Prosim o radu/pomoc pri vyrieseni problem s NB HP Probook 6550b,
pri zapnuti nb sa na orazovke vypise v cca 10 riadkoch hlaska "PCI Controller error" a pod tym cez F1 continue a F10 bios setup.
Po chvilke pokracuje dalej a tam pri snahe nabootovat OS sa spusti windows 7 recovery , bud normalne alebo oprava. Oba pripady vedu po par sekundach k modrej obrazovke, kde sa nachadza hlaska :
The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your system vendor for an update BIOS.
*** STOP: 0x000000A5 (.........................)
skusal som flashnut bios ale nepodarilo sa mi to, dvd mechanika neziije, (pri pokuse o bootovanie z dvd v momente zamrzne boot menu) z usb stava ide, e-sata zije tiez.
Flashnutie som skusal z usb podla navodov na nete, aj z hdd (aktive, format fat, nahrany bios z hp stranky, este som to skusal aj s utilitou ktora nahraje na disk dos boot..) na nic nereaguje.
Moznu napravu vidim vo flashnuti biosu, ale nedari sa mi to.. v biose som skusal vsetko mozne povypinat porty ktore nepotrebujem, samozrejme som nastavoval AHCI/IDE a EFI/legacy podla toho co som skusal..
Esste dodam ako sa to stalo - nevedel som si dat rady s tym aby som nainstaloval 2x windows 7 na rozdielne disky (jeden cez e-sata), skusal som vsetko mozne , nakoniec som si povedal ze skusim to s win.8, vybral som disk s w7 dal instalovat , vsetko nasvedcovalo z nebude problem, kopirovali sa subory, odisiel som a ked som sa vratil tak uz iba dookola restartoval koli modrej obrazovke. Po vrateni disku s win7 problem ostal totozny.
Prosim Vas o rady, podnety ako na to, uz mi dosli napady, nviem si rady. Dakujem.
//edit Wilik - presun z desek
PCI Controller error -post, nechce bootovat, modra obrazovka
Moderátor: Don
- ekvadorian
- Nováček
-
- ekvadorian
- Nováček
-
Re: PCI Controller error -post, nechce bootovat, modra obrazovka
problem stale neevyrieseny. len dodam, ze dvd mechanika funguje, no problem je, ze nechce spustit ani linux, live. tiez koli nejakej chybe hned dna zaciatku po spusteni na install / spustit live.
moze byt ze ta instalacia odpalila nieco hardwarovo na zakladnej doske? prosim a dakujem o rady ako postupovat.
moze byt ze ta instalacia odpalila nieco hardwarovo na zakladnej doske? prosim a dakujem o rady ako postupovat.