doporucuju zkombinovat s http://www23.zippyshare.com/v/58451866/file.html
Watch Dogs, testy a technicka stranka hry
Moderátor: Baneshee
- oneb1t
- Začátečník

Re: Watch Dogs, testy a technicka stranka hry
nech se prekvapit
schvalne jestli na neco prijdes
- Ache
- Pokročilý

No uvidíme, spíš neveřim že to na ultra textury pojede bez stutteringu.
Hlavně je divný že by takovýhle pitomý efekt (listí na zemi) dělal takový problémy, to bych asi Ubisoft označil za ještě vetší **** než EA. Vždyť takový efekty bordelu na zemi se už používaly i v blbém GTA3 kde po zemi poletuje listí a noviny - v té době počítané přes CPU typu Pentium/Celeron cca 700MHz
Hlavně je divný že by takovýhle pitomý efekt (listí na zemi) dělal takový problémy, to bych asi Ubisoft označil za ještě vetší **** než EA. Vždyť takový efekty bordelu na zemi se už používaly i v blbém GTA3 kde po zemi poletuje listí a noviny - v té době počítané přes CPU typu Pentium/Celeron cca 700MHz
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

Tak jsem to porovnal a zadny listi
Auta se spawnujou bliz a to je cely 
Jinak s texturama na Ultra mi vysel ted výsledek:
2014-06-09 15:25:49 - watch_dogs
Frames: 6139 - Time: 79578ms - Avg: 77.144 - Min: 60 - Max: 89
FLAC 64,03 fps a 15,62ms
Jinak s texturama na Ultra mi vysel ted výsledek:
2014-06-09 15:25:49 - watch_dogs
FLAC 64,03 fps a 15,62ms
- Ache
- Pokročilý

A průběh fps v testovacím úseku?Hladis píše:Tak jsem to porovnal a zadny listiAuta se spawnujou bliz a to je cely
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- oneb1t
- Začátečník

tahle cast ma nejvetsi vliv na vykon a da se upravovat i v gamerprofile.xml
DetailDistanceScaleModifier="0.8"
LodScale="2.0"
KillLodScale="2.0"
BuildingKillLodScale="1.2"
ClustersLodScale="1.2"
RealTreesLodScale="2.0"
takze tady vylepsenej gameprofile.xml
http://pastebin.com/g1hBe6xx
ve hre si pak zmente uz jen kvalitu vyhlazovani a jede to paradne a s jeste lepsi grafikou nez na ultra
DetailDistanceScaleModifier="0.8"
LodScale="2.0"
KillLodScale="2.0"
BuildingKillLodScale="1.2"
ClustersLodScale="1.2"
RealTreesLodScale="2.0"
takze tady vylepsenej gameprofile.xml
http://pastebin.com/g1hBe6xx
ve hre si pak zmente uz jen kvalitu vyhlazovani a jede to paradne a s jeste lepsi grafikou nez na ultra
- oneb1t
- Začátečník

vsak to tady mas reportnuty ze ma 54fps v FLAAche píše:A průběh fps v testovacím úseku?Hladis píše:Tak jsem to porovnal a zadny listiAuta se spawnujou bliz a to je cely
- oneb1t
- Začátečník

auta na vykon moc vliv nemaj zkusim zjistit ktery nastaveni na ne ma vliv a zas to posunout na vic (zkousel sem je uplne vypnout a zadnej velkej posun v fps)
- Hladis
- Moderátor

Ache:
Doplnil jsem, ale auta vyskakuji dost blizko.
Oneb1t:
Priste nekecej něco o listi, když jsi tam hybal s vice vecma.
Edit//No zkrouhnul si dohlednost objektu a LOD a evidentne jsi s tim dost hybal. Zadny listi. Zbytecny 2 strany textu.
Doplnil jsem, ale auta vyskakuji dost blizko.
Oneb1t:
Priste nekecej něco o listi, když jsi tam hybal s vice vecma.
Edit//No zkrouhnul si dohlednost objektu a LOD a evidentne jsi s tim dost hybal. Zadny listi. Zbytecny 2 strany textu.
- oneb1t
- Začátečník

no ma to vliv na to listi ale prevazne staci se podivat na nastaveni low vs ultra
- Ache
- Pokročilý

Graf by byl zajmavější, díky. Ale 64fps FLA fps zní dobře na to "aby nebyly vidět rozdíly".Hladis píše:2014-06-09 15:25:49 - watch_dogs
FLAC 64,03 fps a 15,62ms
Jestli je změněn i LOD... no tak to sem fakt zvědavej.
- oneb1t
- Začátečník

ja sem treba zkousel i menit rozliseni stinu apod ale to nema vliv na celkovej vykon
stejne tak lod budov a stromu ma prakticky nulovej dopad
zkuste si to s tim gamerprofilem pak ta hra vypada jeste lip ten clovek tam zapnul nejaky dalsi nastaveni co bylo defaultne off (v tom mym patchi je jeste nastavenej vyrazne vyssi count pro pocet zkompilovanejch shaderu ale nezkousel jsem jestli to ma nejakej zasadni vliv)
stejne tak lod budov a stromu ma prakticky nulovej dopad
zkuste si to s tim gamerprofilem pak ta hra vypada jeste lip ten clovek tam zapnul nejaky dalsi nastaveni co bylo defaultne off (v tom mym patchi je jeste nastavenej vyrazne vyssi count pro pocet zkompilovanejch shaderu ale nezkousel jsem jestli to ma nejakej zasadni vliv)
- Hladis
- Moderátor

No jede to skoro bez sttuteringu naprosto hratelne, ale jdou videt rozdily jak je toho dosazeno a to jsem jen dvakrát narychlovku s a bez ty upravy projel mestem a dal nic nezkoumal. To spawnovani nebo pop-up je ale dost neprijemny.
Ache:
jestli chces graf, tak to vypadalo takhle: http://i.imgur.com/tXuMnVI.png Ty spicky muzou byt, když jsem vrazil do nejakyho auta.
Ache:
jestli chces graf, tak to vypadalo takhle: http://i.imgur.com/tXuMnVI.png Ty spicky muzou byt, když jsem vrazil do nejakyho auta.
- oneb1t
- Začátečník

me prijde ze auta se spawnujou stejne daleko aspon s tim poslednim modem hlavni vliv maj fakt ty decaly po silnici
- Hladis
- Moderátor

Ja mam ten první cos sem nahodil a auta se spawnuji jasne o dost bliz.
- oneb1t
- Začátečník

no tak to musis zkouset dalsi generace tam uz je to zas jinak

- Ache
- Pokročilý

Jo takhle ten průběh vypadá líp než když je originál nastavení + Medium textury (= humus). No zkusím to taky a uvidim.Hladis píše:jestli chces graf, tak to vypadalo takhle: http://i.imgur.com/tXuMnVI.png Ty spicky muzou byt, když jsem vrazil do nejakyho auta.
Jestli má ten hlavní vliv jen to listí, tak típnu v tom profilu jen listí a jinak všechno na ultra.
- oneb1t
- Začátečník

jenze to listi asi ovlivnuje i ty auta mozna kdyby se dalo decals na 0 (prijdes tim i o kanaly
)
takhle to na ultra vubec neshutteruje no na grafu mi neleti zadna spicka nad 40ms
takhle to na ultra vubec neshutteruje no na grafu mi neleti zadna spicka nad 40ms
Naposledy upravil(a) oneb1t dne pon 9. čer 2014, 15:14, celkem upraveno 1 x.
- Hladis
- Moderátor

A taky LOD je v dost blby kvalite. To je pak jasny ze to jede hladce.
- oneb1t
- Začátečník

coz ale na vysledku neni nijak zvlast videt (a pujde s tim jeste docela kvedlat nez se najde optimalni nastaveni)
- Hladis
- Moderátor

No prave ze to videt jde. Vsiml jsem si toho vcelku rychle. Když par metru stojici budova ma horsi LOD a kdy se auta spawnuji dost blizko. A to jsem nekoukal opravdu detailne a jen jsem to v rychlosti projel. Vlastne to nekrouháš v menu hry, ale v configu. Je sice hezky ze metr okolo je Ultra textura, když se vzdalenosti to rychleji degeneruje. Ale pro nekoho to muze byt reseni.