Analýza latencí gpu - FLACalculator

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Analýza latencí gpu - FLACalculator

Příspěvek od Alfajk »

nemuzes do toho zakomponovat nejakej vlastni meric,aby nebyl potreba fraps? takovy allinone reseni
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

to je prave celkem slozita vec protoze by musel vyrobit nejakej dx/mantle overlay kterej by to meril

u dx by se to asi jeste dalo i kdyz o tom moc informaci jak to vyrobit neni ale dalo by se neco vygooglit okolo aimbotu ktery to pouzivaj
u mantle zatim nemozny
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Alfajk, oneb1t: To bych nyní asi nezvládl, já DirectX neprogramuju. Tam je problém v tom, že se musí udělat "háček" na odchytnutí volání DX a to pro všechny verze DX. U Mantle je to dosud nezdokumentované, takže vůbec nic :sad:

Jediným, dosud univerzálním řešením, je FCAT. Ale co si budeme povídat, kdo by si to za tu cenu pořizoval, že. Navíc nikdo neví až přijde g-sync/f-sync jestli to s FCATem bude vůbec možné měřit, ale možná se zase objeví nové a levnější způsoby měření než je FCAT.

EDIT: Úplně jsem zapomněl, že ani FCAT není univerzální, protože pod Mantle nejde přikreslit ty proužky v overlay, takže FCATem se dá pod Mantle měřit pouze BF4,
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Webwalkere, přišel jsem na další perfektní featurku RadeonPro SW - Benchmarking modul, a hádej co to umí?

Umí to logovat FPS a Frametimes do txt a csv souborů, a ty .csv dokáže FLAC bez problémů přežvýkat :)

Takže, pokud už někdo RadeonPro používá, nemusí instalovat Fraps nebo další zachytávací SW.

Obrázek
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Krteq: Tak to je opravdu pěkné :)
Předpokládám, že ten soubor z RadeonuPro FLAC detekuje jako Fraps log.
Můžeš mi nějaký ten log soubor poslat???
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jj, je detekovaný jako Fraps log :)

Jasně, pošlu.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Takže, jak jsem psal, FLAC bere výstupní .csv jako Fraps log

Obrázek

A podle všeho to přechroupe bez problémů :)

Obrázek

Logy -> RadeonPro Benchmarks.zip
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Jo, jo, je to tak. Jsou chytří, proč vymýšlet nové formáty, když už tu mají zaběhnutý Fraps.
Imho by se to mohlo dostat přímo do Catalystů a přidat ještě podporu pro Mantle a OGL. Pak by bylo vystaráno :)
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Škoda, že japamd ukončil vývoj RadeonPro a přešel pod Raptr, ale třeba se dočkáme překvápka v Gaming Evolved APP (když už tam je teď jeho "DVR") :)
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

Nitrous Oxide RTS Extreme

Obrázek
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@del42sa: Jo, jo, tady v tom scénáři se Mantle projeví nejvíce.
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tak nová verze aplikace FLA Calculator dnes uvolněna.
Jedná se o verzi finální a konečnou, která obsahuje také FLA Presenter. Tím vývoj tohoto nástroje ukončuji s tím, že se v budoucnu budou opravovat pouze případné chyby.
Myslím, že pro "free" testování gpu frametimes je to docela šikovný nástroj a tak doufám, že si ho patřičně užijete :)

Stahovat můžete na obvyklém místě >>

Děkuji všem, kdo do tohoto vlákna přispěli a podíleli se tak na jejím vývoji a samozřejmě těm, kdo tuto aplikaci pilně testovali.
Obrázek
PS: Mám nyní v hlavě trochu ambicióznější projekt, tak mi zachovejte přízeň, budu vás jistě potřebovat :oops:
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

FLAC se začíná prosazovat i v redakcích zahraničních tech magazínů :)
We’ve used the Czech software tool Frame Latency Analyzer to sort and graph our result data and benchmarked the three graphics cards using the standard test included with Civilization: Beyond Earth. We’ll look at the data in two groups — first, a comparison of the R9 295X2, the R9 290X, and the GTX 980, and then a comparison between the R9 295X2 in both Mantle and DirectX 11.
ExtremeTech - Investigating AMD Mantle’s superb multi-GPU scaling in Civilization: Beyond Earth

Congrats :thumbsup:
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

pěkné, gratulace Webwalker. Good Job :)
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Díky, díky a ještě jednou díky chlapové :)
Bohužel to použili pouze na zobrazení frame times, asi byl Hruška línej dělat s excelem :sad:

Ale BenchStudio2015 se blíží mílovými kroky a věřte, to si teprv všichni zařádíme :-D

Malý závdavek:
FrameRateChart.Png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GPUreport.cz
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“