GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od tielka »

izigoneanu píše:
Ache píše:
...pokud někdo Ocuje jen podle her... proč ne, ale odmítat test Apocalypse When je blbost, když to je dobrý a rychlý test stability GPU Maxwell.

Možná jako vodítko...ale trápit kartu hodiny v kuse s tou apk tak to je opravdu blbost
další chytrolín co rozumí OC....

Apokalypse When 1506/8000 1.875V test neprojde...1480/8000 1.875V test několik hodin projde....1506/8000 1.225V test projde ale nastaváná Acheho efekt podtaktuje se... takže volím co nejvyšší OC s nejnižším Voltage...
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Bravo ti K|NGP|N-e jen tak dál a průběžně piš další poznatky, možná časem přijdeš na to, že se dá ten hardware použít i na hry ...
Jo mimochodem dá se vyjádřit nesouhlas i jinak, takže mírni svoje vyjádření
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

"trapit kartu hodiny v kuse s tou apk". :D No tak ji budu trapit treba 8 hodin v kuse hranim hry ktera ji vytizi na max, a ta mi pak v 7 hodin 50 minut spadne a jsem OPET na nule. Za druhe, pokud mi karta projde takovyto overkill v podobe apocalypse when, muzu bejt happy ze v podstate v nicem jinym uz mi ani spadnout nemuze. Za ten pocit a jistotu obetuju par hodin v priblbly aplikaci samozrejme. Si nikdy nic netaktoval nebo co? Jestli se spokojis s tim ze to je "udajne" stabilni a potom ti to nekde jednou za cas spadne, ok, no problem, ale ostatni na tohle nejedou :D Tady se pohybujes v jinem svete, ve svete kde se i cpu testujou 24 hodin v primu, v mem pripade 60 hodin.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Icy_DeaD píše:"trapit kartu hodiny v kuse s tou apk". :D No tak ji budu trapit treba 8 hodin v kuse hranim hry ktera ji vytizi na max, a ta mi pak v 7 hodin 50 minut spadne a jsem OPET na nule. Za druhe, pokud mi karta projde takovyto overkill v podobe apocalypse when, muzu bejt happy ze v podstate v nicem jinym uz mi ani spadnout nemuze. Za ten pocit a jistotu obetuju par hodin v priblbly aplikaci samozrejme. Si nikdy nic netaktoval nebo co? Jestli se spokojis s tim ze to je "udajne" stabilni a potom ti to nekde jednou za cas spadne, ok, no problem, ale ostatni na tohle nejedou :D Tady se pohybujes v jinem svete, ve svete kde se i cpu testujou 24 hodin v primu, v mem pripade 60 hodin.
:thumbsup:... izigoneanu takhle dělá OC...
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Ten Acheho jev podtaktování je kvůli dosažení teploty gpu a tím si karta zhodí napětí nebo je to power limit který to srazí ?

Mimochodem pod gpu vodní blok jdou karty pouze referenční ? tzn že pcb od msi atd bez šance ?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Marek4 píše:Ten Acheho jev podtaktování je kvůli dosažení teploty gpu a tím si karta zhodí napětí nebo je to power limit který to srazí ?
při 62 °C tomu nevěřím...TDP 62%....to ve FC4 vyprodukuje větší pecky 70°C TDP 83 % a Acheho jev se neobjeví...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Pletete si pojmy. Acheho jev je něco úplně jiného, než nějaký snižování napětí :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Jo četl jsem 120 stránek o tom jak jsi odbouchnul kartu :D Já furt řeším jak udržet stálých 1,25v , když mi to skáče mezi 1,225 a 1,25, jestli to je v teplotě nebo v čem... přitom mám natavený max teplotu na 91 stupňů
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Icy_DeaD píše:"trapit kartu hodiny v kuse s tou apk". :D No tak ji budu trapit treba 8 hodin v kuse hranim hry ktera ji vytizi na max, a ta mi pak v 7 hodin 50 minut spadne a jsem OPET na nule. Za druhe, pokud mi karta projde takovyto overkill v podobe apocalypse when, muzu bejt happy ze v podstate v nicem jinym uz mi ani spadnout nemuze. Za ten pocit a jistotu obetuju par hodin v priblbly aplikaci samozrejme...
Tak to jo, to dá rozum... :lol:
MS nebo Nvidia vydá nějaký nový chybný update nebo driver a rozpráší se vám ty mokré sny, jako bábovičky z písku. Ale tak stejně co na práci jiného, můžeme začít na novo, stejně co by jsme s těma mašinama dělali jiného
Icy_DeaD píše:...Si nikdy nic netaktoval nebo co? Jestli se spokojis s tim ze to je "udajne" stabilni a potom ti to nekde jednou za cas spadne, ok, no problem, ale ostatni na tohle nejedou :D Tady se pohybujes v jinem svete, ve svete kde se i cpu testujou 24 hodin v primu, v mem pripade 60 hodin.
flanker píše:Onose stejně říká, že stabilitu pak určujě běžný provoz, pokud PC se enchová podivně v běžném provozu, je to vlastně stabilní :). Já tetsuju většinou jen 30minut a pak to beru jako OK a je fakt, že při mé činnosti mi to za poslední roky drží (třeba zaklepat :) )
Myslím, že tenhle člověk ví o čem mluví. Co víc k tomu dodat...
Naposledy upravil(a) zigo dne sob 27. pro 2014, 15:45, celkem upraveno 1 x.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Ache píše:Pletete si pojmy. Acheho jev je něco úplně jiného, než nějaký snižování napětí :-D
Nová grafika nový jev pokrok nezastavíš...:)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

izigoneanu píše:
flanker píše:Onose stejně říká, že stabilitu pak určujě běžný provoz, pokud PC se enchová podivně v běžném provozu, je to vlastně stabilní :). Já tetsuju většinou jen 30minut a pak to beru jako OK a je fakt, že při mé činnosti mi to za poslední roky drží (třeba zaklepat :) )
Myslím, že tenhle člověk ví o čem mluví, co víc k tomu dodat

No právě.... jenže izigoneanu asi neví co je to bežný provoz.. :lol: :lol:
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

No, nevím kdo si tady plete pojmy běžného provozu s hodinami strávenými nad testováním a nad benchmarkama.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Vzdaj to :lol: pre niekoho je benchmark proste bežná prevádzka :lol:
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

ghostdog32 píše:takže jsem spustil AC:U zapl MSAA 8x a VRAM se zaplnila úplně přesně na 3500 MB ani o MB více :D tak to je v prdeli

// zapnutí virtuální paměti nepomáhá
/// ten slovák, co zaplnil celých 4GB VRAM na videu má desku MSI Z77A-G45 a jenom 8GB RAM (takže chipset Z77, takže to tímto chipsetem není)

žádná záhada se nevyřešila :-) asi to bude skutečné vadný grafický ovladače, který neumí na všech sestavách využívat celou VRAM
Ja mam jeste starsi desku a s MSAA se karta chova normalne jako 4GB.
Ja mam problem bez MSAA, ze v KAZDE hre bez MSAA to proste nejde nad 3600MB.
Skyrim laguje jako svine, ale ne karta se chova porad jako ze je 3500MB a ne 4GB.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nemáš list modů co používáš? Rád bych něco zkusil, v porovnání se starym Titanem...
Kastan88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kastan88 »

Zdravim mel bych dotaz chtel sem na me gk gigabyte gtx970 gaming g1 prehrat nejnovejsi bios a utilita od gb mi na pise ze bios neni podporovan. U gtx 670 sem bios prehraval bez problemu.Co delam spatne? diky za podnety
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

a ako viete , ze pri hre to spadne kvoli OC grafarne .
Aku to da hlašku ?
napr. nieco ako : driver stop working ... alebo ???
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

DOC_ZENITH píše:Nemáš list modů co používáš? Rád bych něco zkusil, v porovnání se starym Titanem...
To neni tak jednoduchy jen vypsat mody.Tech modu je moc a je nutny to instalovat v urcitym poradi
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/30 ... w%3D&pUp=1
Kdyz sjedes az dolu, tak je tam seznam modu a navod jak to nainstalovat.Vetsinu tech modu pouzivam.
Ten muj seznam sem nebudu davat je to vic jak 100modu a zabralo by to celou stranku fora :)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Kastan88 píše:... chtel sem na me gk gigabyte gtx970 gaming g1 prehrat nejnovejsi bios a utilita od gb mi na pise ze bios neni podporovan....Co delam spatne? diky za podnety
Možná, že nic neděláte špatně, až na to, že ten BIOS nemusí podporovat revize vaší karty. Podívejte se pořádně na revizi vaší karty a zda ten BIOS podporuje tu revizi
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

izigoneanu píše:
Icy_DeaD píše:"trapit kartu hodiny v kuse s tou apk". :D No tak ji budu trapit treba 8 hodin v kuse hranim hry ktera ji vytizi na max, a ta mi pak v 7 hodin 50 minut spadne a jsem OPET na nule. Za druhe, pokud mi karta projde takovyto overkill v podobe apocalypse when, muzu bejt happy ze v podstate v nicem jinym uz mi ani spadnout nemuze. Za ten pocit a jistotu obetuju par hodin v priblbly aplikaci samozrejme...
Tak to jo, to dá rozum... :lol:
MS nebo Nvidia vydá nějaký nový chybný update nebo driver a rozpráší se vám ty mokré sny, jako bábovičky z písku. Ale tak stejně co na práci jiného, můžeme začít na novo, stejně co by jsme s těma mašinama dělali jiného
Ano da to perfektni rozum. Ja to chci mit stabilni, ne radoby stabilni s tim ze vlastne nevim jestli to je stabilni a rozhodne nechci cekat az se resetuje driver ve hre, coz naprosto nesnasim. Tim ze to otestuju v takovym overkillu v podstate muzu vyradit OC jako pricinu resetu driveru. Kdezto ty nikoliv, tobe to spadne a nebudes vedet jestli ti to spadlo kvuli OC, nebo kvuli driveru. Ovsem jako clovek kterej nic neresi se s tim spokojis a pojedes dal.
Icy_DeaD píše:...Si nikdy nic netaktoval nebo co? Jestli se spokojis s tim ze to je "udajne" stabilni a potom ti to nekde jednou za cas spadne, ok, no problem, ale ostatni na tohle nejedou :D Tady se pohybujes v jinem svete, ve svete kde se i cpu testujou 24 hodin v primu, v mem pripade 60 hodin.
izigoneanu píše:
Myslím, že tenhle člověk ví o čem mluví. Co víc k tomu dodat...
Samozrejme ze urcuje tez, kdyz neni chut a cas na to to otestovat poradne. Sam jsem u minuleho procesoru proste prehodil nasobic, zvedl kousek napeti a sel jsem hrat, dokud jsem nedostal blue screen. Pak jsem zvedl napeti opet o kousek a sel hrat dal. Kdyz to jelo, fajn. Ovsem to z toho nedela stabilni. Jelo mi to takhle v podstate stale a mohl jsem bejt happy, ale hluboku uvnitr jsem samozrejme vedel ze jakmile to projedu 30 minut v primu, spadne to. A ten pocit - ne diky. Chci to mit stabilni.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“