Zhasina displej pri vlozeni CD/DVD
Moderátor: Don
- Worf_VX
- Nováček
-
Zhasina displej pri vlozeni CD/DVD
Zdravim vsechny,
mam problem s novym notebookem Acer Aspire E 15. Pri vlozeni CD/DVD do mechaniky pri nacitani zhasne displej. Notebook musim natvrdo restartovat. Pokud necham CD/DVD v mechanice pri startu, tak se displej nerozsviti. Nekdy se stane, nez displej zhasne, ze jakoby bile problikne. jinak notebook funguje bez problemu. Odebrani mechaniky ze systemu nepomohlo. Nikdy jsem se s tim nesetkal. Nevi nekdo co s tim, prosim?
Dekuji
mam problem s novym notebookem Acer Aspire E 15. Pri vlozeni CD/DVD do mechaniky pri nacitani zhasne displej. Notebook musim natvrdo restartovat. Pokud necham CD/DVD v mechanice pri startu, tak se displej nerozsviti. Nekdy se stane, nez displej zhasne, ze jakoby bile problikne. jinak notebook funguje bez problemu. Odebrani mechaniky ze systemu nepomohlo. Nikdy jsem se s tim nesetkal. Nevi nekdo co s tim, prosim?
Dekuji
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Zhasina displej pri vlozeni CD/DVD
Nemel jsi notebook rozebrany?
Zkus mrknout na stranky Aceru, jestli nevysla novejsi verze BIOSu.
Jinak reklamace.
Jinak reklamace.
Asus Rog Strix G18
- Worf_VX
- Nováček
-
notebook je stary 2 mesice, do ted vse fungovalo bez problemu...orgasmic píše:Nemel jsi notebook rozebrany?
Jinak reklamace.
Podotykam, ze jsem tam neinstaloval vice nez mesic zadne ovladace ani programy ci hry. Takze to zacalo delat z nicehonic. Jen nechapu jakou spojitost ma mechanika a displej... Videl jsem neco takoveho poprve.
- r34ktor
- Začátečník
Projevuje se uvedené chování i když jsi v BIOSu?
Knowledge is power
- Worf_VX
- Nováček
-
ano i v biosur34ktor píše:Projevuje se uvedené chování i když jsi v BIOSu?
Naposledy upravil(a) Worf_VX dne pon 5. led 2015, 20:46, celkem upraveno 1 x.
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Je možné že bude něco s napájením. Měl jsem podobný problém.
- Worf_VX
- Nováček
-
aha? ja ten notebook jedu od zacatku s odpojenou baterkou napojeny pres adapter...HafanPetr píše:Je možné že bude něco s napájením. Měl jsem podobný problém.
Od napajeni by to mohlo delat, asi dojde pri roztoceni DVD k vetsimu odberu a pak to odnese displej...
- r34ktor
- Začátečník
Proč?Worf_VX píše:aha? ja ten notebook jedu od zacatku s odpojenou baterkou napojeny pres adapter...
Čistě teoreticky to možné je (i když špičkový odběr mechaniky cca 7W nevypadá v kontextu 65W adaptéru nijak dramaticky). Každopádně by se to projevovalo nezávisle na OS.Worf_VX píše:Od napajeni by to mohlo delat, asi dojde pri roztoceni DVD k vetsimu odberu a pak to odnese displej...
Knowledge is power
- Worf_VX
- Nováček
-
baterka je odpojena, protoze notebook je permanentne na stole a pouzivan jako stolni PC, a pokud by byla pripojena a zaroven pripojen adapter, tak by se baterka nicila (nejen moje vlastni zkusenost)...r34ktor píše:Proč?Worf_VX píše:aha? ja ten notebook jedu od zacatku s odpojenou baterkou napojeny pres adapter...
Čistě teoreticky to možné je (i když špičkový odběr mechaniky cca 7W nevypadá v kontextu 65W adaptéru nijak dramaticky). Každopádně by se to projevovalo nezávisle na OS.Worf_VX píše:Od napajeni by to mohlo delat, asi dojde pri roztoceni DVD k vetsimu odberu a pak to odnese displej...
projevuje se to kdykoliv (bios, pri startu s ponechanym CD v mechanice, v nouzovem rezimu, ve win) - dela to zatim druhy den, notebook musim vzdy natvrdo vypnout, protoze displej je mrtvy
- r34ktor
- Začátečník
Pak reklamace.Worf_VX píše:projevuje se to kdykoliv (bios, pri startu s ponechanym CD v mechanice, v nouzovem rezimu, ve win) - dela to zatim druhy den, notebook musim vzdy natvrdo vypnout, protoze displej je mrtvy
"Šetřit" takto baterii IMHO nemá smysl. I při běhu na síť plní minimálně roli UPS. Nesprávné skladování ji může zničit dříve, než běžné používání. K potenciálnímu poškození napájecího obvodu mohlo dojít právně nepoužíváním baterie, protože při jeho návrhu se počítá s jejím trvalým osazením.Worf_VX píše:baterka je odpojena, protoze notebook je permanentne na stole a pouzivan jako stolni PC, a pokud by byla pripojena a zaroven pripojen adapter, tak by se baterka nicila (nejen moje vlastni zkusenost)...
Knowledge is power
- Worf_VX
- Nováček
-
No, nemyslim si, ze by baterie musela byt pripojena. U novych notebooku, to tak mozna funguje, u starsich pri permanentnim pripojeni na adapter sla baterka po roce do kytek...r34ktor píše:Pak reklamace.Worf_VX píše:projevuje se to kdykoliv (bios, pri startu s ponechanym CD v mechanice, v nouzovem rezimu, ve win) - dela to zatim druhy den, notebook musim vzdy natvrdo vypnout, protoze displej je mrtvy
"Šetřit" takto baterii IMHO nemá smysl. I při běhu na síť plní minimálně roli UPS. Nesprávné skladování ji může zničit dříve, než běžné používání. K potenciálnímu poškození napájecího obvodu mohlo dojít právně nepoužíváním baterie, protože při jeho návrhu se počítá s jejím trvalým osazením.Worf_VX píše:baterka je odpojena, protoze notebook je permanentne na stole a pouzivan jako stolni PC, a pokud by byla pripojena a zaroven pripojen adapter, tak by se baterka nicila (nejen moje vlastni zkusenost)...
- r34ktor
- Začátečník
Li-ion bateriím vadí hlavně hluboké vybití. Krátkých nabíjecích cyklů v oblasti plného nabití snesou řádově více. Ale svou roli hraje i kvalita článků, které jsou osazeny.
Knowledge is power