GeForce GTX 780/770 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: GeForce GTX 780/770 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Ache »

CZECHYa píše:Minulej tejden jsem dohrál Shadow Warriora a ta grafika dostávala na frak jak při Furmarku, opravdu jsem bál že ji upeču
To ti grarantuju že jí asi upečeš... :-D Shadow Warrior je permanentní furmark. :twisted:

EDIT: a dohranej SW u mě znamená celý! (minimálně získat všechny achievy označený jako TIER 4) - já se na to dostanu asi až nebudu mít MSI... asi si zatím na SW pořídim R9 290 z bazáru. :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Dal jsem TIER 3 a prdím na to, ta hra celkově super, ale bylo tam pár částí u kterejch jsem se nudou doslova kousal (jmenovitě Chapter 11-13 bleeeh, zbytečně natahovaný a nulová action). Jednou mně to stačilo, radši začnu něco nového od začátku - Wash Dogs či Farcry 3. :)

No řeknu ti, že jet s GTX 770 na vzduchu kolem 1350 boost a kolem 8000 memory v SW nebylo moc příjemný a měl jsem lehce nahnáno. Dohrál jsem tu hru na dva zhruba 6 hodinové zátahy a opakuji neupekla se, teda zatím! :P
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

je skoda ze FLIR kamery sou tak drahy :-/ takovou hracku bych klidne vyzkousel
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Ache píše:
CZECHYa píše:Minulej tejden jsem dohrál Shadow Warriora a ta grafika dostávala na frak jak při Furmarku, opravdu jsem bál že ji upeču
To ti grarantuju že jí asi upečeš... :-D Shadow Warrior je permanentní furmark. :twisted:

EDIT: a dohranej SW u mě znamená celý! (minimálně získat všechny achievy označený jako TIER 4) - já se na to dostanu asi až nebudu mít MSI... asi si zatím na SW pořídim R9 290 z bazáru. :)
Ti prodám brutal vyladěnou R9 290X, Accelero III Xtreme, total tichá...tvůj sen. Strhneš z bedny Nvidia logo, nalepíš AMD a vyřešená věc ne?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Njn. Ale nečekal jsem že to MSI poddimenzuje až tak že to pojde na 1,2v.... Těch 1,8% u Gigabyte bude pravděpodobně chlazení. Ty jejich fany jsou nic moc a často odcházej.

Rad-X měl rád 680 lightinga, já ne. Ten kus co jsem měl dal OC stejný jak referenčka, na vram dokonce horší. Po hacku afterburnera a nahrátí původníhi LN2 biosu (protože veškerý pozdější MSI dokurvila) se to zlepšilo, ale zase se rozhodilo chování fanů, a pro 100mhz 1,4v uff... no radši ne, navíc byl chladič špatně slícovanej a drnčely některý žebra. Pak jsem ještě měl 7970 lighting, a první artefaktila na defaultu, druhá měla mizerný OC, řvala jak blázen, a na šroubu byla pečeť aby člověk nemohl vyměnit chladič bez ztráty záruky, brilantní. Takže tak.

Military class znamená, že až si tohle koupí radší se dáš do armády než se dále zabejvat PC! :P

Co se desek týče, tam tam vyhejbat se stále platí. Nevim co ti Ache na nich přijde jako super výbava, třeba taková Asus Z97-A... mi přijde dost solidní. Konkurenční gaming board od MSI bude levnější, to je jeho výhoda, stejně jako ta jejich 780 je nejlevnější, ale za jakou cenu. Vzhledem k tomu že LGA115x CPU prakticky nežerou, tak tam VRM asi neshoří, ale všimni si třeba PCB. U MSI bejvá naprosto čisté, u Asusu je poseté všude tunou malejch odpůrků a kondíků. To je tam hlavně pro protekci a filtraci. Ala menší přenášení napěťovejch ruchů mezi sloty, nebo třeba když je bouřka, blesk přaští do telefoní linky a přes DSL modem ti to projde až do PC (stalo se loňský léto tuně lidí) tak ti to třeba odrovná jen síťovku a ne board + věci v ní. Jsou to drobnosti co se v recenzi neukážou, ale někde to MSI škrtit musí, jinak by to nebylo tak levný.

Ještě ke Gigabyte 780 a vyšší teploty VRM. Gigabyte si dává své mosfety, které jsou mizerné, hrozně topěj. Tuna jejich Tahiti based karet na to chcípla, pak udělali nové revize kde tam dali pasivy ale ani to nepomohlo, furt pečou tak že pod nima zhnědne PCB. To samé čekam na té 780, jen je jich tam asi více + to GPU méně žere + maj ještě lepší chlazení, takže tam už to neodchází. Já jsem si od své 480 oblíbil reference. Bejvaj většinou dimenzovanmý akorát, krom top OC řad totiž nerefereční karta většínou znamená že navrhli PCB co je na výrobu levnější než to referenční.

R9 290x si klidně pořiď ale bude tě to akorát stát nervy, šedivý vlasy a ty drivery a další věci tě stejně za pár dní naženou zpět k NV. Třeba MSI R9 290 gaming je prej dobrá karta za super cenu. :twisted:
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

U MSI bejvá naprosto čisté, u Asusu je poseté všude tunou malejch odpůrků a kondíků.
tohle nemusi bejt uplne pravda zalezi co zvolej za soucastky nektery to muzou mit integrovany v pouzdre ale u MSI plati ze volej spis ty levnejsi kousky
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

V jakym pouzdře? Ukaž mi ho na tom PCB od MSI. :P
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

v pouzdre tech soucastek ;)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ale na tom PCB od MSI vůbec nejsou takže to furt nechápu....

Edit: Jo to jseš ty kdo má FX v kombinaci s 290X hehe, nechceš náhodou tu Asus desku vmyěnit za MSI? Určitě to bude kvalita za tu cenu. Těch 4,8Ghz levou zadní, možná dáš i 5! :P
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne ned 13. črc 2014, 02:28, celkem upraveno 1 x.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

To DOC: já na tom měl uniblok, takže ten vzduch mě nezajímal, stabilně jsem fungoval na 1400MHz, paměti byli Elpida...takže Oc horší ale u tý karty byl vliv ještě menší než u GTX780...takže to mi u tý karty taky nevadilo, u lightninga 780 už jo. Napájecí kaskáda byla slušná, pokud se teda GPU chladilo vodou, věřim že jestli na ten kus rovnýho plechu foukal horkej vzduch od pasivu, nebylo to asi nic moc...za svý prachy to ale v tý době strčilo do kapsy snad cokoliv.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

DOC_ZENITH píše:ale na tom PCB od MSI vůbec nejsou takže to furt nechápu....
P
nemusi bejt pravda ze cistci pcb = horsi navrh vseobecne
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

RAD-x píše:Ti prodám brutal vyladěnou R9 290X, Accelero III Xtreme, total tichá...tvůj sen. Strhneš z bedny Nvidia logo, nalepíš AMD a vyřešená věc ne?
Když to bude brutálně levně proč ne. :) Není doufam od MSI. :-D
DOC_ZENITH píše:Njn. Ale nečekal jsem že to MSI poddimenzuje až tak že to pojde na 1,2v....
Ale to nebylo 1,2V, ale jak sem napsal: default 1,15V! :wink:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Ache, tak zreklamuješ a frčíš dál s MSI GTX 780, však jsi ji měl tak rád. Stačí otočit pár stránek zpět a vidím tam úplně lásku k té kartě. :lol:
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

To Ache: Prodám ti ji za brutálně prúměrnou cenu s přihlednutím na excelentní vlastnosti. BTW, múžeš nějak popsat ten průběh chcípnutí tý karty? byl nějakej smrad, kouř? nebo prostě jen najednou tma? když si vyndal kartu smrděla? je vidět pod ten chladič?
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Tak si ji může zavřít do mauzolea a vzpomínat na ni s láskou :D .
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

RAD-x píše:To Ache: Prodám ti ji za brutálně prúměrnou cenu s přihlednutím na excelentní vlastnosti. BTW, múžeš nějak popsat ten průběh chcípnutí tý karty? byl nějakej smrad, kouř? nebo prostě jen najednou tma? když si vyndal kartu smrděla? je vidět pod ten chladič?
Určitě z toho vyšel oblak kouře ve tvaru Jen-Hsun Huanga :-D .
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

morke píše:
RAD-x píše:To Ache: Prodám ti ji za brutálně prúměrnou cenu s přihlednutím na excelentní vlastnosti. BTW, múžeš nějak popsat ten průběh chcípnutí tý karty? byl nějakej smrad, kouř? nebo prostě jen najednou tma? když si vyndal kartu smrděla? je vidět pod ten chladič?
Určitě z toho vyšel oblak kouře ve tvaru Jen-Hsun Huanga :-D .
Obrázek

Tipuji klasickou smrt mosfetu, ala najednou křup, zkrat na 12V větvi, zdroj safe shutdownuje celé PC a tím to končí, zkat na napájecim konektoru a tak to zůstane dokud se ten mrtvej mosfet z PCB nevymění. Pokud je zdroj kvalitní, žádné další škody nenastanou.

Muselo to bejt fakt mizerný když i 1,15v = KO. Můj day 1 nejstarší Titan v republice furt šrotí svejch 1,21v, referák a je v pohodě. Kdybych neviděl tu hroznou statistiku na CZC bejval bych to okomentoval smůlou na kus, ale ee, ono to asi moc kusové zdrova nebude.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne ned 13. črc 2014, 02:59, celkem upraveno 1 x.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

RAD-x píše:Prodám ti ji za brutálně prúměrnou cenu s přihlednutím na excelentní vlastnosti. BTW, múžeš nějak popsat ten průběh chcípnutí tý karty? byl nějakej smrad, kouř? nebo prostě jen najednou tma? když si vyndal kartu smrděla? je vidět pod ten chladič?
prostě boj jak prase (bosfighty za hard jsou fakt hard), už má jen 10% HP a tma. Ale monitor bliká = nemá signál. Elektrika nevypadla = okamžitě vypínam zdroj. A pak ten smrad... Bylo to cítit od mosfetů (ze strany kde jsou napájecí konektory), ale nic nebylo.
Ale hlavně sem se o tu kartu brutálně spálil. Fakt jak grill, už jen na to hodit steak. Shadow Warrior forever. :-D

Morke: To není hezký. MOD a spamuje :lol:

EDIT:
DOC: jo zdroj to pak už jen vyhazovalo (naštestí má asi dobrý ochrany)... radši sem odpojil disky a zkusil to nahodit... no jen problikla na desce ledka a vypnuto + další várka smradu. :-D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To se divim že to neskončilo zkratem, a nebo máš tak silnej zdroj že to prorval. V práci jsem měl OEM 750W seasonicy který real dávaly asi 1,3KW peak, takže vždy když se tohle stalo, typicky poddimenzované AM3+ boardy či některé GPU, tak jsem to schválně vždy přopojil, udělal se ohňostroj, hezkej toxickej smrad a všchni litovali že dnes přišli do práce.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

To DOC: :lol: ten huangův xicht... :lol: :lol: si zabil...lol
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“