Sestava 35k hry

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Sestava 35k hry

Příspěvek od smejca »

Zdravim potřeboval bych zhodnotit tuto vybranou sestavu převážně na hry . Předem díky

http://www.czc.cz/cieekojq1sgci9cu51qu5kr51c/seznam

Jenom ještě malej dotaz ohledně GK .. nevyplatilo by se tam hodit Ati r9 290 (x) ?? :wink:
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Re: Sestava 35k hry

Příspěvek od Fajfka123 »

Trochu nechápu ten nepoměř ...

Levná základní deska.
Procesor i7 bez taktování (na hry naco bože ?).
Grafika za 15k, když nejnovější hry na FHD ultra zvládne i 970 za 10 k, naco ?
Ram ok.
SSD jen 120 GB, málo.
Zdroj, poměr cena výkon dobrý, ale na sestavu za 35k nic moc.
Skříň, zde budu za sebe, ale to vypadá, jak děcká krabička.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

http://www.czc.cz/7r7ncgc26igk6aaiq115ttu4u8/seznam

Nezní to podstatně lépe ?

Procesor, který jde taktovat (tuto věc zvládne za pár hodin každý).
Grafika výkonově stačí na nejnovější hry.
Betelná skříň na pěkný tichý chod pc, kvalitu mohu sám potvrdit.
Jedna 8 GB ram low profile pro budoucí upgrade.
Mnohem lepší zdroj, plně modulární.
Dvojnásobné SSD.
Chladič na procesor + ventilátory, luxusní odtah + při pohrání krásné ticho.
Základní deska, mohla by být levnější avšak pro tuto sestavu se dost hodí.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

No naktovat nee na co ??
250 gb ssd ? Na co ??
750 zdroj na co ??
Skrin souhlas fakt asi radsi neco kvalitnejsiho
Grafika 970 ok souhlas.
Pokud nebufu taktovat tak nepotrebuju zbytecne drahou desku
A jsem tam za 30k i7+970
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

Pochop jednu věc, i7 procesory jsou na hry zbytečné. Pokuď vezmeš i5K, tak ho nataktuješ a budeš mít výkon mnohem lepší než ta obyč i7, která je ještě o litr dražší. 250 GB SSD naco ? Třeba nato, že tam v klidu dáš systém, aplikace a hry, které potřebuješ. Věř mi, ale 120 GB SSD, kde dáš systém, aplikace a opravdu se štěstím 2 hry není zrovna nejlepší volba. 750W zdroj jsem volil proto, protože za tu cenu, kterou ten zdroj má je to nejlepší poměr cena/výkon. Je plně modulární, to jsem již psal (je to obrovská výhoda), má opravdu kvaliní součástky, gold certifikaci a k tomu jako bonus 10 let záruky. Navíc při budoucím upgradu nebudeš muset řešit koupit grafiky a zdroje, ale pouze grafiky (tu se bavím v rozmezí třeba 3-5 let). Skříň ber, doporučí ti ji tu snad každý. Vím, že si myslíš, že ta deska je až moc drahá, ale v poměru ke komponentům je to v pohodě cena. Je osazená kvalitními součástkami a u dobře hodnocená.

Pokuď vážně taktovat nechceš, tak vem i5 (i ta postačí výkonově na grafiku) k tomu desku za 2k a zbytek, co máš. Ušetříš tak 3k, ale s výhledem do budoucna investovat 3k navíc je rozumný.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

souhlasim s fajfkou, 4690K je v tuhle chvilku zajímavější volba než i7 non-k, ovšem ještě bych klidně ušetřil na zdroji litr a vsal SS 520w, deska by šla od GB za 2,6k, ramku bych vzal do dualchanellu protože argument o budoucím upgrade mě přijde zcestnej, 32GB potřebovat nebude ani za 5 let jestli nedělá grafiku a video. Chladič by stačil silentium FERA za polovinu peněz a místo těch noctuí za 1600 by se dala určitě taky najít alternativa...

Pokud jseš si ale jistý tím, že taktovat nebudeš a máš z toho hrůzu tak vezmi klidně H97 desku za 1800 a místo tvé vybrané i7 osaď Xeona, který ti za menší peníze poslouží úplně stejně...
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Takhle je to hodně fajn... Jinak ten zdroj by mohl být i méně watový...
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

Ok diky moc za rady :wink:
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

Jen bych vzal raději těch 240GB SSD. Za příplatek 800 kč navíc máte dvojnásobnou kapacitu, jak ten samsung. Mystlím tím ten crucial SSD. Ale je to samozřejmě na vás.
BHQ7
Nováček
Nováček

Příspěvek od BHQ7 »

WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

BHQ7, nechci ti do toho kecat, třeba máš jinou zkušenost, ale já mám takovou, že 1150 CPU do FM2 desky nenacpeš ať se snažíš sebevíc :-)

Co se týká toho jestli na hry i7, tak já osobně, pokud to rozpočet dovolí bral i7 4790k. Žádný jiný procesor ti nenabídne turbo na 4,4Ghz, což je si myslím hodně solidní a na hry čím větší frekvence tím lepší. Navíc na spoustě desek jde v biosu navolit, aby to turbo jelo pro všechny a ne jen pro jedno jádro...

Co se pak týká modularní zdroj vs. nemodulární pro Fractal R4, tak klidně ber nemodulární. Komplet všechny kabely nacpeš za základní desku a budeš tam mít větší pořádek jak s modulárním. Sám jsem to takle udělal u synovce v PC, který nemá modulární zdroj a pohled do bedny vypadá fakt dobře. Zde na stránce 15 je vidět jak to vypadá : http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=260

S SSD to je na tobě - já osobně mám v PC 90Gb a dostačuje. Mám na něm jen systém a pár programů a pořád mám 1/2 volnou. Hry na něj nemá cenu dávat, v ničem ti to nepomůže, krom rychlejšího spuštění.

A co se týká ventilátorů Noctua co jsem viděl v nějaké seznamu - nemá cenu do této skříně kupovat jiné, navíc takto drahé ventilátory. Ty základní jsou na 5V dostačující a neslyšitelné. V seznamu máš komponenty, co moc nehřejou,tak je to ok.
BHQ7
Nováček
Nováček

Příspěvek od BHQ7 »

To nenarveš :D Jsem se uklik :D
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

Jen ještě komentář k WenzelLAH: Jak píšeš, že ty ventilátory ve skříni jsou dostačující a na 5V nejdou slyšet. Je to asi věc pohledu, ale mě ty ventilátory příjdou hlučný neskutečně i ve městě ve dne. V noci, když mám zaplej pc a chci spat, tak to při usínání je dost na mrtvici. Pro toho, kdo chce mít prostě ticho jsou noctuy ULN verze naprosto ideální. Ano 500 za ventilátor je dost peněz, ale taky to není investice na rok, že.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Tak já sám mám ve skříni 6x 140mm Bequiet silent wings 2, a při regulaci přez skříň na 7V jsou neslyšitelné :-) ale i třeba vzhledem ke zdrojí, který má uživatel jsou tebou navrhované ventilátory k ničemu, když zdroj stejně bude slyšet víc jak origo fany na 5V :-) To už pak lepší těch 1500,- dát za i7 4790k a bude to mít podstatně víc užitku.
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

Ten evga zdroj je semi-pasiv, takže se ventilátor zapíná až při zátěži nad 300W, takže při práci se mu ani větrák netočí tudiž hlučný opravdu není. :-)
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Já ale tedka upozornuju na nejspíš finální sestavu s tím Seasonicem.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“