Assassin's Creed: Unity

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Assassin's Creed: Unity

Příspěvek od HEAD »

Tady je stream od pcper.com hrali to na gtx980 a stezi udrzela 40fps :lol:
http://www.twitch.tv/pcper/b/587832740
Zacina to ve 14minute
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Dle Heada jsme všichni co máme horší jak GTX 980 a méně jak 4GB VRAM v pr**li, no budiž, ale fakt je ten, že toto způsobují vývojáři a jejich přístup, jak bylo citováno- tohle není next gen, je to jen lepší vizuál bez optimalizace, protože na tu kašle pes, chceš lepší vizuál na pc? Tak si pořiď tu nej gpu co je s co nejvíce vram, jediné co to může změnit je sabotování podpory takových her i koupě nového hw aneb kdo myslí že je budeme podporovat tím že každý rok budeme do pc kupovat nové gpu za 10-20.000,-- kč tak se plete, to by pak mohlo být jako u mobilů - každý rok 2 nové vlajkové lodě, nebo 3, proč ne? Každý rok nová gpu nebo 2... Jenže tím se ti "šmejdi" jen podporují v lenosti a neschopnosti...

Zas tak krásná ta hra není a mimochodem- víte jak jede na konzolích??? I po patchi??? Raději nevědět, protože 900p při i 15 fps považuji za plivnutí do tváře hráčům... Tohle přece nejde... Kdepak bychom takto za chvíli byli??? Budou nám cpát že 15 fps je vlastně ideální????!!! Hnus... :angry2:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše:V davu s oc grafikou vyuziti Vram 4GB takze 3Gb karty nemaj asi narok a bude to asi lagovat.
http://abload.de/img/acu_2014_11_12_19_50_h9uzr.png
Muzu s klidnym svedomim prohlasit, ze na nicem jinym nez na gtx980 si to nezahrajete na max pri aspon 40fps.
Nemaj nárok z jednoduchého duvodu. 40fps bez ohledu na VRAM. Ani s GTX980 bych to takhle nehral.
Ache píše:S těmi nároky na VRAM je to celkem logický že to vývojáři můžou prasit. Nový konzole sice mají slabý grafiky i procesor, ale paměti mají celkem dost a ve hře většinu dat zabírají ty grafický (textury, modely a shader kód), a k dispozici toho mají přes 4GB. Takže i 1:1 konvert na PC může požadovat přes 4GB grafických dat... ale protože na PC se hraje i s AA + vyšším rozlišením, tak hra co bude ždímat konzoli na maximum klidně těch 8GB bude vyžadovat.... což sem už kdysi řikal, že s "next. gen" (HW low end PC) konzolemi půjde nárok na pamět nahoru.
Nemuzes preci brat jako logiku to, ze to někdo prasi a zasere ti disk i VRAM tim, ze nepouzije na textury kompresi. Tedy textury vypadaj stejne, ale VRAM je plna. To je proti logice a je to normalni demence. Jinak je to stejne k nicemu, když se i zvedly nároky na vykon. Tedy stejne musíš detaily orezat. Konkretne Assasina proste musíš strhnout detailama dolu, abys to mel aspoň tech 50-60fps, takze nároky na VRAM se ti stejne snizej. Ale myslim, ze lidi by měli udelat trochu vetsi hate na vyvojare s timhle prasenim. A ani konzolim moc ta VRAM nepomohla, když to na nich jede 20fps :)

Jinak trochu spoiler, hezky začátek a honicka v ulicích cas 17:24. https://www.youtube.com/watch?v=0CEPDsVAVrs Ja tam progres vidim a ze mi tahle serie nic nerikala, tak tohle me opravdu zaujalo.

Edit//
Me by zajímalo, jak si vůbec představujete next-gen :? Vite o tom, ze grafika se nemůže posouvat ve vizualu jako kdysi ?
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

... rozhodně si next gen nepředstavuju jako hry co zaberou na disku 100GB a sežerou 4GB vram jak malinu a nepoběží plynule ani na nejlepší 1čipovce co v době vydání je ... To je leda dement-gen, protože jasně- grafika se moc posunout asi nedá (ale diskutabilní), nicméně více postav, každá orig, chování prostředí a jeho interakce, děje na pozadí bez hráčova zasahování, změna počasí, roční doby a co já vím, není to jen grafika, ale otázka zní - to fakt musím mít nejlepší cpu a gpu co existuje abych si to mohl zahrát? Nebo je to chyba vývojářů? Optimalizace je asi cizí slovo a pokud je argumentací - tímto je to NE-OT - že jsou tam přece davy lidí a každý jiný - tak proč se jim to seká i na primar hw = konzolích??? Tak když to není blbým enginem nebo neoptimalizací tak čím??? Vlivem Saturnu na Slunce??? :lol:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Odbocim, ale vis jakej shitstorm byl, když vysela jednicka Crysis ? Autori se poucili a dvojka jela tehda na vsem a zase shitstorm, ze to vypada "obycejne" a ze to není ten "next-gen". Tak prisel Update a zase shitstorm........mam pokracovat ? :mrgreen:
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

... mě by spíš zajímalo jak bude pokračovat vývoj těchto a dalších podobných "NEXT GEN" her ...

A k této hře aby to nebylo OT - podle mě je zprasená a měli by to odladit, asi se tak stejně nakonec stane a bude patch + ovladače něco také doladí, tipuji že tak nějak... Nicméně z NG her mám stejně trochu strach, protože začínám mít dojem že lepší je koupit asi konzoli a neřešit - pokud toto není meritem dění těchto věcí- nechtějí nakonec vývojáři donutit pc hráče pc vyhodit z okna a koupit konzole???? :roll:
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Hladis píše:
HEAD píše: Edit//
Me by zajímalo, jak si vůbec představujete next-gen :? Vite o tom, ze grafika se nemůže posouvat ve vizualu jako kdysi ?
Tak hra vypadá graficky velice slušně, ale žádné převratné peklo to rozhodně není ...
Next gen si člověk představuje ideálně s pěknou grafikou, posun v hratelnosti a lepší umělé inteligenci. Podívej se na ten otřesný souboj systém .. proboha tohle měl tuším snad už první díl ? To opravdu nejsou schopný ho markantně vylepšit ? Nechci reálnou hru, ale tohle je naprostej hnus ... vzít člověka 10x šavlí po hlavě a on se chov jak boxovací pytel ? Nemluvě o umělé inteligenci, která je také na bodě mrazu a pochybuju, že se od prvního dílu zlepšila ...
Tohle díky trochu lepší grafice prostě není hodno "next genu" ...
Řekl bych, že by většina lidí neřekla ani ň , kdyby se vývojaři s tou hrou tak nechvástali a nemazali lidem med kolem huby ... ale člověk je pak prostě na******, když jim z části věří a říká si, že se snad už polepšili a přitom je to čím dál horší ..
Mě se prostě hodně příčí jejich marketing, protože jsou to jen kecy a naštěstí už si toho všimlo víc lidí viz spadlé akcie o 9% . Já silně pochybuji, že si v příštím roce dovolí vydat něco podobně nedodělaného, protože by taky mohli jít pomalu, ale jistě do kytek, protože čím dál tím míň lidí jim na ten marketing už skočí ... ( v to doufám ).
Chtělo by to dávat asi víc peněz do vývoje, než do marketingu, protože ta jejich masáž je opravdu brutální
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Shitstorm konzolistů na počet řádků a FPS mi taky přijde hodně umělý. Nechápu, že lidi, co většinou s maximálním úsilím zapojí správně šňůry z krabice do televize, najednou začali řešit tyhle data. Teď kdejaké PR ohledně nových her začíná na 60FPS/FHD.

Podle mě dělají tvůrci velkou chybu, pokud podlehnou vokální menšině a neustále mění koncept hry podle toho, kam fouká vítr. Pokud chce někdo v shitstorm spirále brečet, tak ať nedělá hry s utopickou snahou zavděčit se internetu. Většina úspěšných herních značek má společné to, že se nemění podle toho, co zrovna frčí na facebooku - CoD, WoW, Witcher...
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nahodou ta grafika je krasna.V takhle velkym a otevrenym svete to tu urcite jeste nebylo.
Jen ten vykon nic moc no.
Ale gtx770 je 3 roky starej kram a nemuzete chtit aby na tom jelo vsechno jeste 10let.
GTX970/980 je zas mainstream GPU
GTX780 je taky 2 roky starej kram.
Kdyby nas AMD/NV neojeba**li tak tu mame gtx980 za 6tisic a velkej maxwell, kterej bude mit o 50% vyssi vykon jak gtx980 za 12k.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ondra91:
"Next-genu" se jen tak nedočkáš. Neni zelezo, nejsou lidi, nejsou enginy. Pockej si jak s tim zamava Unreal 4, ale i tak zázraky nebudou.

TankGeorge:
Tak 60fps by mel byt standart, jenze konzolistum to do ted nevadilo, ze ty hry jedou na 30fps i s propady ? Vzdyt se to delo i na starsi generaci. Nizky rozliseni a 30fps LOCK, i s občasnými propady pod 30, tam měli jako standart. Takze tenhle hate je nejaky zvlastni. Proc si nestezovali kdysi ? Vzdyt ty konzole jsou levny krabičky s totalnim low end zelezem. Pokud od toho cekali ten bajny next-gen, tak to smolik.

HEAD:
No rikat GTX780 "kram".......co by za to mnoho lidi dalo (obecne receno), aby ten "kram" mělo :-D
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Vlastik80/HEAD jsou lidi který fakt neberu vážně... lidi kteří dají vše na max a pak pyskujou že to pořádně nejede, to mě vždy fakt rozesměje :D Díky hoši/chlapi :)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Nemuzes preci brat jako logiku to, ze to někdo prasi a zasere ti disk i VRAM tim, ze nepouzije na textury kompresi.
Všechny hry používají kompresi... je blbost jí tam nemít, nevim kde to bereš že ty hry jako COD nebo tohle nemají kompresi. Promiň ale to je kardinální blbost. To by pak zabíralo zbytečně místa a sráželo výkon. Ale co je smutnější je to že i nový nex-gen hry stále jedou na zastaralý DXT kompresi (je to na nich poznat). A že by to nejdřív zkomprimovali a pak zase dekomprimovali? Tomu už odmítam úplně veřit...

Vem si že hry "old-gen" dělaný na starý konzole s ubohými 512MB paměti na PC sice lítaly na 1-2GB kartách, ale když pominu často výrazně nižší rozlišení než mají nové hry, tak hlavně byl dost viditelný caching textur = stále se donačítaly... jinak by to ty starý konzole nedaly. Tady prostě můžou mít načteno víc textur v paměti najednou a eliminovat tak dotahování (které dělá zbytečný záseky a viditelný doskakování / nižší LOD.

Jediná hra z poslední doby co nemá komprimovaný textury je Wolfenstein na IDtechu, ale tam je to trochu jiná technologe. Tam je jedna textura (jpg komrimovaný xxk obrázek) na celou mapu a engine si z ní dotahuje jen tu část která je zapotřebí na renderování dané části (proto i při otočení je vidět doskakování = princip podobný tomu triku jak držet vytížení vRAM nízko u old-gen her).

Ale aby to nebylo zbytečný OT :) Já Assasína nehrál, a ani sem to zatim neměl nějak v plánu (nehrál sem ještě ani 4ku), ale asi tedy zkusím "demo" a omrknu jak nároky odpovídají vizuálu, protože si nemůžu pomoct, ale screeny se mi fakt líbí.
Naposledy upravil(a) Ache dne stř 12. lis 2014, 21:59, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

lehkýOT: Pořád žiju v představě, že typičtí konzolisti kupují hry v Kauflandu podle reklamy v televizi a tyhle FPS/resolution diskuse jdou úplně mimo ně. PC BFU jakbysmet. Je dost smutné, když firma zabředne do diskusí s internetovými ubrečenci a pak to používá v PR - viz smutný případ Cryteku. Místo přemýšlení, jak udělat dobrou hru nebo vylepšit tu stávající, řešili, jaké PR nálepky je třeba titulu nalepit, aby se to prodalo.

Nálepek je spousta: "platform exclusive", "for games by gamers", "nextgen", "60FPS FullHD", "free to play"... Ubisoft vsadil na "nextgen", který se mezitím stal toxický, tak co bude příště? Vsadím boty, že o každé další hře budou teď z patra prohlašovat, že bude "60FPS FullHD" zcela bezmozečně, aniž by reálně řešili, jak ty hry posunout k lepšímu. Vzhůru do řitě za Crytekem!

PS: Taky budu soudit reálné PC nároky až podle UE4.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Still.Lord píše:Vlastik80/HEAD jsou lidi který fakt neberu vážně... lidi kteří dají vše na max a pak pyskujou že to pořádně nejede, to mě vždy fakt rozesměje :D Díky hoši/chlapi :)
... mě to žíly netrhá, jinak bych asi těžko měl GTX 770 a hraju i starý hry a ani tam neřeším nějak sáhodlouze nastavení, mě jen mrzí že jsou dnešní novinky i tato hra (aby to nebylo tak moc ot) tak náročné, že ani s "mainstreamem ala Head" GTX 980 si to prostě nelze "užít" na maximum, jinak je mi to jedno, hra nějak téměř vždy pojede a že nebudu mít všechno na max? No co, u hry jsou také jiné priority, alespoň pro mne, jen se prostě divím tomu jak blbě to jede a když i v 900p na konzolích, tak je prostě něco blbě, ale i tak věřím že to jde sw napravit, jinak je to průser a pak ať si to odskáčí ...
Naposledy upravil(a) Vlastik80 dne stř 12. lis 2014, 22:06, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache:
Sami autori v nekterych tech novych hrach bonzli (treba Mordor), ze komprese tam na nejvyšší nastaveni není. Muzes si i pri tvorbe textur vybrat, zda mas komprimovany normalovky, textury, nebo oboje. Klidne do hry hodej nekomprimovany normalovky a komprimovany textury. Vsimni si, jak najednou narostla velikost her brutalnim zpusobem. Modely samotny moc mista nezaberou.

LoD se zlepsil, ale stále to není odpověď na velikost textur a zatizeni VRAM. Pokud ty textutry jsou v DXT1 a jsou maly (a tedy i hnusny), tak tezko by ti zapatlali VRAM. Zkousel jsem si i hrat s LoD a jde tomu dat lepsi rozliseni textur i lepsi normalovky, i lepsi modely a dohled (tedy nic nedoskakuje), ale narocnost se zvedla vice na vykon nez na VRAM.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Ache:
Sami autori v nekterych tech novych hrach bonzli (treba Mordor), ze komprese tam na nejvyšší nastaveni není. Muzes si i pri tvorbe textur vybrat, zda mas komprimovany normalovky, textury, nebo oboje. Klidne do hry hodej nekomprimovany normalovky a komprimovany textury. Vsimni si, jak najednou narostla velikost her brutalnim zpusobem. Modely samotny moc mista nezaberou.

LoD se zlepsil, ale stále to není odpověď na velikost textur a zatizeni VRAM. Pokud ty textutry jsou v DXT1 a jsou maly (a tedy i hnusny), tak tezko by ti zapatlali VRAM. Zkousel jsem si i hrat s LoD a jde tomu dat lepsi rozliseni textur i lepsi normalovky, i lepsi modely a dohled (tedy nic nedoskakuje), ale narocnost se zvedla vice na vykon nez na VRAM.
Hele, já nevim, ale když vidim screeny nebo herní PC videa (třeba to na PCPER) z toho Assasína, tak nechápu proč se divíš že to zabírá 4+GB VRAM, vždyť to má fakt dobrou grafiku + je to openworld.
Velikost her taky narostla díky nex-gen = lepší textury (ano normálový se občas nekomprimují vůbec, protože jejich komprese vede k devastaci jejich detailů a dělá to nepřesnosti). Ten Assasín jestli fakt na full vypadá tak jak vypadá na tom hraní na PCPER, tak si to obhájí... Uvidim.

To už se tady nadávalo na WatchDogs že žerou VRAM a vypadají hnusně, protože jsou lidi blbý a neumí si zapnout přes driver AF = pak mají textury rozmazané, přitom jinak jsou tam textury velice detailní. Na geforce.com taky nvidia jasně doporučuje zapnout 16xHQAF i u toho Assasína! Jestli na to někdo nadává že to třeba nevypadá dobře jen kvůli tomu že neumí zapnout full kvalitu textur (z kvalitou souvisí i jejich filtrace, když u dnešních her vetšinou platí že je větší rozlišení texelů (bodů textury) než pixelů (bodů obrazovky) = pro co nejlepší využití takových textur je b bezpodmínečně důležité používat co nejvyšší kvalitu filtrace.

Prostě si dávam Assasína na seznam co nejdříve vyzkoušet. :twisted:
Na kvalitu sem tady já. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pockej, ale zrovna u Assasina se nad jeho nároky nedivim. Naopak tu rikam, ze je to adekvatni vizualu. Zrovna u tyhle hry jdes po spatny osobe :) Spis me to irituje u jinych her, kde to opodstatneny moc není.

Jinak Watch Dogs uz jede i na Ultra s 3GB VRAM. Uz to nejak pospravovali a měli tam prave problémy s normalovkama a dle jejich slov na to pridali (na vykreslovani) další thread na CPU. Tam ale taky textury na Ultra jdou videt. Tam byl problém spis v tom stutteringu, kdy to blblo na Ultra na vsem. Ale to je OT.

PS: Na "demu" bych to moc nezkousel. Je zbugly a nemá patche.
PS2: No "oDDborníka" na kvalitu ti neberu :mrgreen:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše: PS: Na "demu" bych to moc nezkousel. Je zbugly a nemá patche.
Tak až nebude zbuglý a bude opatchovný :-D
Já mam stejně skluz takže k tomuhle AC bych se hned tak nedostal - já je chci dohrát postupně, ale u trojky se mě to už nějak omrzelo. Ten 4tý díl mě podle ukázek nějak neuchvátil, takže sem ho ani nezkoušel. Dvojka byla zatim best - jestli si nehrá, doporučuji.

Já tohle spíš vidím taky jen jako test protože po originálním prvním dílu (ten přinesl ten nápad s tím animusem) a luxusním druhém dílu (díky příběhu - napínavém po celou dobu hry), už mě ty další nedokázali ničím překvapit. Nápad jak udělat nekonečnou herní sérii je to sice hezký, ale když ta hra je pořád stejná, tak už to tak nějak omrzí. :|
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Bol by som velmi prekvapeny ak by aj tento Unity nesedel na CPU limite ako skoro kazdy diel AC... Naposledy ma dostal AC 4 kde to vo vecsom meste krasne dropovalo koli CPU. Pri GPU limite neriesim tam pojde vykon hore ale CPU limit ako neviem co mam robit.. taky Rome 2 by chcel aspon o 50% vysii IPC vykon oprpti sucasnym CPU. Ak je na tom podobne aj Unity tak vdaka a 40 FPS forever :P
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“