv. Podezříval bych různé antiviry, antispyware, ccleanery a podobné hovadiny, kterými si uživatelé rádi zasírají počítač. Vzpomínej, co jsi udělal jako poslední, než problém začal....
O jakou desku/síťovku se jedná?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Připojení přes kabel je 100% funkční, druhý PC připojím
Síťová karta 1) 2x ze základní desky GB EP45-DS3 / mám pocit, že to začalo zlobit buď po aktualizacích windows, nebo po tom, co jsem stáhl oficiální drivery LAN k desce (100% správné, ze stránek GB, na přesný tip desky i Os, tady chybu nehledejte). Po tom internet občas naskočil, když jsem driver odebral a zase přidal, ale max do restartu. Zkoušel jsem i drivery úplně smazat (ty co jsem stáhl) a sami se nainstalovali drivery z windows, zase to jelo max do restartu. Teď mi ta síť zase naskočila, ale po restu předpokládám, že bude opět KO.

Druhá síťová karta-koupil sem novou a nainstaloval drivery je RTL8139 (realtek), která se chová ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO TA INTEGROVANÁ ... TO JE SAKRA DIVNÉ ! Žlutý vykřičník a občas zázrakem najede ale po restartu zase KO .. Internet mám 100% OK a u klienta taktéž.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Koukám, že ten MB má dvě integrované LAN karty.
Zkoušel jsi obě?
Jde ta, co zrovna nepoužíváš, vypnout?

Při použití přídavné karty s RL8139 máš ty integrované vypnuté v BIOSu?

Co máš za switch?

Pokud bych pokoušel integrovanou LAN kartu, zkusil bych ovladače odsud:
http://www.realtek.cz/realtek-driver.ph ... ek=network
Nebo odsud:
http://www.realtek.com.tw/downloads/
Totéž pro tu přídavnou.

Jo, a ty Windows 7 jsou 32bit nebo 64bit?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Pánové, děkuji moc za snahu.

Pro všechny .. byl to FIREWALL .. automaticky se nastavil tak, že mi blokoval připojení. Proto mi int. šel, když jsem přidal a odebral ovladače jen do restartu, kdy se aplikovali pravidla FW.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“