Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Příspěvek od blaho »

tak som si dal zase hodinku, a je to fajne :)
Teraz akurat som na tej casti, kde zhanam ten obväz a lieky ,
pre tu chromu pizdu
Naposledy upravil(a) blaho dne sob 11. říj 2014, 13:00, celkem upraveno 1 x.
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Vidím to jako skvělou hru na drink party. Jinak zatím asi zůstanu u playthrough :D
A pořád si myslím, že tohle + oculus rift = jízdenka do cvokhausu
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

vcera mi hra prisla na alzu...jeste vecer jsem zkousel hrat...nevim kolik za sebou mam, ale zdalo se mi to nekonecny... :D hra je zatim bombasticka...zatim jsem se dostal k prvnimu setkani s vetrelcem a zesral sem si zidly :D dneska dam pokracovani...bavi me to moc :)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

T1ger píše: Ale ked sa tam promenaduje s dupotom ako nasrana slecinka tak mi to dost vadi. To si mohli odpustit.
Chyba mi tiez, ze nezalieza za mnou do podlahovych sachiet. ani do tych irisovych na stenach.
Za mnou teda do těch iris průlezů vlezl. Málem jsem se posral, protože alien v šachtě je prostě alien v šachtě :-D
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Frostys píše:Za mnou teda do těch iris průlezů vlezl. Málem jsem se posral, protože alien v šachtě je prostě alien v šachtě :-D
Tak to je skvela sprava :) Jedno minusko mozem teda zmazat :D
Skoda, ze mne sa to este nestalo hoc som uz umrel mnohymi sposobmi :)

Teraz som asi v 80% hry a som dostatocne spokojny aj s pribehom a jeho prezentaciou. Otazky ktore som mal boli celkom dobre zodpovedane. Odporucam vam ale citat spravy z terminalov. Je tam dost informacii ohladom udalosti. Oh a ten leveldizajn! Paradicka. CA by sa mali vybodnut na Total War a uz sa len venovat cisto Alien univerzu :D

A nebudte baby, hrajte to na hard! Prisaham, ze niektore slecny maju viac guraze nez vy tuna :D

Mini SPOILER:
Vcera vecer som akurat dohral misiu kde trebalo vypnut jadro. A musim povedat, ze maloktora hra ma co i len podobne dobre finale ako ta jedna misia. A je ich takych kvalitnych viac. Sice som cital kritiku z viacerych medii, kde kritizovali meniace sa tempo ale mne to praveze vyhovuje. Mne viacnasobne finale nebude vobec vadit. To striedajuce tempo kde ste raz nahanany alienom a v dalsej si mozte par minut vydychnut je super. Len dufam, ze ten koniec nebude odflaknuty.
Koniec spoileru
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien Isolation - dobrá hra?

Příspěvek od Vlastik80 »

Ru[S]ty[K] - Nedoporučuji
Přidáno: 9. října
Celkem odehráno: 24,6 hodiny

Naskriptovaná pi*ovina. Ten po*ebaný votrelec sa Vás bude držať ako malé decko. Útočí len na Vás. Enemy ani Androidi ho nezaujímajú. Občas zabije nejakých ľudí. Situácie keď Vás chce zabiť Android a je v blízkosti aj Alien a nieje iná možnosť len vystreliť tak ihneď pribehne Alien a s Androidom si Vás budú hádzať ako loptičku. Jediná možnosť je Aliena plašiť plameňometom. Androida zabiť tiež nejde ľachko. Takže muníciu si šetrite na iné situácie. Nejde zabiť ani zozadu na ranu. Ak budete hrať hru ako by ste naozaj mali tak celé to prečupíte ako ko*ot a polka odohraných hodín bude len to, že budete skrytý niekde v skrini či pod stolom aby Vás neobjavili. Amma máte naozaj veľmi málo no ocenil by som keby ten po*ebaný Alien išiel zabiť. Neraz sa Vám stane, že sice pojdete potichu a zrazu sa vedľa Vás otvoria dvere a vnich stojí Alien. Proste také prekvapko. (z)
... mno, i tak se to asi dá vidět, ale vzhledem k počtu pozitivních recenzí to vypadá spíše na dobrou hru, tedy pokud není jen 1 vetřelec na té lodi a pokud není nesmrtelný a zcela ignorantský vůči dalším lidem a všemu co se hýbe... :roll:
Mimochodem, je prostředí stereotypní? Jasně že nečekám vesmírnou loď a poté hory a podmořský svět, ale dokola se opakující lidé, věci, tentýž vetřelec, předměty a místnosti, to pak hra mohla mít 2GB a ne 35...
T1ger
Začátečník
Začátečník

Re: Alien Isolation - dobrá hra?

Příspěvek od T1ger »

Vlastik80 píše:... mno, i tak se to asi dá vidět, ale vzhledem k počtu pozitivních recenzí to vypadá spíše na dobrou hru, tedy pokud není jen 1 vetřelec na té lodi a pokud není nesmrtelný a zcela ignorantský vůči dalším lidem a všemu co se hýbe... :roll:
Mimochodem, je prostředí stereotypní? Jasně že nečekám vesmírnou loď a poté hory a podmořský svět, ale dokola se opakující lidé, věci, tentýž vetřelec, předměty a místnosti, to pak hra mohla mít 2GB a ne 35...
Sice chalan ma v urcitych veciach pravdu ale mne sa zda, ze si pomylil zaner. Alien na androidov neutoci. Ani androidi na neho. Ale to je v pozdejsej faze hry vysvetlene. Z casti.
Alien utoci na ludi. Zabija ich. Ale prioritou je hrac. Ak ste v blizkosti ludi a alien vas hlada tak ich urcite roztrha na kusy. Tiez sa daju pouzit ako navnada :)
Alien je nesmrtelny. Je mozne ho odplasit ale nie zabit. Mam otestovane :D Prakticky na neho funguje len ohen. Ci molotov alebo plamenomet. A tu narazku, ze keby sa dal zabit? Tak by ste potom asi druhu polovicu hry len poprechadzali :P
Na androidov brokovnica alebo specialne zmodifikovany vystrelovac srub :P A na ludi bud hasak alebo revolver.
Prostredie je nadherne prepracovane. Nebol som este na mieste kde by sa to nehodilo k zvysku hry. Vsetko skvele zapada a variabilita je celkom pestra. Je tam ale casty backtraking. Ze musite prejst tym istym usekom aby ste sa dostali k tramvajom ktore vas zanesu na nove miesta. Tiez musim spomenut unikatne miesta ktore nebudem prezradzovat. :)
A hra nema 35 ale 14gb.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a pokud chcete opravdu hororovy zazitek,puste si hru na konzoli https://www.youtube.com/watch?v=0fYensf ... page#t=185 pravy "cinematic feeleing" s prumerem 25 fps,mistama klidne i slow motion 15fps drop :-D
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

ja co som videl z gameplaya z next gen krabiciek tak to tam mali velmi dlhe loadingy. 30fps je u nich standard, bohuzial.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Cetl jsem, ze vlastne 60fps není potreba, ze to není takovy rozdil a ze to pry kazi zážitek. Ze 30fps je vlastne to pravy orechovy......... :lol: :roll: Tim vysvetloval Ubisoft, proc AC pojede na konzolich na 30fps. Vesmes okecavka a snaha vsugerovat hraci, ze pomaly fps je vlastne ok, protože to konzole nedavaji na vic. Ja myslim, ze ty novy konzole proste posrali a dali tam zalostne slabej HW. Sice to zelezo od AMD stalo Sony a MS doslova pakatel, ale taky výsledek je, ze se to plouzi v prisernych fps hodnotách.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ty lidi mě se*ou víc než vetřelec v tý hře :evil:
PS5 | LG OLED CX55
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Tak dohrano,hra me bavila od zacatku do konce,perfektni prostredi,atmosfera ktera se stupnuje a do finale graduje.Ja si to hodne uzil,uz dlouho me takhle zadna hra nechytla :)
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Tak jsem splašil kód z AMD bundlu a večer, hezky po tmě, to zkusim :)
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

po tme by som to nehral , az taky frajer neni som :D

HELP
Inak teraz som na mieste , kde hladam nejaku kartu doktora
a ked vyjdem na tu chodbu ,tak z vrchnej šachty pride ta sviňa a furt tam čmucha
ako keby jej islo o zivot .Kde je ta karta ? :roll:

edit
uz to mam :oops: http://youtu.be/y0LHx723zdA?t=16m12s
Naposledy upravil(a) blaho dne sob 11. říj 2014, 17:56, celkem upraveno 1 x.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien: Isolation - zkušenosti

Příspěvek od Vlastik80 »

Riku píše:Ty lidi mě se*ou víc než vetřelec v tý hře :evil:
> copak lidi vadí? Proč? Překáží? Lákají vetřelce? A kolik tam je těch vetřelců- jen jeden na celou hru?

Jj- 30 fps stačí na 100% :arrow: http://diit.cz/clanek/ubisoft-30-fps-lepsi-nez-60-fps :thumbsup:

A bereme-li v potaz jak dokonalé konzole jsou (zejména na PS4 se žádný hw nechytá- kdo má doma pc s 8GB GDDR5?) tak tam propady nemohou být přece zřetelné, je to udělané tak, aby nebylo poznat jestli hra jede 100 fps nebo jen 5... :wink:
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Hladis píše:Cetl jsem, ze vlastne 60fps není potreba, ze to není takovy rozdil a ze to pry kazi zážitek. Ze 30fps je vlastne to pravy orechovy......... :lol: :roll: Tim vysvetloval Ubisoft, proc AC pojede na konzolich na 30fps. Vesmes okecavka a snaha vsugerovat hraci, ze pomaly fps je vlastne ok, protože to konzole nedavaji na vic. Ja myslim, ze ty novy konzole proste posrali a dali tam zalostne slabej HW. Sice to zelezo od AMD stalo Sony a MS doslova pakatel, ale taky výsledek je, ze se to plouzi v prisernych fps hodnotách.
YY, četl jsem ty zprávy v pátek a ještě mám rudý čáry na čele od facepalmu. Mr. UBI: "Když hra vypadá skvěle, koho zajímá nějaké číslo? Žerte přepočítaný 900p na 30 FPS!" - škoda slov.

Jinak první dojmy po hodině hraní nic moc. Technická stránka grafiky mi přijde natolik slabá (výtvarná je skvělá), že se prostě do té hry příliš neponořím. Objekty moc polygonů nedostaly, dynamická světla snad neexistují - popřípadě 90% objektů na scéně nevrhá stín a to včetně postavy, za kterou hrajete. Kamufluje to zčásti všudypřítomná tma.

Těšil jsem se na zvuky, ale prostorový efekt je využitý naprosto minimálně. Pro Logic na sluchátkách hra buď neumí, nebo je využitý asi jako dynamické stíny. Je sice slyšet, odkud se co line, ale kvality nových filmů, nebo třeba BF3 to nemá ani náhodou. Většina efektů se v závislosti na prostředí vůbec nemění atd. Chápu, že je to drahé na licenci a náročné na implementaci, ale tady by to dělalo přes 50% atmosféry celé hry. Need for Speed má lepší zvuky, než tohle :/

Jediné co se zatím dá obdivovat, je odvaha tvůrců vydat AAA titul zcela mimo módní žánry a vytrhat z něj nemoci moderních her = koridor s šipkou, deset cutscén za minutu, směšná obtížnost a přístupnost pro obyvatele blázinců.

Trochu je mi líto tvůrců, protože evidentně udělali hru s fanouškovským zápalem a $$$vision$$$ šla stranou, což se dneska moc nevidí. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že na žánr... hmmm stealth hororová adventura? je to škoda licence.

PS: Jo, a navíc jsem asi špatná osoba na hraní této hry, protože díky nadměrné otrlosti se vůbec nebojím a tep mi zvýší jedině pořádný jumpscare.

PPS: Další velká plus jsou, že jde vypnout aberace, zrnění obrazu, motion blur a čeština - uf!
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Hodina je pramalo na tuto hru. To si este nevidel ani aliena. Hra zacina naberat spad asi po 2och hodinach. Jeto nieco ako tutorial. Chapem, ze je to trosku slabe zo zaciatku ale urcite ti odporucam pokracovat. Ak ta to nebude nadalej bavit po 5 hodinach tak to asi vazne nie je tvoj zaner.
Grafika a leveldizajn sa casom tiez zlepsuje.
A jumpscares tam napocitas na jednej ruke. Hra je stavana tak, ze vytvara neustali pocit nebezpecia. Tymto sa mi zda byt odlisna od inych ako Outcast ci jak sa to volalo. Vsak uvidis.
Pohraj este par hodin a napis potom ako to vidis.

Ohladom zvuku: ja to mam napojene na 5.1 logitech z550 a mne sa zda byt surround ako vyborne spraveny. Hlavne ked sa okolo teba mota alien a presne vies v ktorej sachte je alebo ked vo vedlajsej izbe spadne nieco a k tomu ak sa spustia este sireny.. Vazne zvuky su paradne.
Na sluchatkach som to skusal tiez (roccat kave 5.1 alebo cosi podobne) a to ma zvuk ako keby niekto stal na plech. Neskutocne nekvalitna vec. A to stalo vyse 100Ecok ked som kupoval.
Sluchatka u mna zacinaju pri Sennheizery :)
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Hladis píše:...Ja myslim, ze ty novy konzole proste posrali a dali tam zalostne slabej HW. Sice to zelezo od AMD stalo Sony a MS doslova pakatel, ale taky výsledek je, ze se to plouzi v prisernych fps hodnotách.
Suhlasim!
T1ger píše:Hodina je pramalo na tuto hru. To si este nevidel ani aliena. Hra zacina naberat spad asi po 2och hodinach. ...Sluchatka u mna zacinaju pri Sennheizery :)
Presne tak treba to drvit dlhsie. U mna zas sluchatka zacinaju a koncia pri Koss. :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

No, když to nemá perfektní enviromentalní zkreslení, jako Gravitace a surround, jako Dark Knight, tak je to prostě nic moc... sorry x) Je hezké, že některé zvuky, vydávané pohybujícími se objekty jsou prostorové, ale třeba jednotvárné dunění z útrob Sevastopolu to všechno zabije. Asi jsem příliš rozmazlený z Dolby filmů a her, kde každý zvuk má svůj prostor, ze kterého vychází a je reálně zkreslený prostředím, ve kterém je slyšen. V téhle hře to sice je, ale ne u všech zvuků a opět to na mě působí rušivě - stejně jako objekty bez stínů.

Ale to příliš brblám jen proto, že mi hra nesedí žánrově, a koukám po vejrech, místo abych hrál. Třeba to všechno spraví v druhém díle, až dostanou o 30% větší rozpočet.

ED: Jo, a ASUS Xonar + Sennheiser PC 360 jsou hrozný šunky pro všechny netopýry a krokodýly, co slyší 10Hz - 30kHz, já vím.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Ked uz tak PC 363D ak sa rozpravame o priestorovom zvuku. ;)
A to dunenie tam nie je stale. Zalezi od casti stanice kde sa prave nachadzas. V tom, ze to nie je dolby ti nebudem protirecit. Stale to vsak patri medzi lepsi standard.
Za seba mozem povedat, ze druhy diel by som vital. Pre mna je to prekvapenie roka. A urcite nelutujem ani cent investovany do hry. Pritom stealth-horror zaner nie je ani zdaleka moj oblubeny. Ale v mojom pripade vela robi tematika kedze povodny alien zboznujem.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“