GIGABYTE HD 7970 Ultra Durable OC 3GB - Driver - Wolfenstein

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Angeloo
Začátečník
Začátečník

GIGABYTE HD 7970 Ultra Durable OC 3GB - Driver - Wolfenstein

Příspěvek od Angeloo »

Dobrý den,
Problém na mém počítači není žádný, až do doby než budu chtít aktualizovat ovladače grafiky.
Nyní mám nainstalovaný AMD catalyst 13.12 (od doby co jsem instaloval Windows 7), chtěl bych přejít na 14.14, bohužel to nejde, při instalaci se mi nabídne pouze aktualizovat zvuk na HDMI a správce AMD Catalyst.

Malý info:
Už jsem dělal stovky pc a tohle už je 3 případ kdy se mi tento problém vyskytl, jediný řešení
bylo přeinstalovat Win 7, nainstalovat Net Frame atd. a poté spustit instalaci, pokud jste instalaci udělali dřív a nebyly instalovány potřebné programy, instalace spadla poté už nešel nainstalovat, jediné řešení obnovit systém nebo opět přeinstalovat Win 7. U jiných počítačů nebyl nikdy problém.

Také mám vyzkoušeno pokud jsem přešel s touto grafikou na Win 8, tak tam nebyl problém instalovat updaty AMD catalyst z 12 na 13 atd. - Win 8 jsou pro mě nepoužitelný a proto zůstávám u Win 7

Tento problém jsem nikdy normálně nedokázal vyřešit a proto se ptám vás, jak to udělat abych nemusel, předělávat Win 7, update chci z důvodu abych si mohl zahrát Wolfenstein The New Order.

Moje Sestava:
Obrázek

Hladis//Tohle patri do ovladacu, takze presun.
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Re: GIGABYTE HD 7970 Ultra Durable OC 3GB - Driver - Wolfens

Příspěvek od Angeloo »

Je vidět, že tenhle problém nedokáže nikdo vyřešit ani na pobočce (losan, Alza, CZC, atd.) ani na jediném webu.
Opět jsem si musel poradit sám, fakt nechápu k čemu jsou weby a servisy když jsi zase musim poradit sám.

Jedinou odpověď co vždycky dostanu, kupte nový nebo tak to udělejte tou metodou jak jste řikal.

To mi připomnělo, když jsem koupil Router Modem v jednom (2in1) (jednalo se o Edimax)
všechno bylo správně nastavený a internet prostě nešel (internet o2), 5 PC - na 3 to šlapalo a na 2 NE
a když přijdu do servisu s routerem i s PC, nechápou jak to nemůže fungovat když na ostatních to funguje,
weby a servisy opět nic nezmohli a řekli pořiďte si nový.

Problém jsem opět vyřešil sám, stačil příkazový řádek a odemknout jednu funkci routeru, poté to už fungovalo všude.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

noo, reinstal OS nepomaha ?

Nedal si dost info, obcas pomaha aj screenshot chyby..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Tento problém jsem nikdy normálně nedokázal vyřešit a proto se ptám vás, jak to udělat abych nemusel předělávat Win 7,
Žádná chyba nevyjede, chyba je jenom to že to nejde přeinstalovat na novější neboli
program hlásí že má aktuální verzi při tom nemá.
Když vymažu kompletně ovladače od AMD, tak instalace nenabídne kompletní balík ale jenom Ovladač
na zvuk a správce AMD, nic víc (tohle je ta chyba).
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Povedal by som... Občasná chyba AMD.. Stiahni si DriverCleaner a kompletne zmaz ovladace.. Všetko.. CCC, DRIVER atď.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Všechno tohle jsem už zkoušel, když se odinstalovaly všechny ovladače od AMD přes aplikaci AMD Clean Uninstall Utility, z nějakého důvody byly deaktivovány všechny výstupní porty USB atd. PC pak nešel ovládat (pokud jsem to odstranil běžnou cestou nebo jinými programy stejný problém). Poté když jsem zprovoznil porty a chtěl nainstalovat nové ovladače, v nabídce bylo k dispozici pouze zvuk přes HDMI a správce AMD ostatní ovladače to nenabídlo.

Pokud je tady někdo zkušenější a ví jak ten to problém vyřešit napište mi PLS.

Ale nepište předěl OS, vymaž ovladače, použij programy třetích stran na pročištění atd. (používám CCleaner a Wise PC, Driver Genius)
Všechno tohle znám a zkoušel jsem to. Pokud se nikdo neozve do 2 dnů nebo řeknou že nevědí,
tak opět toto forum ztrácí smysl jako ostatní servisy + Kamené pobočky
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

proste je neco podelanych a je asi miliarda veci,co to muze bejt,takze zbejva jen reinstal os
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Bohužel jsem to opět nevyřešil normálně, takže opět jako každý rok, předělal jsem Windows, tak jak jsem zmiňoval na začátku, jediná metoda která funguje, fakt nechápu proč u jiných PC je to bez problému a jenom tady je ten problém, na to asi odpověď nikdy nedostanu.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Použij DDU ale ještě předtím sem hoď hardwarID ze správce zařízení, něco jako toto

Obrázek

//
CageJ píše:Povedal by som... Občasná chyba AMD...
Tohle se projevuje i na nV a můžou za to zfušovaný knihovny M$ :/

Jinak DriverCleaner je snad nejnebezpečnější soft na čištění driveru.

//Promaz flame
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

doporucuju vyzkouset driver sweeper,zatim me vzdycky pomohl
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

DriverSweeper už je těžce obsolete (už skoro 3 roky starý) a DDU toho umí mnohem víc.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Tak DriverCleaner mi vzdy na CCC fungoval.
iPhone 12 Pro 128GB
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Určitě vyzkouším (jinak programy na výmaz ovladačů jsem už zkoušel kromě Driver Cleaner).
Nyní už mám verzi 14.4, takže až bude nějaká novější zkusím to a dám vědět.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ona už je venku novější verze - Catalyst 14.6 BETA (14.200.0) - 22.5.2014 ;)
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

neinstaluji testovací verze, pouze finální verze.
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Dneska jsem se rozhodnul, ze preinstaluju grafickou kartu z verze 14.4 na 14.7.
Použil jsem DriverCleaner a bez úspěchu.
Při instalaci to vůbec nenabídne amd catalyst ale jenom zvukovku a par doplnku.
Tak už fakt nevim jak to vyřešit, předělávat Win 7 pokaždé když výjde nová verze ovladače na grafiku mě fakt už nebaví a je to blbost.
Když všechno vymažu at přes DDU nebo přesten cleaner, tak to furt nejde.

Obrázek

Můžete poradit nějakou metodu která opravdu funguje????
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

prodat amd střep a poridit nvidii,tohle je proste klasickej problem bez jasnyho reseni
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

tohle bude ale jen nejakej jeho specifickej problem.. stahujes spravnej ovladac? nestahujes jen pro chipset?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“