Gigabyte Z87X-OC / OC Force (1150, Z87)
Moderátor: Eddward
- leonin
- Žlutá karta Bazar

-
Re: Gigabyte GA-Z87X-OC
ahoj zkušal jsi přehodit popřipadě znovu vyndat a zandat operačni paměti?kable maš dobře a vše zapojene?
- FRANKEE6
- Nováček

-
Áno, obe pamäte som vytiahol a opätovne zasadil späť. Mám zapojený 24ATX do dosky a 12v 2x4 PCU
- leonin
- Žlutá karta Bazar

-
a graficka karta?
- FRANKEE6
- Nováček

-
Pripojil som i grafickú kartu a žiadna zmena nenastala. (Sapphire R9 290 tri-x) Ale grafika je zjavne pod prúdom pretože chladenie beží.
- PKBO
- Moderátor

zkusit jiné paměti a když nic tak reklamace
- FRANKEE6
- Nováček

-
Takže. Keď si písal o pamätiach napadlo ma jednu vytiahnuť a okamžite po zapnutí mi nabootovalo BIOS.
Avšak to môj problém rieši len z časti. Mám reklamovať RAM alebo kde mám hľadať problém?
Avšak to môj problém rieši len z časti. Mám reklamovať RAM alebo kde mám hľadať problém?
- leonin
- Žlutá karta Bazar

-
paměti patriot nemusi komunikovat dobře s deskou.Pokud maš možnost tak je vyměn.
- PKBO
- Moderátor

Pokud to dělá jen jedna paměť - tak je mrtvá, prostě je zkus samostatně obě, jestli samostatně jedou tak je problém nejspíš v kompatibilitě, tzn vrátit a koupit crucial ballistix nebo kingston. Ještě tu samotnou vyzkoušej v každém slotu zvlášť kdyby byl třeba vadnej...
- FRANKEE6
- Nováček

-
Re: Gigabyte Z87X-OC / OC Force (1150, Z87)
Vďaka za rady. Problém bol v kompatibilte.
- Wishmaster
- Začátečník

-
Gigabyte GA-Z87-OC nenabootuje
Rozhodl jsem se na přechod z AMD na Intel. Po zapojení napájení svítí tlačítko Power. Po zapnutí se ozve lehké lupnutí, problikne pár segmentů stavového displaye na desce (žádné konkrétní číslo), rozsvítí se ledka příslušného biosu, roztočí se ventilátory a nic víc. Pokud je zapnutý duabios, neustále se restartuje s přepínáním jednotlivých biosů.
- Deska rev. 1.1, kupovaná před 2 týdny na Alze jako zánovní, záruka 21 měsíců. Vypadá naprosto netknutě, příslušenství nerozbalené.
- Procesor G3258 nový, originálně zapečetěný (koupený na základní zprovoznění než seženu něco lepšího)
- RAM Patriot Extreme Viper z předchozí konfigurace, Kingston Hyperx Beast nové
- Zdroj Enermax Platimax 1000W, 10 měsíců, doteď v provozu
Clear BIOS samozřejmě proveden. Zkoušeno s jedním i dvěma RAM moduly (oba typy). Deska se chová úplně stejně s procesorem i bez něj. Zkoušené i se samostatnou grafikou. Nějaké nápady?
Ještě se chci zeptat, jak se chovají Z87 desky s Haswell Refresh procesory, pokud nemají aktualizovaný BIOS? Jaká je verze BIOSU na desce nevím, ale předpokládám, že bude poslední F9, který je již rok venku.
- Deska rev. 1.1, kupovaná před 2 týdny na Alze jako zánovní, záruka 21 měsíců. Vypadá naprosto netknutě, příslušenství nerozbalené.
- Procesor G3258 nový, originálně zapečetěný (koupený na základní zprovoznění než seženu něco lepšího)
- RAM Patriot Extreme Viper z předchozí konfigurace, Kingston Hyperx Beast nové
- Zdroj Enermax Platimax 1000W, 10 měsíců, doteď v provozu
Clear BIOS samozřejmě proveden. Zkoušeno s jedním i dvěma RAM moduly (oba typy). Deska se chová úplně stejně s procesorem i bez něj. Zkoušené i se samostatnou grafikou. Nějaké nápady?
Ještě se chci zeptat, jak se chovají Z87 desky s Haswell Refresh procesory, pokud nemají aktualizovaný BIOS? Jaká je verze BIOSU na desce nevím, ale předpokládám, že bude poslední F9, který je již rok venku.
- r34ktor
- Začátečník

Re: Gigabyte GA-Z87-OC nenabootuje
Ano, může to být tím, že je v desce starý BIOS, který nepodporuje Haswell Refresh. Jediná možnost je sehnat na vyzkoušení nějaký ze starších modelů.
Knowledge is power
- Blue Storm
- Odborník PCT

Poslední verzi BIOSu bych opravdu na desce nečekal, na žádné. Velmi pravděpodobně to bude právě BIOSem, jak už napsal r34ktor.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Wishmaster
- Začátečník

-
Ještě jsem to procházel, na krabici je psané, že podporuje 4. generaci procesorů, takže BIOS tam bude určitě s podporou Refresh. Jinak je to přesně chování, co je na tomto odkazu:
https://www.youtube.com/watch?v=ynayfmYRCp8
Jestli se nenajde žádný spásný nápad, zítra jim volám a následně posílám na reklamaci.
https://www.youtube.com/watch?v=ynayfmYRCp8
Jestli se nenajde žádný spásný nápad, zítra jim volám a následně posílám na reklamaci.
- Blue Storm
- Odborník PCT

Tvoje první věta je samozřejmě špatně. To, že to podporuje obecně 4. generaci ještě neznamená, že to podporuje i Haswell Refresh, který je 4. generací jen kvůli toho, že je to stále postavené na Haswellu. Stačí se podívat do podpory procesorů u základní desky a zjistíš, že Haswelly Refresh jsou podporovány až od verze BIOSu F8 http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=4514
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H