Dragon Age 3:Inquisition

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dragon Age 3:Inquisition

Příspěvek od dexterav »

hra je určite lepšia ako 2 :)
ale či aj ako DAO je dosť otázne
ale to ovládanie je ozaj na zabitie :evil:
to im snád testovali ufoni a schváli to
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

predpokladám, že na zostave v podpise to na full hd pôjde na low detailoch a ešte bude vypadať horšie ako origins
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

dexterav píše:hra je určite lepšia ako 2 :)
ale či aj ako DAO je dosť otázne
ale to ovládanie je ozaj na zabitie :evil:
to im snád testovali ufoni a schváli to
Podla mna je DAO silno precenovane. Sice to bolo po dlhych rokoch prve kvalitnejsie rpg a la baldur's gate style ale svoje chyby malo. A graficky engin tomu tiez nepridal. DA2 bolo zase ine story :D Ale ani pri nom by som si nedovolil povedat, ze som to hral zo zatatymi zubami.
DAI je konecne ten spravny smer. Ale ako pises testerom co to testovali na K+M by som hlavu otrieskal o klavesnicu. V takomto stave to na PC nemalo vyjst. Krici z toho ovladanie z konzol. Asi jedina najvacsia vytka hry z mojej strany.
ondra91 píše:Každopádně díky za příspěvky .. jsem línej prohledávat zahraniční forka, abych se dočetl nějakého reálného názoru a co se týče recenzí, tak na ty se také moc nespoléhám. Metacriticu už taky moc velkou váhu nedávám, takže jsem opravdu rád za podobné posty.
Neberiem nikomu nazor ale ja som z hrou co sa tyka grafickej stranky nadmieru spokojny. Hardwarova narocnost je uz ina vec. Najhorsie na tom je ovladanie, bez debaty. To vsak celkove kvality nestahuje pod uroven unosnosti. Je to len otravne. Zrejme to vatsina ludi preniesla aj do ciselneho hodnotenia. Tvrdit, ze to nie je fer nebudem. Hra ma fungovat po vsetkych strankach.

Svetelne efekty a casticove efekty su paradne fantasy :)
Par screenov z aktualnej mapy:
http://abload.de/img/dragonageinquisition_scyr7.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_jelty.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_i7lzh.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_j4bmf.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_d7zmg.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_khypf.png
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

luxusní screeny, DA jsem hrál vždy rád a chtěl bych to na mém PC, ale vyšly / výjdou hry za nemalé peníze, takže mám smůlu, s těma screenama mě serete a zároveň děláte radost, fakt paráda.

Co mulťák dostal se k němu už někdo ? jak to vypadá
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

ja sa len obávam, že s tým mojím črepom si ani budúci rok zaklínača príliš neužijem

ale DAI vyzerá fakt pekne, počkám si na zľavu
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

_marduk_ píše:predpokladám, že na zostave v podpise to na full hd pôjde na low detailoch a ešte bude vypadať horšie ako origins
Na full HD to asi nerozjedes na 5770.
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

zasa sa vysrali na optimalizáciu, keď to môže sľapať na nových konzoliach, ktoré sú výkonovo low midend prečo je potrebné na pc za 2000€
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno ved si nastav 720/900 30fps...takže o určite pošlape
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

odkedy mám full hd monitor nemusel som ešte pri žiadnej hre znižovať rozlíšenie a rád by som pri tom zostal

ale v podstate ma DAI príliš nezaujíma a ani ho neplánujem najbližších 9 mesiacov hrať
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Z hd5770... To isto
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Je tu nejak ticho tak prihodim video z youtube:

MENSI SPOILER!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=hl-6NloRgAQ

Cutsceny su vazne podarene. Na urcitych miestach sice stracaju na kvalite ale v kombinacii so soundtrackom vam zarucia husiu kozu.
Soundtrack je 10/10. Ak niekoho zaujima(je v deluxe edicii pribaleny) tak si to moze vypocut tu:
https://www.youtube.com/watch?v=I9FvEhX3E0w

Ja uz tlacim 50+ hodin a z 15tich odkrytich map som na 7mich ani len nebol :P
DAO a DA2 dokopy nezaberaju ani len stvrtinu hry DAI :)
Megalomania zo strany EA. V tom najlepsom slova zmysle.

Pre AMDckarov, hra v mantle funguje daleko lepsie aj v tych najnarocnejsich scenach. Je vsak potrebny beta driver.

Bitky z drakmi su epicke. Prveho som daval na 6 raz z hromadou nadavok v pozadi :P Takticky mod je bohuzial stale velmi iritujuci. Cakam na patch.
Ak vas ale hra chyti tak ste v p***. Kym to nedohrajete tak vas nepusti.
Btw uz som popravil asi 4roch ludi :P Som hovado, s tym nic nespravim..

P.s. Ak ma niekto otazky ohladom hry, velmi rad odpoviem.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Ten taktickej mod je prej mnohem lepsi na gamepadu, coz mi vyhovuje kdyz to budu hrat na pc+televizi.
Ale pockam na pristi rok az po zaklinaci, aspon budou venku vsechny patche.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Ano to je vidiet hned, lenze mame mys a klavesnicu...
Vid pausu v bg, bg2, dao atd...
Dalsi prispevok nextgen
O tej debilnej kamere radsej pomlcim...
A pritom inak je to ozaj dobre
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Už se na to chystám... to bude weekend :P

Osobně jsem hrál Origins z 3rd person pohledu okamžitě v době vydání a tu oslavně vzpomínanou taktickou kameru vůbec nepoužíval. V pohodě stačilo pauzovat a přepínat mezi postavama bez jakéhokoliv odzoomování - hlavně za melee resp rogue. Naprosto okrajová fíčura pro mne (možná tak při bombardování AOE efektama se hodila). Ani nechápu, jak někdo mohl efektivně ovládat rogue a nabíhat si do backstab pozice v taktické kameře o.O Ale to je silně subjektivní záležitost. Heterosexuální PC friendly UI/menu jsem ve hrách neviděl snad 10 let, takže kritiku beru dost s rezervou. Ať krucinál všichni kopírují UI z wowka a je klid. Z fullscreen inventářů na několik listů by jeden vyrostl.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

DA Origins ani DO 2 jsem nehrál, ale u této hry byl velký hype a chtěl jsem něco do té doby než vyjde Witcher 3.

Moje první dojmy - po cca 12 hodinách hraní
+ velikostí světa to připomíná skyrim, je to obrovské
+ grafika je velice pěkná, takový styl plný barev, hraji na 2560*1600, vše na max. Během hraných sekvencí je mírný lag, ale během normálního hraní vše naprosto plynulé
+ postavy jsou zajímavé, líbí se mi rozhovory postav během hry, například Cassandra vs Varrik
+ je to hodně poutavé
+ umělá inteligence postav v boji je dobrá

- systém soubojů je hodně nešťastný, hraji za mága, takže stojím v pozatí a spamuju útok a kouzla, tam to není tak hrozné. Ale myslím, že hrát za melee postavu musí být porod
- svět, jednotlivé mise atd působí hodně uměle, ted mluvím pouze o vedlejších misích a úkolech
- kvantita vedlejších úkolů na úkor kvality. Spousta malých na první pohled bezvýznamných úkolů. - Preferoval bych menší množství ale kvalitnější
- zatím jsem se nějak nevžil do hlavní postavy, v porovnají například z Witcherem 2 nebo Mass effect sérií
- crafting + inventory systém pro mě celkem nepřehledný a komplikovaný

Osobně si myslím, že je to velmi dobrá hra, určitě s dlouhou dobou hraní a stojí za to pro jakéhokoliv fanouška dobrých RPG.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mam odehrano 47hodin a prave sem se dostal do skyholdu.Je to daleko a nebo ne? :)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Je nejakej zpusob jak vybavit ostatni postavy v Havenu? Rad bych treba povymenoval gear, ale nemam pristup k ostatnim postavam. A treba taky jakym zpusobem posoudit crafting predmetu? Nebo je to proste uplne naslepo?
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

TankGeorge píše:Osobně jsem hrál Origins z 3rd person pohledu okamžitě v době vydání a tu oslavně vzpomínanou taktickou kameru vůbec nepoužíval. V pohodě stačilo pauzovat a přepínat mezi postavama bez jakéhokoliv odzoomování
Pri tazkych subojoch s bossmi je to bohuzial nutnost. Sice sa jej ovladanie da prezit ale rozhodne to nie je nic prijemne.
Bhall1 píše: - systém soubojů je hodně nešťastný, hraji za mága, takže stojím v pozatí a spamuju útok a kouzla, tam to není tak hrozné. Ale myslím, že hrát za melee postavu musí být porod
- svět, jednotlivé mise atd působí hodně uměle, ted mluvím pouze o vedlejších misích a úkolech
- kvantita vedlejších úkolů na úkor kvality. Spousta malých na první pohled bezvýznamných úkolů. - Preferoval bych menší množství ale kvalitnější
- zatím jsem se nějak nevžil do hlavní postavy, v porovnají například z Witcherem 2 nebo Mass effect sérií
- crafting + inventory systém pro mě celkem nepřehledný a komplikovaný
Hram za melee postavu(dvojrucny mec)a akurat v ovladani s nim nemam problem. Jedine ked davam AoE tak zapauzujem cas aby som z toho vytazil maximum.
Co sa tyka vedlajsich misii kvantita vs kvalita tak s tebou suhlasim. Menej je niekedy viac.
Crafting je po par hodinach prehladnejsi a hlavne dava viac zmysel. Ale treba zbierat materialy.
HEAD píše:Mam odehrano 47hodin a prave sem se dostal do skyholdu.Je to daleko a nebo ne? :)

Ak sa nemylim tak asi 25% z hry.
Exp píše:Je nejakej zpusob jak vybavit ostatni postavy v Havenu? Rad bych treba povymenoval gear, ale nemam pristup k ostatnim postavam. A treba taky jakym zpusobem posoudit crafting predmetu? Nebo je to proste uplne naslepo?
Menenie gearu v havenu by malo fungovat u postav. Normalne vojdes do inventory a prepinas pravo hore postavy.
Crafting nie je naslepo. Kvalita zbroji/zbrani je priamo umerne kvalite materialov. Cim lepsie materiali tym kvalitnejsie. Pritom zalezi ktory material je dany do ktoreho slotu. Efekty sa potom znasobuju. Neskor sa ziska pristup k tvorbe run a tkzv. "masterwork" ktore robi urcita osoba v skyholde. Na zaciatku hry tam vsak vela moznosti nie je. Kedze hrac zbiera max zelezo a podobne tier1 materialy. Neskor sa to viac rozsiri. A crafting v hre funguje skvele. Casto si vyrobit vec co ma daleko vyssi damage nez ostatne veci co najdete.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Tak včera jsem hrál asi 3 hodiny.
A zatím spokojenost. Soubojovej systém dost připomíná wowko tzn mi to vůbec nevadí a taktickej systém na PS4 funguje parádně .. :)
Akorát to budu hrát minimálně měsíc, což mě trochu štve, protože času tolik není a vypadá to, že i nedohrané GTA 5 půjde stranou :P
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

"soubojovej systém dost připomíná wowko"

Prosím že to není pravda? Nesnáším MMO combat systémy.
A jak je to s těmi fetchquesty? Je jich hodně? Daj se přeskakovat? Jak vůbec funguje zadávání questů - když vidím že mi chce někdo dát zkur.. fetchquest, můžu to odmítnout? Nebo když ho vemu, můžu ho pak zrušit ? Nebo bude hnít v questlogu navždy ? Tohle je něco co mě v RPG vždycky štvalo, že když nějakej quest nechci udělat tak nemůžu jít k zadavateli a poslat ho do hajzlu, nebo ten quest aspoň v questlogu vymazat.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“