PCI Controller error -post, nechce bootovat, modra obrazovka

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ekvadorian
Nováček
Nováček

PCI Controller error -post, nechce bootovat, modra obrazovka

Příspěvek od ekvadorian »

Prosim o radu/pomoc pri vyrieseni problem s NB HP Probook 6550b,

pri zapnuti nb sa na orazovke vypise v cca 10 riadkoch hlaska "PCI Controller error" a pod tym cez F1 continue a F10 bios setup.
Po chvilke pokracuje dalej a tam pri snahe nabootovat OS sa spusti windows 7 recovery , bud normalne alebo oprava. Oba pripady vedu po par sekundach k modrej obrazovke, kde sa nachadza hlaska :

The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your system vendor for an update BIOS.

*** STOP: 0x000000A5 (.........................)

skusal som flashnut bios ale nepodarilo sa mi to, dvd mechanika neziije, (pri pokuse o bootovanie z dvd v momente zamrzne boot menu) z usb stava ide, e-sata zije tiez.
Flashnutie som skusal z usb podla navodov na nete, aj z hdd (aktive, format fat, nahrany bios z hp stranky, este som to skusal aj s utilitou ktora nahraje na disk dos boot..) na nic nereaguje.

Moznu napravu vidim vo flashnuti biosu, ale nedari sa mi to.. v biose som skusal vsetko mozne povypinat porty ktore nepotrebujem, samozrejme som nastavoval AHCI/IDE a EFI/legacy podla toho co som skusal..

Esste dodam ako sa to stalo - nevedel som si dat rady s tym aby som nainstaloval 2x windows 7 na rozdielne disky (jeden cez e-sata), skusal som vsetko mozne , nakoniec som si povedal ze skusim to s win.8, vybral som disk s w7 dal instalovat , vsetko nasvedcovalo z nebude problem, kopirovali sa subory, odisiel som a ked som sa vratil tak uz iba dookola restartoval koli modrej obrazovke. Po vrateni disku s win7 problem ostal totozny.

Prosim Vas o rady, podnety ako na to, uz mi dosli napady, nviem si rady. Dakujem.

//edit Wilik - presun z desek
ekvadorian
Nováček
Nováček

Re: PCI Controller error -post, nechce bootovat, modra obrazovka

Příspěvek od ekvadorian »

problem stale neevyrieseny. len dodam, ze dvd mechanika funguje, no problem je, ze nechce spustit ani linux, live. tiez koli nejakej chybe hned dna zaciatku po spusteni na install / spustit live.

moze byt ze ta instalacia odpalila nieco hardwarovo na zakladnej doske? prosim a dakujem o rady ako postupovat.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“