AC: Unity - Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Re: AC: Unity - technická stranka

Příspěvek od Loki5567 »

Marek4 píše:Obrázek

znova 100 % někdy tam skočí 80 nebo 90, 95 na všech, občas 100 na dvou zbytek 90

jako ta i5tka je sice 2,5 roku stará, ale 2 roky jela na základní frekvenci 3,3 ghz, teď má max teplotu 61 stupňu při 4,5 ghz 1,35 mi neřikejte že umírá..
Tam budeš mít nějaký bordel, mám taky Sandy Bridge, bez K, pouze BCLK a nějaké zvýšení násobiče cca na 42x + 107 BCLK což je pro všechny jádra 4,0Ghz a 100% tam fakt nemám. HTT off.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

@Marek4: ... s tím draw-calls pozor (citlivé téma), pokud vím nejsou přímé důkazy a nezapomeň že za vše může AMD! :-D Takže fakt je, že hra není zcela optimalizována a to je asi dané, nevím zda na lepším hw, např. OC i7-4790K + GTX 980 OC by to jelo nějak zvlášť plynuleji a zcela bez lagů a propadů fps apod., ale tipuji že ne, možná o facku lépe, ale není to důvod měnit hned a zatratit stávající hw... Věřím že na tom Ubi maká a vše chce jen čas... (a nebo fakt pak lepší hw :mrgreen: ) ... ale to už je skoro kolotoč teorií dokola ...
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ano konzole ma lepsi api a nizsi overhead systemu apod. ale zaroven ma alespon PS4 skoro totoznej HW jako PC

pocet threadu na ktery hra skaluje jde zrejme nekde pri vyvoji jen prepnout v konfiguraci s kdyz to muze rozskalovat na 4 thready tak nechapu proc by to nemohlo rovnou na libovolnej pocet dle procesoru? ocividne umele omezeni aby to "nekde" nefungovalo lip nez jinde :D
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Proti AMD nic nemám , samotná jejich 290x mi v některých fázích nakope zadek, já tu hru nevyráběl, takže máš pravdu že si tu nebudu otvírat pusu a vinit důvody proč mi to sakra nejede !:D
ale, je třeba zdůraznit že to potřebuje fakt SLI 980 pokud se nechceš podívat pod 60 fps, co jsem koukal

@Loki5567
Win mám nainstalovanej cca 3 měsíce, vyhejbal jsem se stahování čemukoliv nebezpečnýho, AVGčko mi po scannu nezahlásí nic (jak jinak může to být jinde ) proces tu po startu nemám spuštěný žáden,

ot: zkoušel jsem % v shadow of mordor, 50 % 70 % FC4 to samé
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

vsak to vytizeni je primo od hry z niceho jinyho :) na takovej load se dostane kazdej kdo ma nativni 4jadro
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Loki5567:
U AMD to muze byt jiny, ale i ja tam mam s vypnutym HT zatizeni 90-100%.

Marek4:
Nemá cenu to trapit. Frekvence 4.5Ghz naprosto staci a nemá cenu to hnat dal. Jo ještě ja mam rozliseni 1680x1050, takze bych mel videt CPU bottleneck vic nez ve FullHD a nic. Pokud hrajes ve FullHD, tak te to CPU proste v tyhle hre nebrzdi.

Vlastik80:
Konzole mají nejen vlastní API, ale i slaboucky CPU. Kazdopadne s konzolemi, ala hrajem 20-30 fps v 900p-720p s orezanim efektu, bych to nesrovnaval.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

na konzolich je snizeny rozliseni jen kvuli GPU
pokud si na PC zkousel snizovat rozliseni tak vis ze to prakticky zadny dalsi FPS navic neprinese
pute
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pute »

Hladis píše:
pute píše:Zatím jsem odehrál pár hodin singlu. Dneska jsem spustil multiplayer a po pár minutách BSOD .. :-)
Za celou dobu hrani mi hra nehodila jediny BSOD a ani jinak nespadla (oproti Far Cry 4 je to rock stable). Prekontroluj, zda nemas problém s OC, staryma driverama, mas priskrcenou virtualni pamet, atd... BSOD ti musí vypsat co to zpusobilo.
PC je bez problémů, od sestavení s nim žádnej problém nebyl. Ovladače jsou aktuální, OC procáku jsem testoval přes všechno možné (včetně Intel Burn Testu, Prime atd.) a tohle je první BSOD co jsem viděl. Jak už někdo psal, nejsem jedinej komu to při mulťáku hodilo BSOD. Až bude zas hrát, tak to vyzkouším znova.
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

nepouzivas nejaky OSD? to obcas delalo ve hrach problemy kvuli anticheatu
pute
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pute »

Ne. Jediný co jsem na PC v poslední době změnil, bylo připojení druhýho monitoru, možná kombinace AC: Unity + aktuální NVIDIA drivery + 2560x1440 + 1280x1024 = problém .. :-)
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

AC:Unity - bugy sem bufy tam...

Příspěvek od Vlastik80 »

... no a máme jádro pudla, chováš se nestandardně :mrgreen:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Mam taky vic monitoru. Tim to nebude.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

No, tak na 4930K + 780Ti teda nic moc... AB mě ukazuje že mě limituje 3GB VRAM ale snížení textur nepomáhá... filmečky jedou tak na 20 fps a krajina se mě s objekty načítá tak 50 metrů předemnou. Asi jsem čekal víc :)
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

jo to si můžem plácnout, to samý zde... vram furt plná, to jsi nezažil 5 sekundové kousance, kdy spadnou fps na 1 :D
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Marek4 píše:jo to si můžem plácnout, to samý zde... vram furt plná, to jsi nezažil 5 sekundové kousance, kdy spadnou fps na 1 :D
Tak to bych celkem nechtěl :lol: :lol: :roll:
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Loki5567 píše:
Marek4 píše:jo to si můžem plácnout, to samý zde... vram furt plná, to jsi nezažil 5 sekundové kousance, kdy spadnou fps na 1 :D
Tak to bych celkem nechtěl :lol: :lol: :roll:

nic příjemnýho, jen a pouze u Unity :oops:
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

za to už jsem zažil 2x pád celé hry... obzvláště se pádu dočkám když se snažím změnit nastavení detailů, především u vyhlazování, šoupnu 8xmsaa a hotovo.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

S GTX780 zadny kousance a VRAM staci. Zadny nedostatek VRAM jsem na Ultra nezaznamenal.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

A kolik ti to ukatuje v AB ?
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Hladis píše:
S GTX780 zadny kousance a VRAM staci. Zadny nedostatek VRAM jsem na Ultra nezaznamenal.
mě VRAM ukazuje 3020 vytížení, ale neviním z toho grafiku, třeba nestačí ten procák, nebo to nezvládá to 4,5 ghz OC, těžko říct.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“