doska, procesor na nahrávanie

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

JVM 410
Nováček
Nováček

Re: doska, procesor na nahrávanie

Příspěvek od JVM 410 »

dík , monitor do dvesto je pre mňa vela , potrebujem sa zmestit do max +- 100 E a to není aj tak nejaké akútne , lebo furt tápem s tým mixom .
A Eizo je pre mňa luxus , mne stačí hocijaká 24-27 " , napr. http://www.alza.sk/24-acer-g246hqlabid-d602490.htm , ja len potrebujem vidieť to čo nahrávam a potom to mixovať , trocha filmy kukneme , keď sa nudíme .
No a a oproti tým starým rárohám čo mám to bude velká zmena . No a aj tak som prepískol rozpočet , mix + komponenty na PC . A ja čo niekde ušetrím , tak si kúpim niečo na muziku , vodku , pivo , nejaké zelé :)
Proste za 70 E ušetrených mám trebárs Digital delay , alebo niečo okolo muzičky .
No a mne nevadí aj bazár , takže tam aj budem kukať
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Nuž, čo ti povedať i tak s časovým odstupom. Rozhodne oceňujem drahšie monitory. Určite, stále to nemusí byť žiadne terno, ale mnohé drahšie kúsky majú lepšie stojany, ktoré dokážu meniť i výšku, prípadne dajú na výšku celý monitor o 90 stupňov (Pivot). Prípadne by si to mohol oceniť i drahších monitoroch či starší drahších monitoroch (ktoré bude lacnejšie) i v tom bazári.

Takže treba sa poobzerať. Ľudia pri tých monitoroch zvyčajne zabúdajú, že si nekupujú len displej, ale i elektroniku, a i stojan. Ťažko ho asi budeš vešať podľa štandardu VESA, alebo sa naň pozerať z normálnej polohy stola, keď teda robíš za pultom alebo v úplnej tme, keď si budeš nastavovať radšej asi nižší jas a nebudeš do seba šúpať (či do svojich očí) plný 100% či 250/300 cd/m2. :D

OK, ale na nejaké želé asi nemám žiadneho argumentu. :lol: :mrgreen: Nech sa darí! :)
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
JVM 410
Nováček
Nováček

Příspěvek od JVM 410 »

DÍK :!: ale šak jasné , že by som chcel to najdrahšie a najlepšie , len pre moje potreby stačí ten rozmer , trebárs 22 -24" . Upevnenie a otáčanie neriešim , otočím ho s rukou :) podla toho jak potrebujem .
No , ale podstatné je , že na žiaden teraz nemám , tak fičím na starom :D
Ja zase oceňujem drahšie veci na muziku , aj keď dneska sa dá aj s lacákmi robiť profi muzika , teda nástroje myslím a kadejaké nahrávadlá a príslušenstvo prípadne
JVM 410
Nováček
Nováček

Příspěvek od JVM 410 »

čaute , pls mal by som mať nejaké peňáze - tuke a rozmýšlal som nad nejakým monitorom s tv tunerom http://www.alza.sk/24-lg-m2433d-tv-d435719.htm , no a nejde mi do hlavy , že s TV tunerom a kopcom rozhraní , HDMI AJ 2 krát , usb , kadejaké vstupy a výstupy , stoja aj menej ako samotné LCD monitory.
No a s TV tunerom znamená to , že s PC to možem používať ako monitor a keď prepnem tak možem kukať telku ?
Asi po pripojení nejakej krabice akože digi antény ?
Ale hlavne tá cena mi nejde do hlavy , prečo to stojí zhruba rovnako , kde je to ošálené ?
Dík za radu
Denko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denko »

Stojí lacnejšie preto, lebo má 1366x768 :) Aspoň myslím.
PC: Intel Core i5 4670K 4,2GHz + SilentiumPC Fera 3 HE1224, MSI Z87 G41 PC Mate, GIGABYTE nVidia GeForce GTX 970 G1 4G, Crucial Ballistix Sport 8GB DDR3 1600 CL9, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, Samsung SH-224DB, Seasonic SS-500ET-T3, Zalman Z3, Windows 10 Pro 64bit
Príslušenstvo: A4tech Bloody B120, SteelSeries Rival, SteelSeries QcK+, Genius SW-HF 2.1 1700, Samsung SyncMaster 2232BW, Xbox 360 Controller
Mobil: Huawei Honor 10 Lite Blue 64GB
JVM 410
Nováček
Nováček

Příspěvek od JVM 410 »

no ale tento má FullHD http://www.alza.sk/23-lg-23mt55d-d1707501.htm a aj celkovo sú približne cenovo rovnaké ako bez tunera
Lubos857
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lubos857 »

Toto LG http://www.alza.sk/23-lg-23mp55hq-d1469418.htm stojí o 40 Eur méně, než to s tunerem. To mi nepřijde jako přibližně cenově stejné.
CPU: Intel Core i5-4570, CPU COOLER: ARCTIC Freezer 7 PRO, MB: MSI B85-G41 PC Mate, RAM: Kingston 12 GB DDR3 1600MHz, GPU: MSI AMD R9 270 GAMING 2G, HDD: WD 3TB + Samsung 500GB, SSD: Crucial M4 128GB, PSU: Seasonic S12II-520W, CASE: Fractal Design Define R4, MONITOR: Benq BL2400
JVM 410
Nováček
Nováček

Příspěvek od JVM 410 »

ok , dík ale teda jak je to s tím tunerem, budem kukat tú telku ? prípadne čo k tomu dokúpit aby som mohol kukat ? dost to tu trvá kým niekto odpovie :) co jsou všichni na PC ? :-D
Dadu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dadu »

Plně dostačujíci USB TV tuner stojí cca 9 euro to je rozdíl proti 40 e za integrovaný v monitoru né.
JVM 410
Nováček
Nováček

Příspěvek od JVM 410 »

tak rada je aká pls ? kúpit normálny monitor a uSB tuner ?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“