R9 280 dělá šílené pazvuky
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- LetisVT
- Začátečník

R9 280 dělá šílené pazvuky
Zdravím, mám úplně novou sestavu s grafickou kartou R9 280 3G od Gigabyte. Problém je v tom, že v plné zátěži (FurMark, 3DMark) dělá vážně divné zvuky. Ne že by jen lehce pískala - s tím už jsem se setkal, ale tak divně to v ní bzučí a chroustá. Zní to trochu jako kdyby ventilátoru zavážel nějaký drátek, což jsem si taky původně myslel.
Setkali jste se s tím někdo? Ještě jsem nezkoušel žádné pořádné hry, tak nevím jestli to bude tak hodně vadit... Bojím se, že to bude nějaký horší kus a bude to mít zásadní vliv na životnost. Nebo se toho dá nějak zbavit? Např. dlouhou konstatní zátěží?
PS: úplně nejhorší opravdu hlasité zvuky vydává ve FurMarku, pokud stisknu mezerník a je tam jen to pohyblivé pozadí.
PS2: napadlo mě se podívat na ASIC Quality: 52,4%
Setkali jste se s tím někdo? Ještě jsem nezkoušel žádné pořádné hry, tak nevím jestli to bude tak hodně vadit... Bojím se, že to bude nějaký horší kus a bude to mít zásadní vliv na životnost. Nebo se toho dá nějak zbavit? Např. dlouhou konstatní zátěží?
PS: úplně nejhorší opravdu hlasité zvuky vydává ve FurMarku, pokud stisknu mezerník a je tam jen to pohyblivé pozadí.
PS2: napadlo mě se podívat na ASIC Quality: 52,4%
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: R9 280 dělá šílené pazvuky
Tohle je kaliscké "pískání grafiky" vrčení a bzučení je jen jinej provej stejné věci. Ihmo dělaj to cívky a kondíky napájecí kaskády, tohle nevyřešíš, pokud je to hodně hlasitý tak reklamace.
- LetisVT
- Začátečník

Otázka je, jestli mi to reklamují... Koupil jsem na TS bohemia a někde jsem tu četl stížnosti na jejich reklamace. Že poslali spálenou kartu apod. tak abych si ještě nepohoršil...
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, jak se karta projevuje, bych ji vrátil ve 14 denní lhůtě a vzal jinou. Osobně bych se raději vyhnul čemukoliv, co má v názvu Gigabyte (z mé osobní zkušenosti) 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Je pravda že Tahiti based karty od Gigabyte byly hrozné (nepolehlivé a dávaly se tam nekvalitní mosfety).
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak ja mam ASUS R9 280X 3GB DDR5 DirectCU II TOP a o te vůbec nevim zadne piskani a ani vetraky ve hrach neslisim.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To samo sebou nic neznamená, já měl v ruce tu kartu kterou tvůrce tohodle threadu a byla tichá. Pískání kaskád je kusová věc, ne věc modelu.
- LetisVT
- Začátečník

Vyzkoušeno v GTA 4 a dělá to to samé. Karta sice je výkonem slušná, ale tohle se opravdu nedá. Brali byste znovu tu samou nebo mám zkusit např. MSI? Ještě připadá v úvahu GTX 960 od MSI, ale výkon asi bude o něco nižší a spotřeba mě zase tolik netankuje...
sorry za OT, ale když jsem nakupoval v jedné objednávce i desku atd, můžu odstoupit od smlouvy pouze u té grafické karty?
/ ještě koukám, že tahle http://www.czc.cz/sapphire-r9-290-tri-x ... R5_OC_UEFI je nějak "zalevno" oproti ostatní 290
sorry za OT, ale když jsem nakupoval v jedné objednávce i desku atd, můžu odstoupit od smlouvy pouze u té grafické karty?
/ ještě koukám, že tahle http://www.czc.cz/sapphire-r9-290-tri-x ... R5_OC_UEFI je nějak "zalevno" oproti ostatní 290
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejsi vázán žádnou smlouvou. Pokud máš kartu na společném paragonu s ostatními komponenty, tak to ničemu nevadí. Přines jim jen doklad o koupi a řekni, že ji chceš vrátit v rámci 14 denní lhůty.
Pokud máš dostatek financí, je 290tka od Sapphire jedna z nejlepších voleb, co se týče chlazení.
Pokud máš dostatek financí, je 290tka od Sapphire jedna z nejlepších voleb, co se týče chlazení.
- LetisVT
- Začátečník

OK, ale kupoval jsem přes e-shop, ale lepší by pro mě bylo vrátit to na pobočce v Liberci... Je to možný vrátit tam nebo k tomu pobočky nejsou určený?
Fakt se omlouvám za OT, ale když už jsem skoro dostal odpověď, tak ať to dotáhnem
Fakt se omlouvám za OT, ale když už jsem skoro dostal odpověď, tak ať to dotáhnem
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to úplně jedno, v jaké prodejně ji vrátíš. Ku příkladu, moje deska byla kupována v Pardubicích a reklamoval jsem ji v Brně.
V dnešní době mají systém reklamací určitě propojený globálně po celé ČR
V dnešní době mají systém reklamací určitě propojený globálně po celé ČR
- icebosss
- Začátečník

-
No r9 290 mi delala taky pazvuky, piskani pri vysokych fps a pri velke zatezi chroustani.. s referencim jsem nevedel, ze to dela,ale kdyz jsem nasadil vodni blok, tak uz to dost rusilo. Ted mam 290x na vode a zvuky dela jen malo kdyz mam ucho dany ke karte..
Takze je to celkem loteria,ale muzes ji pripadne vratit ve 14 denni dobe
Takze je to celkem loteria,ale muzes ji pripadne vratit ve 14 denni dobe