Crysis 3 - porovnání výkonu atd.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API

Příspěvek od webwalker »

@Ache: Až bude chvilka a dostanu se k tomu, nahodím ti png screeny z tvé plošiny, kde jsi na podlaze hledal AF nepřesnosti na AMD kartách. Já zjistil, že ta podlaha je u Nvidie docela dost vypraná, jenomže ne v Perwollu :lol:

PS: Netvrdil jsi náhodou, že u Maxwellu to CSAA funguje, když jsi měl doma toho drobka GTX750???
Jinak ten Grid3 si vyzkoušej, je to docela viditelný rozdíl v kvalitě.

PS2: Docent už zdokumentoval kravin (docela slavné jsou jeho testy s Mantle), proč si to nevyzkoušíš sám?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API

Příspěvek od Ache »

webwalker píše:PS2: Docent už zdokumentoval kravin (docela slavné jsou jeho testy s Mantle), proč si to nevyzkoušíš sám?
Já sem právě na to upozornil a DOC zenit se svým uber grabovacím strojem to zdokumentoval v bezeztrátové kvalitě!
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: Crysis 3 - porovnání výkonu atd.

Příspěvek od webwalker »

Ache, chlape, to Mantle také testoval prý kvalitně no a na konec to byly závěry k popukání. Tak, jako tak, ty png obrázky sem časem nahodím ať vlákno nestojí a aby se příznivci Nvidia také trochu chytli za nos.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim o cem mluvite, ale test ve Stars Swarm DOC zmeril dobře. Tady reste Crysis 3 a muzu rici, ze i na 290 sla videt jezdici cara před vámi. Overoval jsem si to u souseda, co ma dve 290tky.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

webwalker píše:Ache, chlape, to Mantle také testoval prý kvalitně no a na konec to byly závěry k popukání. Tak, jako tak, ty png obrázky sem časem nahodím ať vlákno nestojí a aby se příznivci Nvidia také trochu chytli za nos.
Ty závěry byly ale naprosto korektní a odpovídaj tomu jak se mantle chová v hrách. Cílem mého testu bylo jak bude škálovat s počtem threadů když komplet odstranim limit ze strany GPU. Ukázalo se že neškáluje. Sníží se o 50% base overhead ale multithread se nezlepší. A to vy dodnes nedovedete překousnout že tato část mantle zatim neni košer. A všechyn herní testy tomu odpovídaji, včetně toho posledního z té Civilizace, jinak by 5Ghz FX nebylo na úrovni zamčený I5tky ale nakopávalo by I7 ne? A 6 jádrová I7 by měla min fps kdesi v oblacích, jenže nemá. A to přesně jsem tehdy ověřil, rovněž to byl test tehdy nového NV DX11 MT optimized driveru co DX právě ve star swarmu dotahl na minimální ztrátu, oproti AMD DX driveru kterej je useless. Nevím že by kdoholiv z vás dělal testy na NV a na Radeonech, většina byly směšně testy stylu DX na Radeonu vs Mantle na Radeonu.

A to video z Crysis 3 jednodnačně dokázalo binilear dithering v AF filtru Radeonů, a ty tady plácáš že Radeony maj v Crysis hezčí obraz. Ok, fajn, je to lež takže říkám dokaž to.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne pát 24. říj 2014, 15:47, celkem upraveno 2 x.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

webwalker: Nevím co sem chceš dávat za screeny? Na screenech je ten AF cheat až na vyjímky (AF-tester, trackmania) nedetekovatelný a je nutné to vidět na videu v pohybu! Které se tu snad někde ještě válí. Jestli ne, napiš si o ně Zenithovi. Zároveň je na nich vidět, že kromě AF cheatu je textura té plošiny identická.

Tenhle test přehrady vznikl právě náhodou díky tomu že jsem se tady na té přehradě na to zaměřil když jsem testoval tu R9 290 a viděl ten AF cheat - krásně viditelný na té plošině!
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Tohle se tu už řešilo snad 100x ten AF na radeonech pozná uplně každej, kdo zrovna nemá 3.7 v krvi nebo zelenej zákal...otázkou je, jestli vubec ví jak ten rozdíl vypadá, když nikdy neměl nic jinýho než radeon. Druhá strana věci je, že spoustě lidí pokud na ten rozdíl nejsou upozorněni, to vubec nepřijde patrný, nevšimnou si toho....já osobně na rychlé onlinovky vypínám i AA, abych měl vyšší FPS...takže nějakej AF je mi v tehle hrách uplně ukradejen. V crysisu, kde se člověk kochá tou grafikou je to ale fakt hnusný, jak v pohybu dopředu přede mnou jede ta čára za kterou je všecko vyblitý a před ní jak kdybych dal LOD až nevim kam.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

RAD-X: Jo taky neřikam že to musí každýmu vadit. Nakonec, když by AMD mělo výrazně výkonnější grafiky za stejnou cenu s výrazně lepšími vlastnosti obecně, tak bych i já ten AF který je na GCN generaci už snesitelný překousl. Ale když je situace byť jen vyrovnaná, tak nevidím důvod proč se AMD nějak zabývat. Osekat detaily na nvidii umím také ( třeba zapnu HP-AF režim) :)
Sem tedy docela zvědavej s čím přijde do boje v Crysis 3 webwalker. :)
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@DOC_ZENITH: Opravdu? A kolik ti tam při tom testu Mantle teklo call draws???? Byl jsi na to mnohokrát upozorněn a stále se tím testem chlubíš???? Pokud chceš něco testovat v idle, mám spoustu jiných nápadů :-D

@Ache, Hladis, RAD-x: Na to, že tady pořád omíláte ty samé věci o tom špatné filteringu na AMD kartách, které nikdo další nevidí, vás tu už upozorňoval tuším i PET5 (který se na zdejších měření hodně podílel). Mě to nedalo a když jsem se dostal k testovací sestavě, tak jsem také nic neviděl (mohlo to stát nebo se hýbat, prostě nic!). Co mě však okamžitě praštilo do očí, bylo podání barevné hloubky a detailů na GTX980. Neříkám, že by se to nějak nedalo vylepšit v nastavení, aby to bylo alespoň trochu podobné AMD, ale tohle je prostě default:

http://webwalkers.cz/images/crysis3_201 ... 01_081.png
http://webwalkers.cz/images/crysis3_201 ... 54_846.png

Takže se kochejte a RAD-x ať si dá na ten zelenej zákal klidně panáka :-D
GPUreport.cz
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja nevim. Kritizujes DOCa (tvrdim jasne ze nepravem) a pak si das takovejhle vlastnak. Popremyslej nad temi screeny cos sem dal.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

webwalker píše: Na to, že tady pořád omíláte ty samé věci o tom špatné filteringu na AMD kartách, které nikdo další nevidí
Jak nevidí?? vidí to snad každý. pusť si AF tester! nastav checker board na 1,0,-1 a uvidíš to sám na vlastní oči i na screenu když to nevidíš na tom asfaltu (na té přehradě) v pohybu.

A ty screeny? Myslíš jako že na GTX970 nepůjde udělat screen kde bude odlesk mírnější? :-D
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Na tech screenshotech je to jasna vec - viz Hladis.

A co se kvality AF tyce, tak koukni treba sem (ctvrty prispevek odspoda) http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 6&start=80 No... co je lepsi? :roll:
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

webwalker píše:@DOC_ZENITH: Opravdu? A kolik ti tam při tom testu Mantle teklo call draws???? Byl jsi na to mnohokrát upozorněn a stále se tím testem chlubíš???? Pokud chceš něco testovat v idle, mám spoustu jiných nápadů :-D

@Ache, Hladis, RAD-x: Na to, že tady pořád omíláte ty samé věci o tom špatné filteringu na AMD kartách, které nikdo další nevidí, vás tu už upozorňoval tuším i PET5 (který se na zdejších měření hodně podílel). Mě to nedalo a když jsem se dostal k testovací sestavě, tak jsem také nic neviděl (mohlo to stát nebo se hýbat, prostě nic!). Co mě však okamžitě praštilo do očí, bylo podání barevné hloubky a detailů na GTX980. Neříkám, že by se to nějak nedalo vylepšit v nastavení, aby to bylo alespoň trochu podobné AMD, ale tohle je prostě default:

Proč mluvíš o draw calls? GPu load byl nízkej a framerate taky = CPU limit. Počet drawcalls je v tu chvíli nepodstatnej. Jednotek tam byla tuna a jestli to brzdilo API nebo fyzika nebo AI se už dá jen polemizovat, ale vzhledem k tomu že se mantle chová podobně i v hrách, ala výrazné snížení overheadu render threadu, ale v žádném případě roznesení onoho renderu na multi, tak vsázim spíš na svou Teorii. A vše co z tebe vypadlo hledně filtrace nebo nedej bože Crysis 3 je na speciální ocenění....
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache, havli:
On si nevsim jiného nasvetleni sceny. Svetlo v Crysis 3 se totiž dost meni. Takhle si naběhnout. PET5 meril prvne i na jiny plosine a tak se mu to lišilo uplne......chjo. Ta jezdici cara jde videt v pohybu a ne na statickym screenu. Nevim jak je to ted, ale kdysi tam byla a sla postřehnout.

DOC a Webwalker: tuhle zalezitost se Star Swarm sem uz netahejte. Nepatri to sem. Zalozte si o tom téma. Ja jasne vidim logiku v tom, co DOC meril a jak toho chtěl dosáhnout. Jeho test ve StarSwarm je zcela v poradku :|
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

webwalker píše:@DOC_ZENITH: Opravdu? A kolik ti tam při tom testu Mantle teklo call draws???? Byl jsi na to mnohokrát upozorněn a stále se tím testem chlubíš???? Pokud chceš něco testovat v idle, mám spoustu jiných nápadů :-D

Ano ano, upozorňoval nás člověk s radeon...to perfektně podtrhuje vypovídací hodnotu takové informace, stejně jako tvoje schpnost číst příspěvek na který reaguješ až do konce, místo toho že přečteš první větu a zbytek domyslíš, doplníš, pozměníš. Video tu je, s přesnými instrukcemi jak má být prohlíženo, samozřejmě pokud si někdo ty instrukce nepřečte, jako nečte i jiné věci...což je právě teď hezky patrné, nelze se pak divit že nikdo nic nevidí...jak by taky mohl :lol:
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Hech, chlapci klidně vám udělám shotů vícero, a klidně i ve tmě. Tohle je nastavení, jaké jste si tady sami zvolili - AF16HQ a 4xMSAA a i ostatní dle pokynů.

Takže co, jaký obrázek se vám více líbí???

PS: Pokud nevěříte PET5, tak proč s ním testujete???
GPUreport.cz
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tys nepochopil, ze je to o nasvetleni sceny ? Projdi si prosim te starsi screeny. Jde o to kdy a kde to presne tipnes. http://abload.de/img/crysis3_prehliqxh.jpg tohle je Acheho na 970tce. Nasvetleni scen v Crysis 3 ve venkovních lokacích není staticky.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Boze, tohle je vazne jako mluvit do zdi. Tak jeste jednou:

1. pocasi (a nasviceni sceny) je v C3 nahodne a porad se meni, nikdy neudelas screenshoty na pixel stejne.

2. kvalita AF se az na extremni vyjimky neda porovnavat na statickych screenshotech... kolikrat to jeste budu muset opakovat. :roll:

3. kvalita AF se da dobre srovnavat na nekomprimovanem videu v meritku 1:1 bez dalsich postproces nesmyslu v prehravaci.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

webwalker píše:PS: Pokud nevěříte PET5, tak proč s ním testujete???
Co mu nemáme věřit? I PET5 si ten AF cheat ověřil... tenhle screen je od něj: http://www.imgup.cz/image/IIV
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Hladis: A zdá se ti ten shot od Acheo lepší?? Je to vyprané úplně stejně jako u té GTX980!!! Tohle je spíše argument proti.

@havli: Psal jsem jasně, že bylo testováno i v pohybu, nebo ne? Když najdete nějaký lepší screen shot od Maxwella, tak dejte vědět :-D

@Ache: To má jako být důkaz cheatingu, o kterým se tu stále mluví??? Navíc PET5 psal jasně, že nic takového v C3 nevidí.
GPUreport.cz
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“