Dragon Age 3:Inquisition

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
ondra91
Začátečník
Začátečník

Re: Dragon Age 3:Inquisition

Příspěvek od ondra91 »

No ... po cca 6 hodinách to zatím opravdu vypadá jak MMO pro jednoho hráče. :)
No k tomu combatu .. funguje to podobném principu vyjma toho, že ve wowku je auto attack. Hodně kouzel, talentů je také na stejném principu ...

- Těch questů je v první lokaci ( předpokládám, že i v dalších opravdu spoustu ) a člověk pak bohužel pořádně neví, co dřív, což mi trochu vadí .. přeci jenom ve wowku bylo grindování, levelování včetně questů akorát nutné zlo a člověk chtěl mít co nejrychleji max level a po těch pár hodinách tam zatím vidím dost podobných znaků. Tak nějak bych asi ani dál neočekával,že vedlejší Questy budou zajímavé, jelikož ty NPCKa jsou opravdu bez známek života a osobnosti a člověk nemá vůbec chuť jim pomáhat. :)

- Sběr surovin je na tom úplně stejně. Člověk chodí a sbírá všechno co najde ( kytky, šutry atd ), což je taky taková "nucená" zábava jako ve wowku. Je pravda, že to člověk asi dělat nemusí, ale pak se pravděpodobně o nějaké výhody ochudí.
Zatím nevím, jak je co na výrobu drahé, ale jen v první lokaci je těch druhů kytek opravdu spousta, takže sbírám vše co najdu.

- Jak jsem psal na začátku, tak to ve všech aspektech působí jako wowko, či jiná onlinovka pro jednoho hráče, takže pokud podobné hry nemáš rád, tak myslím, že bude lepší to pak koupit v nějaké slevě. Každopádně pochybuji, že během posledních 2 let vyšlo lepší, větší, komplexnější RPG, ale tak nějak si myslím, že witcher 3 bude někde jinde, ale naopak jsem rád, že mě to zase donutilo si zlepšit slovní zásobu v AJ :)
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Však už Origins měli soubojový systém, jako WoWko. Combat/noncombat, stealth, poziční hraní (parry, backstab), crowd control, spell interrupts, target lock... je to výborný systém. Boss mechaniky v Dragon Age jsou taky z WoWka. Takhle měl vypadat Skyrim.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Soubojovej system a ovladani je zatim jediny co se mi na hre nelibi.
Musim pouzivat WSAD a drzet levy tlaciko jako idiot a do toho jeste pouzivat 1-6abilit.To je jasne udelny na gamepad.Nejhorsi ovladani RPG ever.
Taktickej mod taky na nic.
Navic ja hraju s Friendly Fire na ON a vetsina abilit je AOE, takze vetsina skillu je nepouzitelna.

Combat system v origins je o svetelny roky lepsi.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Co si mám představit pod pojmem "soubojový systém"? Ovládání je opravdu user hostile, ale pomalu si zvykám - autoattack "R", targeting "TAB" a "LMB" ignoruju - ocenil bych možnost přehození nebo přebindování tlačítek myši. Scanner jsem přebindoval na "Q" a interakci na "E" (kdo by se otáčel klávesama?), takže sbírání věcí je v pohodě přes klávesy. "WASD" + myš mám čistě na pohyb postavy a kontrolu kamery.

Taktická kamera... what the fak? Neuvěřitelně zčuněná věc. Jestli se chtějí ostatní vydavatelé inspirovat, jak záměrně dokryplit PC port v oblasti kamery, tak tohle je revoluční příklad hromady sra*ek mýtických rozměrů nakydlé na hlavy mouseuserům. Ani se to nedá popsat, to musíte zažít.

Neskutečný opruz je pro mě zbytek UI, inventář a všechna menu. Tuna záložek, furt musím listovat. Ani podělaný skill tree se nevejde na obrazovku. Čachry se zbrojí jsou peklo.

O kladech se tu nebudu (není čas .)) rozepisovat. Tak hra prostě stojí za investici bez ohledu na všechny opruzy.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Nechápu proč to teda nehrát na gamepadu. Všude čtu že se to na něm hraje mnohem lépe. Pokud si to někdy koupím tak tu PC verzi taky budu hrát na x360padu a TV.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Tak po trochu negativním postu celkem otačím stranu ...
Po cca 12 hodinách hraní mě hra doslova pohltila a už se nemůžu dočkat na další "pařanskej" večer zítra.
Hra opravdu stojí za investici ... :)
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Tak dopňuji za sebe další informace:

O víkendu jsem se do toho hodně zažral. Asi na 5. levelu jsem se rozhodnul přepnout obtížnost na hard a dobře jsem udělal. Mnohem více to nutí hrát souboje takticky a hodně dávat pauzu atd. Tady se právě ukáže důležitost CC, interuptů atd. Někdo zmiňoval wowko, je to v řadě věcí podobné ale ten autoattack chybí.

Crafting systém už jsem strávil a není to tak hrozné. S příbývajícími levely a novými kouzly a skilly je to taky čím dál lepší. Viz například focus mechanika / nový strom. Ta focus mechanika ně hodně podobná jako adrenaline u witchera 2. Taky to trvá sto let než se naplní. Je tady ta výhoda, že máte 4 postavy tak se víceméně na každý větší souboj dá jedna použít.

Co musím ale nenávidět víc a víc je tactical mode na PC. Nechápu proč byl takový problém tám dát možnost většího zoomu a natáčení kamery. Jediné místo kde jsem tactical mode zatím použil byl souboj s drakem. Podařilo se mi ho dostat na 30% hp, na 12 levelu, drak 13 level hard. Stáčí pár lighting resist toniců a trochu lighting res na gear a padne.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Dá se přepnou obtížnost ? Já sem to včera trochu hledal .. a asi jsem slepec, ale nenašel ... chtěl jsem to hodit taky na hard :)
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Jde. Klasicky v gameplay.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Hraní na neohrabaném ovladači pouze zamaskuje fakt, že hra má neohrabané a neefektivní ovládání. Pořád je člověk rychlejší a přesnější s myší+key. Akorát si připadá, že mu hra hází klády pod nohy. Už jsem přišel na to, že jde přehodit RMBxLMB .)

Podobá se to Skyrimu v tom ohledu, že se úplně ztratíte ve sbírání kytek, lovení motýlů a šmejdění po "open world" obrovských mapách. Ale když chcete COKOLIV sebrat, tak se postava zastaví, ohne, přošmejdí objekt, občas vyskočí loot okno a musíte potvrdit, co chcete sebrat (take all/mezerník). Takže ze 100 herních hodin dobrých 10 hodin trávíte touto procedurou. Děs x)

Jinak technická... bez teselace, AO, fade textur (ultra) to při 2xSMAA jede v pohodě na max 60+. U mouselooku doporučuji zapnout "mouse smoothing" nebo tak něco v menu, jinak se pohyb kamery neskutečně trhá (ale není to FPS problém a není to špinavou podložkou).
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

snad brzo narazím na nějakou akci nebo slevu, mám chuť si v takových mrazech zahrát pořádné rpg jak čtu :oops:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak sem zabil prvniho draka.Zatim odehrano 70hodin cistyho.Drak sem dolu na prvni pokus na HARD s Friendly Fire ON.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

HEAD píše:Tak sem zabil prvniho draka.Zatim odehrano 70hodin cistyho.Drak sem dolu na prvni pokus na HARD s Friendly Fire ON.
toho v Hinterlands? Na kolikatym lvl ses a kolik byl drak? Diky.

Ja 30 hodin, lvl 13 a krome naprosto dementniho taktickyho modu a neohrabaneho UI, je to fakt moc dobry. Ovladani jsem si zvyknul a nevadi.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Včera jsem taky zabil prvního draka. Byl to ten v oblasti Crestwood a byl na 13 levelu a já jsem byl na 14. Na hard. Jediný problém byl ten windpull co dělal.

Na toho v Hinterlands se chystám dnes. Ten je tuším na 14 levelu. Momentálně jsem na 15. Předpokládám že je imunní proti ohni že? Budu se muset udělat nějaký respec, protože spoléham na oheň jako na můj hlavní damage a taky oba moji mágové mají fire damage hole.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

goelr píše: toho v Hinterlands? Na kolikatym lvl ses a kolik byl drak? Diky.

Ja 30 hodin, lvl 13 a krome naprosto dementniho taktickyho modu a neohrabaneho UI, je to fakt moc dobry. Ovladani jsem si zvyknul a nevadi.
Jo toho v hinterlands a byl sem na 15lvl.
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Muj nazor:
Proč to kua udělali tak jednoduche.
Když si vezmu že RPG system začal na D&D pravidlech (baldurs gate, icewind dale, newerwinter night, apd.) který byl opravdu dobry stačilo ho uvést do vice realtime podoby a bylo by to skvěle.
Pak vyšlo origin a to se ještě dalo i když to tam dost zjednodušili ale porad bylo k použiti spoustu skillu a kouzel které výrazně ovlivňovali taktiku souboje, pak vyšla dvojka kterou jsem po hodine smazal protože ja žadné konzolovky hrát nebudu :D.
A ted mame Inquisition je dle meho nazoru stary system nejvice co to šlo osekaný aby to bylo jednoduché a dalo se to hrat i na konzolích, nechapu proč si stežujete na ovladani nebo takticky mod, na možnosti ktere v te hře jsou je to dostačujici. WASD stačí na pohyb a myš na utok a to je dle mého nazoru vše co potřebujete, ale na co je ve hře takticky mod to fakt nevim když je tam tak žalostně málo skillu a kouzel že tam ani neni s čim taktizovat nebo planovat jedine co se da je nekonečne dookola spamovat ruzné druhy kouzel za sebou a sem tam dat jedno podpurne atd, BTW jak mužu mit na 9 levelu z jedne školy skoro všechny skilly? to jako zbylych buh vi kolik levelu už budu použivat jen to stejne akorat pozbiram lepší veci? zajmalo by mě kam se podělo 9 urovní magických škol a učeni se kouzel z knížek což bylo to nejlepší :)

I přes to všechno me ovšem hra baví a určitě se ji budu snažit dohrat pokud mi to čas dovoli, ale tohle jsou pro mě smutné fakta :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

protoze vseobecne hry,u kterych se musi myslet, nemaji moc zakazniku,cilem uz davno neni nerd s iq 130,ale prumerna opice s iq 90
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Pls o radu našel jsem tři cave map v hinterlands ale podle obrazku neni vubec poznat kde to je a na velké mapě to taky označené neni, tak se ptam jak je najit? nebo třeba když už jsem je našel tak se na mapě neoznačí?
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

golin píše:Muj nazor:
Proč to kua udělali tak jednoduche.
Když si vezmu že RPG system začal na D&D pravidlech (baldurs gate, icewind dale, newerwinter night, apd.) který byl opravdu dobry stačilo ho uvést do vice realtime podoby a bylo by to skvěle.
Pak vyšlo origin a to se ještě dalo i když to tam dost zjednodušili ale porad bylo k použiti spoustu skillu a kouzel které výrazně ovlivňovali taktiku souboje, pak vyšla dvojka kterou jsem po hodine smazal protože ja žadné konzolovky hrát nebudu :D.
A ted mame Inquisition je dle meho nazoru stary system nejvice co to šlo osekaný aby to bylo jednoduché a dalo se to hrat i na konzolích, nechapu proč si stežujete na ovladani nebo takticky mod, na možnosti ktere v te hře jsou je to dostačujici. WASD stačí na pohyb a myš na utok a to je dle mého nazoru vše co potřebujete, ale na co je ve hře takticky mod to fakt nevim když je tam tak žalostně málo skillu a kouzel že tam ani neni s čim taktizovat nebo planovat jedine co se da je nekonečne dookola spamovat ruzné druhy kouzel za sebou a sem tam dat jedno podpurne atd, BTW jak mužu mit na 9 levelu z jedne školy skoro všechny skilly? to jako zbylych buh vi kolik levelu už budu použivat jen to stejne akorat pozbiram lepší veci? zajmalo by mě kam se podělo 9 urovní magických škol a učeni se kouzel z knížek což bylo to nejlepší :)

I přes to všechno me ovšem hra baví a určitě se ji budu snažit dohrat pokud mi to čas dovoli, ale tohle jsou pro mě smutné fakta :)
Kouzel je tam dost a pokud hraješ na hard nebo na tu poslední obtížnost, navíc s friendly fire tak je opravdu potřeba využívat kombinace kouzel na maximum. Komba jsou velmi důležitá. Jsi si vědom, že existují základní, shatter, rupture a jiné komba, přičemž každé mají jiný efekt a vyžadují různé typy cc efektu a detonátoru?

To, že využít v jednom okamžiku jde pouze jeden talent strom, si může myslet opravdu jen ten, kdo se pořádně nepodíval co ty jednotlivé talenty dělají. Já mám momentálně cca 18-19 talentů a na to abych měl optimální spec mi opravdu ještě hodně chybí. A plus každá postava dostane jeden strom navíc v určitém okamžiku.

Doba Baldur's Gate 2 (která je mimochodem asi mou nejoblíbenější hrou všech dob) je už dávno pryč. Na to aby bylo RPG dobré nejsou potřeba stovky kouzel. Uvědom si to, že v Baldur's Gate například bylo snad 160 kouzel, ale velké množství z nich mělo témeř identický efekt a lišili se pouze v jeho síle a účiností. Na kouzlo 2 úrovně bylo protikouzlo 3 úrovně. Na kouzlo 7 úrovně bylo protikouzlo 8. úrovně přijemž ty efekty byly témeř stejné. Bylo to opravdo to obrovské množství kouzel, co činilo tyto hry tak zábavnými? Já myslím že ne. Ve výsledku člověk používal tak 20 kouzel a ke kouzlům z nízkých levelů se už nevrátil.
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Najoblubenejsia mapa:
http://abload.de/img/dragonageinquisition_p1lbr.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_t6by6.png

a stara znama :) (SPOILER)!!!!
http://abload.de/img/dragonageinquisition_22lt5.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_1wbar.png
http://abload.de/img/dragonageinquisition_1daci.png
Koniec spoileru!!

Po vyse 60tich hodinach ma hra stale bavi. To sa nestava pri kazdej hre. Chyby ma ale kvalitu jej upriet nemoze nikto.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“