Jaký je rozdíl mezi těmito paměťmi?

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
Odpovědět
fredh
Začátečník
Začátečník

Jaký je rozdíl mezi těmito paměťmi?

Příspěvek od fredh »

čau, můžete mi někdo prosím poradit, jakej je mezi těmahle třema paměťma rozdíl. Mám jednu tuhle paměť doma, akorát mám označení AD3U1333W4G9-B a ty ostatní maj místo B S, další má R a další je označená SU3U1333C4G9-R

Chtěl bych si další 4GB přikoupit, ale za boha nevím který. Je to jedno, nebo mi jedny poradíte?

Díky

http://www.czc.cz/operacni-pameti/produ ... 2=sPC10600
fredh
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký je rozdíl mezi těmito paměťmi?

Příspěvek od fredh »

300 shlédnutí a nikdo se nedokáže ani vyjádřit?
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Jsou to všechno stejné paměti ? A co ? Neumíš si přečíst údaje ? Se ptej na CZC proč tam mají bordel..
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne nemusej bejt stejné. Adata je low-end výrobce, bere čipy vždy od toho co jsou nejlevnější. 3 typy pamětí se stejnejma frekvencema a latencema se můžou lišit použitými čipy a taky tím jestli jsou single-rank nebo dual rank.

Bohužel dohledat se to nedá, leda je všechny 3 objednat a prohlédnout si je.

Tohle je ještě celkem podstivý, to takovej kingston si u spotřebitelskejch pamětí mění specifikace a použité čipy či konfigurace jak se mu zachce a nikoho se neráčí ani informovat. Zakreje to plechovym pasivem HyperX a kupujte.
fredh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fredh »

petrxp píše:Jsou to všechno stejné paměti ? A co ? Neumíš si přečíst údaje ? Se ptej na CZC proč tam mají bordel..
czc bylo první, který sem kontaktoval, ale neozvali se zpět.

Jinak díky doc zenith za konstruktivní odpověď. Bude to asi jak píšeš.
solely
Nováček
Nováček

Příspěvek od solely »

fredh píše:čau, můžete mi někdo prosím poradit, jakej je mezi těmahle třema paměťma rozdíl. Mám jednu tuhle paměť doma, akorát mám označení AD3U1333W4G9-B a ty ostatní maj místo B S, další má R a další je označená SU3U1333C4G9-R

Chtěl bych si další 4GB přikoupit, ale za boha nevím který. Je to jedno, nebo mi jedny poradíte?

Díky

http://www.czc.cz/operacni-pameti/produ ... 2=sPC10600
Co si pamatuju tak:
AD3U1333W4G9-B - B = Bulk pack - holá paměť
AD3U1333W4G9-S - S = Single pack - to samé jako Bulk, holá pyaměť, značení pro jiný region
AD3U1333W4G9-R - R = Retail pack - paměti v průhledné plastové krabiče (tzv. clamshell v ČR spíš známé pod označením blister pack).

Paměti jsou totožné, liší se pouze balení, může být lehký rozdíl v ceně.

Bulk/Single je holá paměť bez obalu, je to dáno tím, že se dodávají jako balení po 100ks v platech a většinou jsou určeny pro výrobce, distributoři to ale prodávají i samostatně, takže to pak mají i obchody v nabídce.
Retal je v plastové krabičce, určené pro prodejny, které se dají na prodejně pak třeba zavěsit na stojan, mají v krabičce často jednoduchý manuál.
Odpovědět

Zpět na „DDR3“