DayZ (standalone)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Octopuss
Začátečník
Začátečník

Re: DayZ (standalone)

Příspěvek od Octopuss »

To "srovnání" jsem myslel tak, že narozdíl od klasický onlinovky se to taky hraje na omezeným prostoru, bez levelů a skillů, a tak.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

uff... tak jsem to ted vypnul, a můžu říct že jsem to podcenil, je tam teď vcelku co dělat :D sice furt spousta věcí chybí, ale je to sranda :D
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

To tu nikdo nehraje? :)
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Ja to hraju ale je to nebezpecna hra pokud je vas vice. Onehda sem to hral 13 hodin v kuse v sesti lidech. Od te doby sem to radsi nezapl . Kazdopadne ja cekam hlavne na jine auta nez v3ska ikdyz tam uz aspon dodali korbu a pak hlavne na staveni bazi.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Obcas, spis nezbyva cas na Dayz.
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
plastelinak
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od plastelinak »

Cekame na novej render :D Teda aspon ja. V tomhle stadiu je to nehratelne, kdyz v nejvetsim meste mas 25fps i na nejvic low detaily, jeste s takovym HW.

Prechod na DX11 ci v nejlepsim DX12 cekam tak na zacatku dalsiho roku.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

S tvou sestavou 25fps na low? aha............ já jsem zvědavej, zda to někdy vůbec bude aspoň beta verze.
PS5 Pro | LG OLED CX55
plastelinak
Červená karta
Červená karta

Riku píše:S tvou sestavou 25fps na low? aha............ já jsem zvědavej, zda to někdy vůbec bude aspoň beta verze.
Low FPS jsou uz od Army 2, chaby engine a pouziva se hodne veci jeste z DX6 (pry render noci a jine)

Mimo mesta to jede v pohode 100+ fps, ale jakmile se i z dalky natocis na mesto, drop fps, uprostred mesta to padne i na 20. Optimalizace priserna, developeri slibuji prechod na DX11 ci 12. Az hra bude prekopana na novem enginu s novym rendrem pak bych to povazoval za betu, ted tam maximalne pridavaji obekty a jine blbosti.

Nechapu proc nemohli zacit s Arma 3 enginem, namisto toho zacli delat dayz na nejake kombinaci Arma 2 a Take on Helicopters enginu... taky to tak dopadlo.

Ale jinak ok, na arma 2 dayz modu jsem mel pres 1000 hodin a na arma 2 samotne (delali jsme si vlastni mise jako team) mam pres 400 hodin. Na Standalone mam kolem 150 hodin, protoze je to fakt nehratelne.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

plastelinak píše:Cekame na novej render :D Teda aspon ja. V tomhle stadiu je to nehratelne, kdyz v nejvetsim meste mas 25fps i na nejvic low detaily, jeste s takovym HW.

Prechod na DX11 ci v nejlepsim DX12 cekam tak na zacatku dalsiho roku.
Však já taky nehraju, ze stejnýho důvodu. Koupil jsem to loni v srpnu, a mám nahráno asi 15 hodin. Je to naprosto zoufalý - na R9 290 20 fps i v malých městech, na to nemám žaludek...
A kdybych ještě chtěl streamovat, to by bylo jako Doom na 386SX.

Ale na ten renderer se těším.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Však já taky nehraju, ze stejnýho důvodu. Koupil jsem to loni v srpnu, a mám nahráno asi 15 hodin. Je to naprosto zoufalý - na R9 290 20 fps i v malých městech, na to nemám žaludek...

Co mas za procesor? Vazne je tak tezky pouzit google a neco si o FPS dropech precist? Z vlastni zkusenosti vim, ze se to da celkem bez problemu hrat i na oldschool Phenomu 2 X6 na 4Ghz. Staci si jen trochu upravit config a snizit si vykreslovaci vzdalenost a stiny...
Naposledy upravil(a) mouldy dne úte 10. bře 2015, 16:09, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
plastelinak
Červená karta
Červená karta

Kazdy ma jine predstavy o tom, co je hratelne a co ne... Pro me jsou hry nehratelne pod 60fps, 50 jeste zkousnu, ale hrat hru na 30 a mene to fakt ne, nejsem zadnej konzolovej peasant.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

i5 4690k@4,6GHz a ve meste se to klepe na 20-30 fps, to je proste nehratelny a je uplne jedno, jestli dam vse na high nebo na low

nejaky tipy k tomu configu sem muzete napsat, jestli vite co kde ubrat
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Kód: Vybrat vše

There are a few files which can be tweaked on your system that will give you a performance boost in DayZ Standalone. However, there is a reason that these options cannot be tweaked from the in-game menu and that is that tweaking these settings can make your gameplay experience unstable and potentially ruin your experience. You have been warned!

First of all you want to locate ‘My Documents\Dayz\Dayz.cfg‘. You can edit this file in ‘notepad‘ or any other text editor. Open it up and edit the following:

GPU_MaxFramesAhead=1 - set this to 1.
    GPU_DetectedFramesAhead=1 - set this to 1.

Now you want to open another file, you can locate it at: ‘My Documents\Dayz\<name> (where <name> is your DayZ Profile name). You can edit this file in ‘notepad’ or any other text editor. Open it up and edit the following:

sceneComplexity=100000 - this number affects your object details. Setting it anywhere from 50000 to 15000 can gain you a few frames.
        Default Values: Very Low = 200000
    shadowZDistance=50  – this number affects the distance at which shadows are drawn, setting this to a lower value will increase FPS.
        Default Values: Very Low = 100;
    preferredObjectViewDistance=500 - this number affects the distance in metres that the engine will draw objects. A lower number will greatly improve performance. Setting this below 800 makes you vulnerable to taking fire from invisible enemies that haven’t been rendered on your screen yet.
        Default Values: Very Low = 800
    viewDistance=500 – this number affects the distance at which you will be able to see objects. A lower number will increase performance, but setting it below 800 will mean that you may not be able to see incoming threats like players or zombies in the distance.
        Default Values: Very Low = 1000

- See more at: http://dayzintel.com/dayz-guides/dayz-standalone-performance-guide#sthash.UE1NSD21.dpuf

Tohle nastaveni uz je trochu extrem, ale podle FPS to muzes zvysovat. :)

Ja to jedu takhle:
sceneComplexity=175000;
shadowZDistance=50;
viewDistance=1400;
preferredObjectViewDistance=1200;
terrainGrid=3.125;
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

mouldy píše:

Co mas za procesor? Vazne je tak tezky pouzit google a neco si o FPS dropech precist? Z vlastni zkusenosti vim, ze se to da celkem bez problemu hrat i na oldschool Phenomu 2 X6 na 4Ghz. Staci si jen trochu upravit config a snizit si vykreslovaci vzdalenost a stiny...
Vážně je tak těžký si přečíst oficiální fórum a Google abys zjistil, že ten engine je prostě aktuálně v prdeli, a nijak to nesouvisí s hardwarem?
Ta hra už takhle vypadá dost mizerně, takže to fakt ještě nebudu hrát na low. Nesmysly jako stíny, AA a nějaký efekty jsem pokud si vzpomínám vypnul nebo stáhnul na minimum (a skoro to nemělo efekt)), ale Minecraft z toho prostě dělat nebudu, jen aby se to hýbalo.
A vrtat se v nějakých nedokumentovaných věcech, z toho už jsem vyrost. Kromě toho půlka z nich je stoprocentně placebo.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Hral sem Armu 2 i Armu 3, takze mam celkem predstavu i pokrocilosti enginu od Bohemky. Nic to nemeni na tom, ze DayZ ma potencial a zadna jina hra ti podobnou zabavu nenabidne.

Bud vyzkousej pustup viz vyse a nebo to nehraj, to je na tobe. :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak si stáhnu detaily abych měl těch 30 FPS , pak budu 3 hodiny hrát a odjebe mě neviditelnej cheater - ne dík

to dřív než tu hru dodělaj tak si udělám vysokou a děti a přestanu mít čas na to hrát snad
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

mouldy píše:Hral sem Armu 2 i Armu 3, takze mam celkem predstavu i pokrocilosti enginu od Bohemky. Nic to nemeni na tom, ze DayZ ma potencial a zadna jina hra ti podobnou zabavu nenabidne.

Bud vyzkousej pustup viz vyse a nebo to nehraj, to je na tobe. :)
Však to nehraju a čekám, až se to zlepší :P Myslím, že do půl roku to bude docela v pohodě.
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Sak tedka je i mod dayz na armu 3 ne? koukal sem na stream frankieho. A musim rict ze to vypadalo moc dobre. Jeslti tomu hodej takovej render tak za me palec hore.Jinak add fps po tech dvou updatech mi to ted jede jak vysrate. Brutalni dropy. Sranda je ze to zacne lagovat kdyz je u vas nejaky cizi clovek. Celkem hezky ukazatel toho jestli kolem sebe nekoho mate ;))
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“