GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Waleron
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Waleron »

endy píše:
Waleron píše:Tak 3x ASUS Strix letí zpět !!! Příští čtvrtek mně přijde vytoužená EVGA G2 750W Supernova z Mironetu, ten Seasonic SSR-550RM mně přijde nemocnej. Pískání se moc u karet nekonalo, ale ten bzučák, to mně přijde jako problém v napájení ....
Na Mironetu mají skladem G2ku 750W ???

edit: no tak už to vidím ... s dopravou 3200,- .. už jsem dal za grafiku o 500 víc .. Počkám si jestli czc naskladní .. stejně ještě čekám na NZXT H440 .. ta má přijít v listopadu 8-)

V centralnim skladu je maji.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghostdog32 »

todle prý prodává alza jako pod označením "nové"

http://i.imgur.com/aUC4eHL.jpg

převzato z forum.zive.cz
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
michalpuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalpuk »

To je náhoda vrátil jsem jednu tu msi do 14 dnů a dal jsme tam ty gigabyte záslepky protože se mi originální někam zatoulaly tak že by. :-D Ale s to porušenou pečetí na šroubku nevím, já jsem chladič nedemontoval.
Ryzen 9800x3d + Noctua NH-D15S, Asus ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GIGABYTE GeForce RTX 5090 Gaming, ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000MT/s CL30, F FSP Fortron Hydro Ti PRO 1000W , Antec Flux wood + 5x NF-A14 ULN, Samsung 990 PRO 4TB + Samsung 990 PRO 2TB + Intel 660p 2TB, Creative Sound Blaster Z, LG oled 42 C2
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Musím říct, že moje karta je v naprostém pořádku po technické stránce a podává docela slušný výkon (asic 70%) a celkově to vše vypadá OK, až na tu chybějící záruční plombu.
Další věc co jsem si všiml že při 59ti stupních se větráky rozjedou na malou chvíli, následně se vypnou, a znovu se zapnou při 62 stupních a běží stále dokud se karta nevychladí na 50 stupňů.
Chybějící záruční plomby jsem si všiml ihned při převzetí v obchodě, ale nechal jsem se obalamutit prodavači v obchodě, kteří tvrdili, že je možné, že výrobce udělal změny a, že na případnou reklamaci to nemá vliv a důležité je aby karta nebyla mechanicky poškozena.
No vypadá to, že to pravda není a vyžádal jsem si vysvětlení od CZC.cz, uvidíme jak to dopadne.

Výkon vypadá asi tak
uningine heaven boost 1558MHz, paměť 7900MHz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
endy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od endy »

Já bych se vrátil k tomu pískání: Při hraní her karta bzučí, slyšitelné pouze s uchem přiloženým ke kartě. Dneska jsem nainstaloval Crysis 3.. Prvotní spuštění bylo bez problému, když jsem nastavil vše na ultra, karta začala v menu pískat (otevřená case, mám jí metr od hlavy) Při spuštění hry pískání přestalo!! Jako problém bych to asi určitě neviděl.. Když to někomu bude opravdu moc vadit, tak není problém třeba za půl roku poslat na reklamaci s žádostí výměny kusu ... Když to vyjde tak už by to mohla být taková nějaká revize 1.4, kde by mělo být SNAD už vše komplet vyladěné. S větráčkama problém nemám ... Jak psal kolega předemnou, při určité teplotě se rozběhnou.. Karta se chladí sama dle potřeby. Já myslím, že jsem spokojený :) ASIC 74,8%
MB: Asus Maximux VII HERO X97 | CPU: i7-4790K | RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB | GPU: MSI GTX 970 GAMING |
SSD:
OCZ Vector 150 120GB | HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | CASE: NZXT H440 |
Waleron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Waleron »

Z CZC:

von_Topic
před hodinou | 1 reakce | kladně hodnotil 1 uživatel z 1

Právě vyšel nový Maxwell II BIOS Tweaker s jehož pomocí je možné opravit křivku fan speed a tím pádem snížit minimální otáčky v IDLE! Přesněji řešeno minimální rychlost fan speed % stále zůstává 34%, ale již neplatí, že rychlost mezi 34-49% je konstatní (1500-1600 RPM), místo toho se jedná o lineární nárůst mezi 34 - 49% fan speed a nové minimum pro 34% je 1100 RPM. Při těchto otáčkách je karta v IDLE prakticky neslyšitelná.

Kdo má zájem, tak BIOS tweaker je ke stažení zde:
http://www.overclock.net/t/1513920/offi ... t_23051487
Stačí uložit si BIOS přes GPU-Z a v BIOS editoru jen změnit min fan control range.

Návod, jak flashnout upravený BIOS karty s pomocí nvflash tool + download nvflashtool zde:
http://www.overclock.net/t/1517316/extr ... t_23040140

Celý proces je poměrně rychlý a jednoduchý a zabere možná dvě minuty. Myslím, že pokud je člověk ochoten si takto jednoduše upravit BIOS, tak se tímto maže v podstatě jediná větší nevýhoda, kterou karta měla.

A další informace:

imhotepek | 22.10.2014 | 2 reakce | kladně hodnotil 1 uživatel z 1 | Reakce na 1

Pro "Makaan"
Stala se zvlastni vec,proste mi to nedalo a STRIXKU sem vytahl ze skladu(na vlastni naklady)zapojil do PC a ...bzucela a piiskala..hmmm no nic...tak sem tu mrchu nechal jet 24H v "Heaven Benchmark 4.0" nekonecnou smycku...a svete divse..ono to nepiska !?!?! proc ? zebych ji upekl ? lol Spis asi dopekl,proste karta jede a NEPisKA..
Divne co ? :-))
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

1100 RPM furt není 700 RPM co mám já nebo 0 RPM v základu :-) ale jinak dobrá práce. já zůstanu u řízení otáček afterburnerem, když to perfektně funguje, než se vrtat v biosu
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Waleron píše:
Právě vyšel nový Maxwell II BIOS Tweaker s jehož pomocí je možné opravit křivku fan speed a tím pádem snížit minimální otáčky v IDLE!...

Tak to je vynikající zpráva teď se můžeme zbavit i toho fan less modu na MSI, a tím pádem nebudeme závislý na MSI Afterburner. Teď ještě parametry OC, kdyby to šlo tam dát natvrdo a bude to dokonalé.
Waleron píše:
Stala se zvlastni vec,proste mi to nedalo a STRIXKU sem vytahl ze skladu(na vlastni naklady)zapojil do PC a ...bzucela a piiskala..hmmm no nic...tak sem tu mrchu nechal jet 24H v "Heaven Benchmark 4.0" nekonecnou smycku...a svete divse..ono to nepiska !?!?! proc ? zebych ji upekl ? lol Spis asi dopekl,proste karta jede a NEPisKA..
Divne co ? :-))
A co se týče toho bzučení asi na tom bude trochu pravdy... po tolika benchmarcích a hodinách testování v anapocalypse when to u mě taky vypadá, že už to téměř nebzučí. To samé si pamatuji u GTX 780, že ze začátku pískala a po čase se to úplně ztratilo.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

až někdo vyzkouší přes editaci biosu odstranit ten pasivní režim 970tky od msi natvrdo, tak dejte vědět... zajímalo by mě, jesli s tím nebudou nějaké problémy
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

ghostdog32 píše:todle prý prodává alza jako pod označením "nové"

převzato z forum.zive.cz
Od Alzy už opravdu nic. Stačilo, že mnou vrácená MSI GTX 980 byla prodána jako nová.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

jj eshop, co otočí takovejch peněz, jako žádnej jinej a stejně ti bez okolků prodaj zmetek za cenu vyšší než u konkurence...

já mám svojí z CZC ze dne vydání a tydle kusy jsou sice občas loterie, ale zase má člověk jistotu, že je člověk první majitel :-) no a nedávno jsem zjistil, že v CZC dělá bejvalej spolužák, kamarád už několik let, což nikdy není k zahození
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

ghostdog32 píše:až někdo vyzkouší přes editaci biosu odstranit ten pasivní režim 970tky od msi natvrdo, tak dejte vědět... zajímalo by mě, jesli s tím nebudou nějaké problémy
Zkusil jsem a ano funguje to, i když já to konkrétně nepoužiji protože nejsem nepřítel off fanů v idlu a moje karta nikdy nebugovala nebo podobně. Při nastavení 21% jako min otáčky je to 900rpm.

Zároveň jsem si pohrál s power limitem a boostem takže mé OC je teď 1559Mhz 1,25v ale vejš kvůli kaskádě fakt tlačit nebudu, i když těch 1600 bych asi dal kvůli spotřebě se to nevyplácí.

Jediné - je že tato verze Nvflashe je ta očesaná OEM která nedovoluje flash jinejch biosů, ala můžeš si upravit jen ten svůj, ala device a vendor ID musí sedět jinak neflashne. Příkazy -4 -5 -6 pro ignoraci tohoto nefungují. Už aby byl out plnej, rád bych si pohrál s biosem z 680tky.

Tahle karta byla až nudná tím jak byla od výroby optimálně nastavená. Od výroby optimálních 1,21v, což stačilo pro 1500Mhz core a power limit tak že s posunem na 110 (max) vždy na vše po OC na default voltáži stačil, vesměs se to na 100% nedostalo (nepočítám furmark a shadow warriora, ale i tam byl pád na 1350Mhz, tzn default karty) tzn vždy bylo ještě 10% k dobru. Boost to drželo stálej a naplno ve všech hrách, prostě uff... žádná výzva k překonání. Chování fanů rovněž perfektní. Po hodině hledání OC měl člověk hotovo.
Waleron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Waleron »

ghostdog32 píše:jj eshop, co otočí takovejch peněz, jako žádnej jinej a stejně ti bez okolků prodaj zmetek za cenu vyšší než u konkurence...

já mám svojí z CZC ze dne vydání a tydle kusy jsou sice občas loterie, ale zase má člověk jistotu, že je člověk první majitel :-) no a nedávno jsem zjistil, že v CZC dělá bejvalej spolužák, kamarád už několik let, což nikdy není k zahození

Z CZC jsem objednával 3xStrix a 1xGB a poznal jsem, že je už někdo měl ...
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

morke píše:
ghostdog32 píše:todle prý prodává alza jako pod označením "nové"

převzato z forum.zive.cz
Od Alzy už opravdu nic. Stačilo, že mnou vrácená MSI GTX 980 byla prodána jako nová.
Vy sa cudujete ze to predavaju ako nove ked polovica z vas si nema problem kupit viac ako 2 karty a nasledne ich vsetky vrati? To maju na kazdom z vas prerabat?
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

to nikdo netvrdí, ale bylo by fajn, kdyby člověka informovali o tom, jesli karta byla nebo nebyla rozbalena ne?
Waleron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Waleron »

ghostdog32 píše:to nikdo netvrdí, ale bylo by fajn, kdyby člověka informovali o tom, jesli karta byla nebo nebyla rozbalena ne?
Tak to určitě, ten tvůj člověk by mně mohl vyřizovat objednávku :)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

DOC_ZENITH píše:
ghostdog32 píše:až někdo vyzkouší přes editaci biosu odstranit ten pasivní režim 970tky od msi natvrdo, tak dejte vědět... zajímalo by mě, jesli s tím nebudou nějaké problémy
Zkusil jsem a ano funguje to, i když já to konkrétně nepoužiji protože nejsem nepřítel off fanů v idlu a moje karta nikdy nebugovala nebo podobně. Při nastavení 21% jako min otáčky je to 900rpm.

Zároveň jsem si pohrál s power limitem a boostem takže mé OC je teď 1559Mhz 1,25v ale vejš kvůli kaskádě fakt tlačit nebudu, i když těch 1600 bych asi dal kvůli spotřebě se to nevyplácí.

Jediné - je že tato verze Nvflashe je ta očesaná OEM která nedovoluje flash jinejch biosů, ala můžeš si upravit jen ten svůj, ala device a vendor ID musí sedět jinak neflashne. Příkazy -4 -5 -6 pro ignoraci tohoto nefungují. Už aby byl out plnej, rád bych si pohrál s biosem z 680tky.

Tahle karta byla až nudná tím jak byla od výroby optimálně nastavená. Od výroby optimálních 1,21v, což stačilo pro 1500Mhz core a power limit tak že s posunem na 110 (max) vždy na vše po OC na default voltáži stačil, vesměs se to na 100% nedostalo (nepočítám furmark a shadow warriora, ale i tam byl pád na 1350Mhz, tzn default karty) tzn vždy bylo ještě 10% k dobru. Boost to drželo stálej a naplno ve všech hrách, prostě uff... žádná výzva k překonání. Chování fanů rovněž perfektní. Po hodině hledání OC měl člověk hotovo.
Tak už to mám taky odzkoušené a moje poznatky jsou trošku jiné. Nastavení větráku v maxwell editoru sice funguje, ale úplně jinak, než by jsme očekávali. Při nastavení na 12% větrák se bude točit na 570RPM (to je obdoba 25% v afterburneru), ale problém je v tom, že ty otáčky tak zůstanou dokud GPU nedosáhne 62°, čili nefunguje jako v afterburneru, že by otáčky stoupali zároveň s teplotou. Vyzkoušel jsem taky několik nastavení maximum procent fanu ( 80%, 85%, 90%, 95% ), abych donutil větrák zvedat otáčky dříve, než dojte ke 62°, ale bohužel v tomhle případě nastal ještě větší problém, a to že po restartu nebyla karta rozpoznána systémem a to 4x po sobě dokud jsem nevrátil zpět hodnotu na 100%. Dle mého názoru je tohle řešení k ničemu, protože se karta dostane do fluktuačního stavu, mezi 50° - 60° a to je téměř stejné jako fanless mode.

Obr. 1, 2, 3
Nastavení hodnoty OC a větráku na pevno v BIOSu
Naposledy upravil(a) zigo dne ned 26. říj 2014, 12:44, celkem upraveno 1 x.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Co se OC týče tak tady je situace ještě horší. Nastavil jsem si hodnoty na pevno v BIOSu, s kterýma s velkou rezervou karta prošla několik loopu v apocalypse when ( 1455MHz/7700MHz ) a během 5 minut v unigine heaven následovala 2x bílá obrazovka, shození taktů na základní frekvenci, reset driveru ( Nvidia driver přestal pracovat byl obnoven... bla bla bla ).
No vypadá to, že maxwell editor není příliš nápomocný a Nvidia si to nějakým způsobem zabezpečila, proti těmhle kutilským úpravám.

Obr. 1, 2, 3
Nastavení hodnoty OC a větráku na pevno v BIOSu
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

nj takže žádnej zázrak. stejně je ten editor zatím v hodně ranný verzi. radši přetrpět permanentně běžící AB na pozadí... nakonec, čemu to vadí? Že to bere 3,5 MB z mých 8GB RAM mě fakt žíly netrhá
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

izigoneanu - S tim chovánim větráku máš pravdu, posune to minimum ale fan curve to nezmění. Ale takovej byl dotaz, jestli to na MSI zamezí tomu aby větráky v idle stály a odpověď je ano, zamezí.

Co se Oc týče, posun k horšímu jsem neshledal. Je zde jeden poznatek. Z ňákého random důvodu pokud člověk šahne na voltáž v afterburneru, tak karta pak boostuje o něco výše, nezávisle na tom jakou voltáž tam nakonec pustí, na to pozor.

Dále co se týče pevných frekvencí přes bios neřešil bych v tu chvíli vůbec boost a udělal bych to tak jak jsem to dělal kdysi u Titana, ala Min frekvence, všechny 3D base takty prostě narvat tam kam je chci a zároveň min voltáž narvat tu jakou chci a klasickej boost defakto hodit pod to, tzn karty bude v 3D mít takovej takt a boostovat prostě nebude, bohužel pak většinou ani SW ocnout nejde ale ten pevnej takt pro 3D mi takhle tehdy šel. Jinou možnost jsem neměl protože teploty se stockem šly k 90 easy a jakmile v tom byl jakejkoliv boost vždy začal ubírat takt a voltáž na bázi teplot, což bylo nežádnoucí.

Tahle MSI 970, pokud jí to dovolim, začíná ubírat voltáž někde kolem 76-77 stupňů, ale ne takt ! Ten ještě furt drží stejnej, takže když člověk jede na hrotu tak samo sebou nastane crash. Takže jsem posunul minimální voltáž nahoru tak aby si ubrat prostě nemohla a vyřešeno.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“