Sestava v popise stále víceméně zvládá všechno co hraju velmi obstojně, ale zrovna u několika oblíbených her narážím na limit a většinou je to kvůli nedostatečnýmu výkonu dvou jader v kombinaci s nedostatkem operační paměti. Grafika zatím všechno stíhá dobře. Typicky GTA 4 se mi zaškubává, to samé NFS Rivals, kde je v minimu 4 GB RAM a hra nestíhá načítat, ačkoliv jinak běží po grafické stránce bez problémů.
Mám dilema jak jít dál. Buď můžu z platformy zkusit ještě vymačkat maximum a tím se zbavit zmíněných zásadních nedostatků, ale žádná pecka by to stejně nebyla, takže bych 1) za 2 tisíce koupil třeba Q6600@OC + 4 GB RAM, nebo můžu 2) upgradovat řádově za deset tisíc na Sandy Bridge K@OC + deska + paměti, eventuálně + grafika a vyměnit do stávajícího casu, nebo 3) nechat PC jak je a koupit PS4, případně 4) postavit uplně novej počítač od začátku s uplně novým návrhem kolem 25 tisíc čistě za HW -> kdyžtak počkat na další platformu po Haswellu? V případě novýho PC a větší investice asi uplně nutně nespěchám, ale když už koupim, tak chci aby to zase nějakej ten rok vydrželo. Core II Duo mám od roku 2007 a až teď začínám cítit, že se blíží důchod.
Finanční rozdíly daných řešení nekomentuju, u nového PC mám jasnou představu jak by vypadal, takže sestavy navrhovat nemusíte, jde mi jen o strategii, kterou teď zvolit. V případě všech řešení si chci zahrát GTA V a některé další nové hry které vyjdou. Díky za názory.