Zdravím
přeinstaloval jsem PC z Win XP na WIN 7. Prvotně byl internet naprosto v pořádku a hnedka se chytil. Stáhl jsem přesné ovladače na desku gigabyte z officiálních stránek na system W7 32bit, všecko správně a začal stahovat aktualizace.
Pak se stalo to, že internet přestal fungovat jak u mě doma (původně jsem myslel, že je problém v mojem připojení, tak se dělo bohužel i u klienta). Ikonka dole s připojením má na sobě žlutý vykřičník, při pokusu vyřešit problém automatikou je výsledek takový, že problém nebyl rozpoznán. Zakoupil jsem novou síťovou kartu, nainstaloval a hlásí mi to přesně ten samý problém, jako když jsem používal integrovanou. Nedostanu se na internet, ping bez odezvy, dole žlutý vykřičník u ikony s připojením. Nevíte někdo prosíííímváááás kde může být problém ? Je to velmi důležité pro mě.
U té integr. mi internet najel, když jsem přeinstaloval ovladače ale vždy jen do prvního restartu, pak mrtvo. Několikrát se tak stalo a pak už to nešlo vůbec. Ani nová síťovka se nechytá .
Pro reinstal. nejde zprovoznit internet prosím pomoc
Moderátor: Don
- blystar
- Začátečník

- Weslo
- Středně pokročilý

Re: Pro reinstal. nejde zprovoznit internet prosím pomoc
Problém může být naprosto kdekoliv. Podezříval bych různé antiviry, antispyware, ccleanery a podobné hovadiny, kterými si uživatelé rádi zasírají počítač. Vzpomínej, co jsi udělal jako poslední, než problém začal....
O jakou desku/síťovku se jedná?
O jakou desku/síťovku se jedná?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- blystar
- Začátečník

Připojení přes kabel je 100% funkční, druhý PC připojím
Síťová karta 1) 2x ze základní desky GB EP45-DS3 / mám pocit, že to začalo zlobit buď po aktualizacích windows, nebo po tom, co jsem stáhl oficiální drivery LAN k desce (100% správné, ze stránek GB, na přesný tip desky i Os, tady chybu nehledejte). Po tom internet občas naskočil, když jsem driver odebral a zase přidal, ale max do restartu. Zkoušel jsem i drivery úplně smazat (ty co jsem stáhl) a sami se nainstalovali drivery z windows, zase to jelo max do restartu. Teď mi ta síť zase naskočila, ale po restu předpokládám, že bude opět KO.
Druhá síťová karta-koupil sem novou a nainstaloval drivery je RTL8139 (realtek), která se chová ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO TA INTEGROVANÁ ... TO JE SAKRA DIVNÉ ! Žlutý vykřičník a občas zázrakem najede ale po restartu zase KO .. Internet mám 100% OK a u klienta taktéž.
Síťová karta 1) 2x ze základní desky GB EP45-DS3 / mám pocit, že to začalo zlobit buď po aktualizacích windows, nebo po tom, co jsem stáhl oficiální drivery LAN k desce (100% správné, ze stránek GB, na přesný tip desky i Os, tady chybu nehledejte). Po tom internet občas naskočil, když jsem driver odebral a zase přidal, ale max do restartu. Zkoušel jsem i drivery úplně smazat (ty co jsem stáhl) a sami se nainstalovali drivery z windows, zase to jelo max do restartu. Teď mi ta síť zase naskočila, ale po restu předpokládám, že bude opět KO.
Druhá síťová karta-koupil sem novou a nainstaloval drivery je RTL8139 (realtek), která se chová ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO TA INTEGROVANÁ ... TO JE SAKRA DIVNÉ ! Žlutý vykřičník a občas zázrakem najede ale po restartu zase KO .. Internet mám 100% OK a u klienta taktéž.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Koukám, že ten MB má dvě integrované LAN karty.
Zkoušel jsi obě?
Jde ta, co zrovna nepoužíváš, vypnout?
Při použití přídavné karty s RL8139 máš ty integrované vypnuté v BIOSu?
Co máš za switch?
Pokud bych pokoušel integrovanou LAN kartu, zkusil bych ovladače odsud:
http://www.realtek.cz/realtek-driver.ph ... ek=network
Nebo odsud:
http://www.realtek.com.tw/downloads/
Totéž pro tu přídavnou.
Jo, a ty Windows 7 jsou 32bit nebo 64bit?
Zkoušel jsi obě?
Jde ta, co zrovna nepoužíváš, vypnout?
Při použití přídavné karty s RL8139 máš ty integrované vypnuté v BIOSu?
Co máš za switch?
Pokud bych pokoušel integrovanou LAN kartu, zkusil bych ovladače odsud:
http://www.realtek.cz/realtek-driver.ph ... ek=network
Nebo odsud:
http://www.realtek.com.tw/downloads/
Totéž pro tu přídavnou.
Jo, a ty Windows 7 jsou 32bit nebo 64bit?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- blystar
- Začátečník

Pánové, děkuji moc za snahu.
Pro všechny .. byl to FIREWALL .. automaticky se nastavil tak, že mi blokoval připojení. Proto mi int. šel, když jsem přidal a odebral ovladače jen do restartu, kdy se aplikovali pravidla FW.
Pro všechny .. byl to FIREWALL .. automaticky se nastavil tak, že mi blokoval připojení. Proto mi int. šel, když jsem přidal a odebral ovladače jen do restartu, kdy se aplikovali pravidla FW.