čau, můžete mi někdo prosím poradit, jakej je mezi těmahle třema paměťma rozdíl. Mám jednu tuhle paměť doma, akorát mám označení AD3U1333W4G9-B a ty ostatní maj místo B S, další má R a další je označená SU3U1333C4G9-R
Chtěl bych si další 4GB přikoupit, ale za boha nevím který. Je to jedno, nebo mi jedny poradíte?
Díky
http://www.czc.cz/operacni-pameti/produ ... 2=sPC10600
Jaký je rozdíl mezi těmito paměťmi?
- fredh
- Začátečník
-
- fredh
- Začátečník
-
Re: Jaký je rozdíl mezi těmito paměťmi?
300 shlédnutí a nikdo se nedokáže ani vyjádřit?
- petrxp
- Začátečník
-
Jsou to všechno stejné paměti ? A co ? Neumíš si přečíst údaje ? Se ptej na CZC proč tam mají bordel..
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne nemusej bejt stejné. Adata je low-end výrobce, bere čipy vždy od toho co jsou nejlevnější. 3 typy pamětí se stejnejma frekvencema a latencema se můžou lišit použitými čipy a taky tím jestli jsou single-rank nebo dual rank.
Bohužel dohledat se to nedá, leda je všechny 3 objednat a prohlédnout si je.
Tohle je ještě celkem podstivý, to takovej kingston si u spotřebitelskejch pamětí mění specifikace a použité čipy či konfigurace jak se mu zachce a nikoho se neráčí ani informovat. Zakreje to plechovym pasivem HyperX a kupujte.
Bohužel dohledat se to nedá, leda je všechny 3 objednat a prohlédnout si je.
Tohle je ještě celkem podstivý, to takovej kingston si u spotřebitelskejch pamětí mění specifikace a použité čipy či konfigurace jak se mu zachce a nikoho se neráčí ani informovat. Zakreje to plechovym pasivem HyperX a kupujte.
- fredh
- Začátečník
-
czc bylo první, který sem kontaktoval, ale neozvali se zpět.petrxp píše:Jsou to všechno stejné paměti ? A co ? Neumíš si přečíst údaje ? Se ptej na CZC proč tam mají bordel..
Jinak díky doc zenith za konstruktivní odpověď. Bude to asi jak píšeš.
- solely
- Nováček
-
Co si pamatuju tak:fredh píše:čau, můžete mi někdo prosím poradit, jakej je mezi těmahle třema paměťma rozdíl. Mám jednu tuhle paměť doma, akorát mám označení AD3U1333W4G9-B a ty ostatní maj místo B S, další má R a další je označená SU3U1333C4G9-R
Chtěl bych si další 4GB přikoupit, ale za boha nevím který. Je to jedno, nebo mi jedny poradíte?
Díky
http://www.czc.cz/operacni-pameti/produ ... 2=sPC10600
AD3U1333W4G9-B - B = Bulk pack - holá paměť
AD3U1333W4G9-S - S = Single pack - to samé jako Bulk, holá pyaměť, značení pro jiný region
AD3U1333W4G9-R - R = Retail pack - paměti v průhledné plastové krabiče (tzv. clamshell v ČR spíš známé pod označením blister pack).
Paměti jsou totožné, liší se pouze balení, může být lehký rozdíl v ceně.
Bulk/Single je holá paměť bez obalu, je to dáno tím, že se dodávají jako balení po 100ks v platech a většinou jsou určeny pro výrobce, distributoři to ale prodávají i samostatně, takže to pak mají i obchody v nabídce.
Retal je v plastové krabičce, určené pro prodejny, které se dají na prodejně pak třeba zavěsit na stojan, mají v krabičce často jednoduchý manuál.