špatný nákup

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Ghor77
Začátečník
Začátečník

Re: špatný nákup

Příspěvek od Ghor77 »

a nenašli by se podobny sluchátka na czc?
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Bohužel IT obchody značky jako Superlux a Samson nevedou. Jedině např. Audio-Technica ATH-T300, ale tam vidím problém s dostupností.
Knowledge is power
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

AllowedCry píše:Může mi to někdo vysvětlit? Nejsem až takový audiofil, ale takovou blbost jsem ještě nečetl.
Proc prudis? S audiofilii tohle nema vubec nic spolecneho. To ze to ty nepotrebujes, neznas, neuznavas, nesnasis, nebo ja nevim co jeste, preci neznamena, ze maji stejny nazor a potreby i ostatni.

Snad ti pomuze otevrit oci: (pro jistotu, je to nakres jednoho sluchatka z boku)
Obrázek

Prirovnal bych to k soundbarum. Odrazy zvuku od sten take dokazi produkovat "surround".
Nedavno jsem shanel kamaradovi. Ma sice 5.1 sestavu, ale taky male dite... Je z nich nadseny.

Pokud budes nejak reagovat, napis prosim, kolik soundbaru jsi v zivote slysel, pripadne kolikrat si mel na hlave 7.1 (5.1) sluchatka. Cekam reakci ve smyslu - je to na ho*no, nemuze to fungovat, radeji bych si koupil xxx apod vykriky.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
plastelinak
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od plastelinak »

Obrazek je z Razerek Tiamat 7.1, sam jsem je vlastnil (pred tydnem prodane) a musim rict, ze je to opravdu mnohem lepsi nez nejake virtualni 7.1, hodne to slo poznat ve filmech (vetsinou 5.1 filmy) a v hrach to bylo snad jeste lepsi, skyrim napriklad mel uzasne prostorove audio s temito sluchatky a v CS:GO jsem slysel polohu enemy jeste lip nez kdokoliv s kym jsem hral.

Kdo nezkusi tak nemuze komentovat. Kvalita zvuku je sice nic moc, ale ten prostorovy zvuk byl paradni. Ted zatim jedu na spuntech Razer Hammerhead a chybi mi ten prostorovy zvuk, virtual ani stereo na to proste nema.

Sorry za OT, jen mensi osobni poznamka k 7.1
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

@Shaquille

Tvůj způsob vyjadřování stojí za Πču, dost to o tobě možná vypovídá, každopádně, opravdu jsem netušil, že něco takového existuje a pokud se naskytne možnost, tak to rád vyzkouším.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

AllowedCry píše:@Shaquille

Tvůj způsob vyjadřování stojí za Πču...
To je tak, jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva...
AllowedCry píše:7.1 zvuk na sluchátkách? To si strkáš sluchátka i do nosu, nebo jak?
AllowedCry píše:Může mi to někdo vysvětlit? Nejsem až takový audiofil, ale takovou blbost jsem ještě nečetl.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Pointa je, že A4Tech G501 nejsou real 7.1 sluchátka, ale prostorový efekt vytvářejí SW skrze technologii Xear vázanou na použitou integrovanou USB zvukovkou Cmedia CM6400X1 (která sama o sobě extra parametry zrovna nevyniká).

Osobně si myslím, že pro všeobecmé použití jsou lepší stereo sluchátka s pořádnými měniči.
Knowledge is power
Ghor77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ghor77 »

musím říct že ten 7.1 virtuální zvuk no .... nějak to nestojí za nic .. skoušel sem plno her ale ve většině je zvuk hodně utlumenej a nevýraznej a radši přepnu do normálního režimu takže ani nebude vadit výměna za podobny ... jinak co se týče ostatních stránek tak jsem spokojený hlavně teda ten mikrofon funguje perfektně a to ikdyž je zataženej

jinak když už je to tu téma tak ve škole mi spolužák pořád tlačí názor že jsem si měl místo zvukovky radši pořídit domácí kino a na to připojit sluchátka ... no jakej je váš názor na tuhle věc? on pořád vytahuje údaje jak je tam dobrej zesilovač a kdesi cosi, ale podle mě je to k sluchátkům zbytečnost
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Naprosta zbytecnost, nedava mi to vubec zadny smysl. To kdyby ti poradil sluchatkovy zesilovac bych jeste pochopil, ale domaci kino, abys mel kam pripojit sluchatka je ulet.

Prijde mi, ze to zbytecne moc resis. Tipu co koupit uz mas vyse pomerne dost... Neni to jaderna veda, kazdemu sedi trosku neco jineho, predevsim u zvuku. Universalni sluchatka, ktera vyhovuji vsem (at zvukem, nebo pohodlim), neexistuji. Mikrofon - posloucha nekdo ze zucastnenych pri hrani treba hudbu, nebo ma treba pustenou TV (diva se treba pritelkyne) - to ti "zkazi" zazitek daleko vic, nez mene kvalitni mikrofon... Kamarad ma Shure (snad z nejakeho studia) a jakmile ma jeho pritelkyne pustenou TV, on ji v pokoji temer neslysi a ja na druhe strane republiky muzu odrikat kazde slovo, ktere v TV padne. Dulezite je i spravne nastaveni, aby se ti v klidu nezvysovala citlivost mikrofonu. Chvili nepromluvis a clovek na druhe strane slysi i veci, ktere ve svem pokoji neslysis ani ty sam.

r34ktor souhlas, virtual dela SW (muze byt kvalitni, srovnatelny s "full" zapojenim). Sice nechapu, na co k tomu potrebuji specialni zvukovku, ale budis (hw se z netu stahuje tezko). Pro vseobecne pouziti urcite plati to co pises. Osobne pouzivam Skype na smartphone s headsetem (ten z krabicky) a nikdo si na kvalitu hovoru nestezuje. Hudbu a zvuky ze hry mam pustene z beden. Na poslech mam pak jina sluchatka. Nejde mit vsechno na vse. Nez "super" universalni vychytane, koupim radeji headset a sluchatka na poslech zvlast. Ale to je na preferencich a financnich moznostech...
Spoiler
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

ja mam optikou toslinkem z desky vedeno do maverick tube magic ktery mam ´trochu´ prepajeny k obrazu svemu a krmi mi to superlux HD-330.. jo, neni to nejlevnejsi ale ten zvuk co z toho leze, hmmmmmmm.. tezko popisovat dynamiku a cistotu zvuku nekomu kdo poslouchal maximalne ipod nebo brutal 7.1 gaming head set.. k dokonalosti snad jen vymenit ty superluxy za drazsi beyerdynamics dt-990, zvukovku bych nikdy nemenil. k tem xonarum, v testu jsem zatim mel jen essence one mk2, pochybuji ze zrovna tady bude nejaky zajemce o DAC za 17 000kč :D kazdopadne lacine xonary DG, DGX, DS, DSX do pci postradaji smyslu. snad u DX by to jiz mohlo zacit byt trochu zajimave.
muj tip pro audiofila za babku: bez na aukro a porid audiotrak HD2+3x LME49710NA + superlux HD-330
muj tip pro neposveceneho: Xonar DSX + Philips SHP6000
muj tip pro ´gamera´: nejaky USB 7.1 sluchatka s 30ti effecty, cervenym prouzkem a nejakym deb****m blikatkem, jak to hraje ho stejne nezajima :D
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“