Zhasina displej pri vlozeni CD/DVD

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Worf_VX
Nováček
Nováček

Zhasina displej pri vlozeni CD/DVD

Příspěvek od Worf_VX »

Zdravim vsechny,
mam problem s novym notebookem Acer Aspire E 15. Pri vlozeni CD/DVD do mechaniky pri nacitani zhasne displej. Notebook musim natvrdo restartovat. Pokud necham CD/DVD v mechanice pri startu, tak se displej nerozsviti. Nekdy se stane, nez displej zhasne, ze jakoby bile problikne. jinak notebook funguje bez problemu. Odebrani mechaniky ze systemu nepomohlo. Nikdy jsem se s tim nesetkal. Nevi nekdo co s tim, prosim?
Dekuji
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Zhasina displej pri vlozeni CD/DVD

Příspěvek od orgasmic »

Nemel jsi notebook rozebrany?
Zkus mrknout na stranky Aceru, jestli nevysla novejsi verze BIOSu.
Jinak reklamace.
Asus Rog Strix G18
Worf_VX
Nováček
Nováček

Příspěvek od Worf_VX »

orgasmic píše:Nemel jsi notebook rozebrany?
Zkus mrknout na stranky Aceru, jestli nevysla novejsi verze BIOSu.
Jinak reklamace.
notebook je stary 2 mesice, do ted vse fungovalo bez problemu...
Podotykam, ze jsem tam neinstaloval vice nez mesic zadne ovladace ani programy ci hry. Takze to zacalo delat z nicehonic. Jen nechapu jakou spojitost ma mechanika a displej... Videl jsem neco takoveho poprve.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Projevuje se uvedené chování i když jsi v BIOSu?
Knowledge is power
Worf_VX
Nováček
Nováček

Příspěvek od Worf_VX »

r34ktor píše:Projevuje se uvedené chování i když jsi v BIOSu?
ano i v biosu
Naposledy upravil(a) Worf_VX dne pon 5. led 2015, 20:46, celkem upraveno 1 x.
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Je možné že bude něco s napájením. Měl jsem podobný problém.
Worf_VX
Nováček
Nováček

Příspěvek od Worf_VX »

HafanPetr píše:Je možné že bude něco s napájením. Měl jsem podobný problém.
aha? ja ten notebook jedu od zacatku s odpojenou baterkou napojeny pres adapter...
Od napajeni by to mohlo delat, asi dojde pri roztoceni DVD k vetsimu odberu a pak to odnese displej...
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Worf_VX píše:aha? ja ten notebook jedu od zacatku s odpojenou baterkou napojeny pres adapter...
Proč?
Worf_VX píše:Od napajeni by to mohlo delat, asi dojde pri roztoceni DVD k vetsimu odberu a pak to odnese displej...
Čistě teoreticky to možné je (i když špičkový odběr mechaniky cca 7W nevypadá v kontextu 65W adaptéru nijak dramaticky). Každopádně by se to projevovalo nezávisle na OS.
Knowledge is power
Worf_VX
Nováček
Nováček

Příspěvek od Worf_VX »

r34ktor píše:
Worf_VX píše:aha? ja ten notebook jedu od zacatku s odpojenou baterkou napojeny pres adapter...
Proč?
Worf_VX píše:Od napajeni by to mohlo delat, asi dojde pri roztoceni DVD k vetsimu odberu a pak to odnese displej...
Čistě teoreticky to možné je (i když špičkový odběr mechaniky cca 7W nevypadá v kontextu 65W adaptéru nijak dramaticky). Každopádně by se to projevovalo nezávisle na OS.
baterka je odpojena, protoze notebook je permanentne na stole a pouzivan jako stolni PC, a pokud by byla pripojena a zaroven pripojen adapter, tak by se baterka nicila (nejen moje vlastni zkusenost)...

projevuje se to kdykoliv (bios, pri startu s ponechanym CD v mechanice, v nouzovem rezimu, ve win) - dela to zatim druhy den, notebook musim vzdy natvrdo vypnout, protoze displej je mrtvy
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Worf_VX píše:projevuje se to kdykoliv (bios, pri startu s ponechanym CD v mechanice, v nouzovem rezimu, ve win) - dela to zatim druhy den, notebook musim vzdy natvrdo vypnout, protoze displej je mrtvy
Pak reklamace.
Worf_VX píše:baterka je odpojena, protoze notebook je permanentne na stole a pouzivan jako stolni PC, a pokud by byla pripojena a zaroven pripojen adapter, tak by se baterka nicila (nejen moje vlastni zkusenost)...
"Šetřit" takto baterii IMHO nemá smysl. I při běhu na síť plní minimálně roli UPS. Nesprávné skladování ji může zničit dříve, než běžné používání. K potenciálnímu poškození napájecího obvodu mohlo dojít právně nepoužíváním baterie, protože při jeho návrhu se počítá s jejím trvalým osazením.
Knowledge is power
Worf_VX
Nováček
Nováček

Příspěvek od Worf_VX »

r34ktor píše:
Worf_VX píše:projevuje se to kdykoliv (bios, pri startu s ponechanym CD v mechanice, v nouzovem rezimu, ve win) - dela to zatim druhy den, notebook musim vzdy natvrdo vypnout, protoze displej je mrtvy
Pak reklamace.
Worf_VX píše:baterka je odpojena, protoze notebook je permanentne na stole a pouzivan jako stolni PC, a pokud by byla pripojena a zaroven pripojen adapter, tak by se baterka nicila (nejen moje vlastni zkusenost)...
"Šetřit" takto baterii IMHO nemá smysl. I při běhu na síť plní minimálně roli UPS. Nesprávné skladování ji může zničit dříve, než běžné používání. K potenciálnímu poškození napájecího obvodu mohlo dojít právně nepoužíváním baterie, protože při jeho návrhu se počítá s jejím trvalým osazením.
No, nemyslim si, ze by baterie musela byt pripojena. U novych notebooku, to tak mozna funguje, u starsich pri permanentnim pripojeni na adapter sla baterka po roce do kytek...
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Li-ion bateriím vadí hlavně hluboké vybití. Krátkých nabíjecích cyklů v oblasti plného nabití snesou řádově více. Ale svou roli hraje i kvalita článků, které jsou osazeny.
Knowledge is power
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“