Zdravím
Už mi asi týden nejde zvuk ani mikrofon na mém PC. Vůbec nechápu co s tím může byt. Zkoušel jsem přeinstalovávat zvukový ovladač, přeinstaloval jsem i celý windows...mimochodem mám win. 8.1 64Bit. Konektory mám zapojené v pc tak jak mají být...dále jsem na internetu sledoval jestli nemá někdo stejný problém jako já a zatím jsem nenarazil na nic co by mi pomohlo.
Závada se mi přihodila den po té co jsem hrál hru Far Cry 4 a z ničeho nic se mi vypnul obraz. Grafickou kartu už mám asi tak 4-5 let starou...AMD RADEON 6950 2GB DDR5. Ten den už jsem nerozjel ani jednu hru takže je chyba v grafické kartě ale problém byl v tom že mi na druhý den přestal jít zvuk. Je možné že by ta vada grafiky měla nějaký vliv na zvuk v pc ? Propojení GPU s monitorem mám pres HDMI.
Dále čeho jsem si všiml je to že ten zvukový ovladač realtek HD má na horní liště uplně nesmyslné připojení které jsem tam nikdy neměl i v zařízení pro zařízení přehrávání a záznamu. Další věc je ta že i když mám zapojené reproduktory nebo mikrofon tak mi to tam hlásí že je to nezapojeno a přitom je to blbost. V zařízení pro přehrávání se na grafu zelene zobrazuje že přehrává zvuk ale je ticho.
Přidávám screen problému.
Děkuji za zpětnou informaci...radu.
//edit Don: Presun z audia
Problém se zvukem.
Moderátor: CageJ
- Zakys7
- Nováček

-
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém se zvukem.
ja HDMI vypinam.. to je taka prva vec..
repraky mas zapojene cez opticky vystup?
repraky mas zapojene cez opticky vystup?
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB