Vyber antiviru

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vyber antiviru

Příspěvek od Killer »

Zdravim, shanim anitivir na sve nove PC. Na starem jedu na Avastu 7, ale co jsem koukal, tak ten Avast 2014 uz je cely zmeneny a ma tunu funkci, co nechci a nepotrebuju. Mam PC de facto jen na hry a surfovani na netu (maily, ksichtoknizka, games.cz...).
Doporucili byste mi nejakou nahradu, co neni narocna na system a nedela brajgl (jako ten Avast, co mi loni zacal mazat jedno dll ze Steamu tudiz nesel ani Steam ani hry)? Muze byt i placena. Dik.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber antiviru

Příspěvek od X-COM »

Záleží na operačním systému.
Win 7: Microsoft Security Essentials. (zadrama)
Win 8: Microsoft defender. (rovnou součástí Win)
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
TomG
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomG »

Jestli máš Win8 tak ten Defender integrovaný vevnitř je již dostatečná ochrana na běžný provoz. Microsoft essential nic moc, to radši dej Avast free.
Říkáš, že hraješ hry, surfuješ + maily. Tak to je zrovna kombinace, kde se dá na vir lehce narazit.
Já mám dobrou zkušenost s placeným antivirem - http://shop.kaspersky.cz/category/pro-d ... tab=prod-3
Jinak nevím co tě odrazuje ve složitosti. Antivir prakticky nemusíš nastavovat a o vše se stará sám. Pokud nejsi odborník tak se v tom nešťouráš, pokud ano, můžeš si donastavit dle svých představ.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Omluvam se, OS je Win 7 64bit. Ja jsem cetl, ze MS sam prestal Essentials doporucovat. Napr.

http://technet.idnes.cz/microsoft-secur ... ftware_vse
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
TomG
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomG »

MS Essentials je takový antivir na oko. Moc toho neumí. Naopak u Win8 již je integrovaný Defender vychvalován.
Takže pokud nějaké řešení zdarma, je to celkem jedno, všechny nabízené jsou podobné.
Jinak s plnohodnotným antivirem bude samozřejmě ochrana lepší.
Já si stejně myslím, že nejlepší antivir je přístup uživatele. Pokud u PC používá rozum, je to základ prevence.
Pokud se bude někdo chovat jako prase, nezachrání ho sebelepší antivir.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Tak jsem objevil, ze Bitdefender ma free verzi. Nemate s ni nekdo zkusenosti? Samotny Bitdfender je pry velice dobry AV program.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Ja jsem spokojen s Avirou..zkus jí, ani o ní nevíš:)
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

No mě teď na Aviře nefunguje kontextové menu, takže když něco stáhnu, tak nemůžu oskenovat a když chci vybrat imístění tak se dostanu jen na disky a další členění tam není. To je nějaká nová features poslední verze???
Asi chtěj přinutit uživatele migrovat na placenou verzi. :cry:

Edit: tak je zajímavý, že kontex. menu Aviry se nenabízí ve wincomand. V exploreru je k dispozici...
paiadin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paiadin »

doma používám MSE (W7), pokud není člověk vyloženě jantar, tak se mu nemůže nic špatného přihodit. čas od času použiju pro klid duše ESET Online Scanner

pokud máš W7 a MSE nevěříš, nainstaluj si Aviru, ale čas od času si spusť ten ESET.
MSI H87I AC, Intel Core i7-4770, Kingston 16GB HyperX Anniversary Series 1600MHz DDR3 CL9 XMP, MSI GeForce GTX760 2GB/OC, SSD Crucial M500 240GB, Zalman CNPS20LQ, Be quiet! Straight Power E9-600W, Bitfenix Prodigy, Dell UltraSharp U2412M, Logitech Wireless K270, Logitech Marathon Mouse M705, Plantronics Gamecom 307
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“