ghostdog32 píše:až někdo vyzkouší přes editaci biosu odstranit ten pasivní režim 970tky od msi natvrdo, tak dejte vědět... zajímalo by mě, jesli s tím nebudou nějaké problémy
Zkusil jsem a ano funguje to, i když já to konkrétně nepoužiji protože nejsem nepřítel off fanů v idlu a moje karta nikdy nebugovala nebo podobně. Při nastavení 21% jako min otáčky je to 900rpm.
Zároveň jsem si pohrál s power limitem a boostem takže mé OC je teď 1559Mhz 1,25v ale vejš kvůli kaskádě fakt tlačit nebudu, i když těch 1600 bych asi dal kvůli spotřebě se to nevyplácí.
Jediné - je že tato verze Nvflashe je ta očesaná OEM která nedovoluje flash jinejch biosů, ala můžeš si upravit jen ten svůj, ala device a vendor ID musí sedět jinak neflashne. Příkazy -4 -5 -6 pro ignoraci tohoto nefungují. Už aby byl out plnej, rád bych si pohrál s biosem z 680tky.
Tahle karta byla až nudná tím jak byla od výroby optimálně nastavená. Od výroby optimálních 1,21v, což stačilo pro 1500Mhz core a power limit tak že s posunem na 110 (max) vždy na vše po OC na default voltáži stačil, vesměs se to na 100% nedostalo (nepočítám furmark a shadow warriora, ale i tam byl pád na 1350Mhz, tzn default karty) tzn vždy bylo ještě 10% k dobru. Boost to drželo stálej a naplno ve všech hrách, prostě uff... žádná výzva k překonání. Chování fanů rovněž perfektní. Po hodině hledání OC měl člověk hotovo.