Vyber antiviru
- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vyber antiviru
Zdravim, shanim anitivir na sve nove PC. Na starem jedu na Avastu 7, ale co jsem koukal, tak ten Avast 2014 uz je cely zmeneny a ma tunu funkci, co nechci a nepotrebuju. Mam PC de facto jen na hry a surfovani na netu (maily, ksichtoknizka, games.cz...).
Doporucili byste mi nejakou nahradu, co neni narocna na system a nedela brajgl (jako ten Avast, co mi loni zacal mazat jedno dll ze Steamu tudiz nesel ani Steam ani hry)? Muze byt i placena. Dik.
Doporucili byste mi nejakou nahradu, co neni narocna na system a nedela brajgl (jako ten Avast, co mi loni zacal mazat jedno dll ze Steamu tudiz nesel ani Steam ani hry)? Muze byt i placena. Dik.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyber antiviru
Záleží na operačním systému.
Win 7: Microsoft Security Essentials. (zadrama)
Win 8: Microsoft defender. (rovnou součástí Win)
Win 7: Microsoft Security Essentials. (zadrama)
Win 8: Microsoft defender. (rovnou součástí Win)
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- TomG
- Začátečník

-
Jestli máš Win8 tak ten Defender integrovaný vevnitř je již dostatečná ochrana na běžný provoz. Microsoft essential nic moc, to radši dej Avast free.
Říkáš, že hraješ hry, surfuješ + maily. Tak to je zrovna kombinace, kde se dá na vir lehce narazit.
Já mám dobrou zkušenost s placeným antivirem - http://shop.kaspersky.cz/category/pro-d ... tab=prod-3
Jinak nevím co tě odrazuje ve složitosti. Antivir prakticky nemusíš nastavovat a o vše se stará sám. Pokud nejsi odborník tak se v tom nešťouráš, pokud ano, můžeš si donastavit dle svých představ.
Říkáš, že hraješ hry, surfuješ + maily. Tak to je zrovna kombinace, kde se dá na vir lehce narazit.
Já mám dobrou zkušenost s placeným antivirem - http://shop.kaspersky.cz/category/pro-d ... tab=prod-3
Jinak nevím co tě odrazuje ve složitosti. Antivir prakticky nemusíš nastavovat a o vše se stará sám. Pokud nejsi odborník tak se v tom nešťouráš, pokud ano, můžeš si donastavit dle svých představ.
- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Omluvam se, OS je Win 7 64bit. Ja jsem cetl, ze MS sam prestal Essentials doporucovat. Napr.
http://technet.idnes.cz/microsoft-secur ... ftware_vse
http://technet.idnes.cz/microsoft-secur ... ftware_vse
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
- TomG
- Začátečník

-
MS Essentials je takový antivir na oko. Moc toho neumí. Naopak u Win8 již je integrovaný Defender vychvalován.
Takže pokud nějaké řešení zdarma, je to celkem jedno, všechny nabízené jsou podobné.
Jinak s plnohodnotným antivirem bude samozřejmě ochrana lepší.
Já si stejně myslím, že nejlepší antivir je přístup uživatele. Pokud u PC používá rozum, je to základ prevence.
Pokud se bude někdo chovat jako prase, nezachrání ho sebelepší antivir.
Takže pokud nějaké řešení zdarma, je to celkem jedno, všechny nabízené jsou podobné.
Jinak s plnohodnotným antivirem bude samozřejmě ochrana lepší.
Já si stejně myslím, že nejlepší antivir je přístup uživatele. Pokud u PC používá rozum, je to základ prevence.
Pokud se bude někdo chovat jako prase, nezachrání ho sebelepší antivir.
- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem objevil, ze Bitdefender ma free verzi. Nemate s ni nekdo zkusenosti? Samotny Bitdfender je pry velice dobry AV program.
- Herpes
- Mírně pokročilý

-
Ja jsem spokojen s Avirou..zkus jí, ani o ní nevíš:)
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
- rousini
- Začátečník

-
No mě teď na Aviře nefunguje kontextové menu, takže když něco stáhnu, tak nemůžu oskenovat a když chci vybrat imístění tak se dostanu jen na disky a další členění tam není. To je nějaká nová features poslední verze???
Asi chtěj přinutit uživatele migrovat na placenou verzi.
Edit: tak je zajímavý, že kontex. menu Aviry se nenabízí ve wincomand. V exploreru je k dispozici...
Asi chtěj přinutit uživatele migrovat na placenou verzi.
Edit: tak je zajímavý, že kontex. menu Aviry se nenabízí ve wincomand. V exploreru je k dispozici...
- paiadin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
doma používám MSE (W7), pokud není člověk vyloženě jantar, tak se mu nemůže nic špatného přihodit. čas od času použiju pro klid duše ESET Online Scanner
pokud máš W7 a MSE nevěříš, nainstaluj si Aviru, ale čas od času si spusť ten ESET.
pokud máš W7 a MSE nevěříš, nainstaluj si Aviru, ale čas od času si spusť ten ESET.
MSI H87I AC, Intel Core i7-4770, Kingston 16GB HyperX Anniversary Series 1600MHz DDR3 CL9 XMP, MSI GeForce GTX760 2GB/OC, SSD Crucial M500 240GB, Zalman CNPS20LQ, Be quiet! Straight Power E9-600W, Bitfenix Prodigy, Dell UltraSharp U2412M, Logitech Wireless K270, Logitech Marathon Mouse M705, Plantronics Gamecom 307