R9 280 dělá šílené pazvuky

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
LetisVT
Začátečník
Začátečník

R9 280 dělá šílené pazvuky

Příspěvek od LetisVT »

Zdravím, mám úplně novou sestavu s grafickou kartou R9 280 3G od Gigabyte. Problém je v tom, že v plné zátěži (FurMark, 3DMark) dělá vážně divné zvuky. Ne že by jen lehce pískala - s tím už jsem se setkal, ale tak divně to v ní bzučí a chroustá. Zní to trochu jako kdyby ventilátoru zavážel nějaký drátek, což jsem si taky původně myslel.

Setkali jste se s tím někdo? Ještě jsem nezkoušel žádné pořádné hry, tak nevím jestli to bude tak hodně vadit... Bojím se, že to bude nějaký horší kus a bude to mít zásadní vliv na životnost. Nebo se toho dá nějak zbavit? Např. dlouhou konstatní zátěží?

PS: úplně nejhorší opravdu hlasité zvuky vydává ve FurMarku, pokud stisknu mezerník a je tam jen to pohyblivé pozadí.
PS2: napadlo mě se podívat na ASIC Quality: 52,4%
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: R9 280 dělá šílené pazvuky

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle je kaliscké "pískání grafiky" vrčení a bzučení je jen jinej provej stejné věci. Ihmo dělaj to cívky a kondíky napájecí kaskády, tohle nevyřešíš, pokud je to hodně hlasitý tak reklamace.
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

Otázka je, jestli mi to reklamují... Koupil jsem na TS bohemia a někde jsem tu četl stížnosti na jejich reklamace. Že poslali spálenou kartu apod. tak abych si ještě nepohoršil...
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Vzhledem k tomu, jak se karta projevuje, bych ji vrátil ve 14 denní lhůtě a vzal jinou. Osobně bych se raději vyhnul čemukoliv, co má v názvu Gigabyte (z mé osobní zkušenosti) :)
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Je pravda že Tahiti based karty od Gigabyte byly hrozné (nepolehlivé a dávaly se tam nekvalitní mosfety).
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

tak ja mam ASUS R9 280X 3GB DDR5 DirectCU II TOP a o te vůbec nevim zadne piskani a ani vetraky ve hrach neslisim.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To samo sebou nic neznamená, já měl v ruce tu kartu kterou tvůrce tohodle threadu a byla tichá. Pískání kaskád je kusová věc, ne věc modelu.
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

Vyzkoušeno v GTA 4 a dělá to to samé. Karta sice je výkonem slušná, ale tohle se opravdu nedá. Brali byste znovu tu samou nebo mám zkusit např. MSI? Ještě připadá v úvahu GTX 960 od MSI, ale výkon asi bude o něco nižší a spotřeba mě zase tolik netankuje...

sorry za OT, ale když jsem nakupoval v jedné objednávce i desku atd, můžu odstoupit od smlouvy pouze u té grafické karty?

/ ještě koukám, že tahle http://www.czc.cz/sapphire-r9-290-tri-x ... R5_OC_UEFI je nějak "zalevno" oproti ostatní 290
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Nejsi vázán žádnou smlouvou. Pokud máš kartu na společném paragonu s ostatními komponenty, tak to ničemu nevadí. Přines jim jen doklad o koupi a řekni, že ji chceš vrátit v rámci 14 denní lhůty.

Pokud máš dostatek financí, je 290tka od Sapphire jedna z nejlepších voleb, co se týče chlazení.

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

OK, ale kupoval jsem přes e-shop, ale lepší by pro mě bylo vrátit to na pobočce v Liberci... Je to možný vrátit tam nebo k tomu pobočky nejsou určený?

Fakt se omlouvám za OT, ale když už jsem skoro dostal odpověď, tak ať to dotáhnem :D
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Je to úplně jedno, v jaké prodejně ji vrátíš. Ku příkladu, moje deska byla kupována v Pardubicích a reklamoval jsem ji v Brně.

V dnešní době mají systém reklamací určitě propojený globálně po celé ČR :wink:

icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

No r9 290 mi delala taky pazvuky, piskani pri vysokych fps a pri velke zatezi chroustani.. s referencim jsem nevedel, ze to dela,ale kdyz jsem nasadil vodni blok, tak uz to dost rusilo. Ted mam 290x na vode a zvuky dela jen malo kdyz mam ucho dany ke karte..

Takze je to celkem loteria,ale muzes ji pripadne vratit ve 14 denni dobe
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“