plánuji si po dlouhé době konečně pořídit pořádné herní PC. Rozpočet se pohybuje někde kolem 40-50 tisíci a počítač chci mít do vydání třetího Witchera (tj do 19.5). Pokud bych PC objednával po 15 květnu, tak bych si možná mohl dovolit i navýšit rozpočet (ale muselo by to mít smysl). Do ceny sestavy započítávám i Windows, monitor, nějakou slušnou klávesnici a gamepad (pokud máte tipy na nějaký dobrý, tak sem s ním).
Co by sestava měla splňovat:
- zvládat všechny moderní hry na 60 FPS v plných detailech (ideálně se zapnutým AA)
- kvalitní mechanická klávesnice (nepotřebuji nutně makra a další blbosti, ale spíš mi jde o ergonomii, podsvícení a aby se na ní hodně dobře psalo)... za klávesnici se nebojím připlatit
- monitor ve Full HD, kolem 24-27 palců s co nejmenší odezvou a dobrými barvami (co se týče barev, tak jsem zvyklý na kalibrovaný monitor u mého notebooku)... druhý monitor budu časem dokupovat
Počítač bude sloužit ke hraní her, programování (Visual Studio) a hernímu vývoji (Unity 5, časem možná přejdu na Unreal Engine).
Na rychlo jsem si vytvořil takovou sestavu (je to víceméně upravená herní doporučená sestava od svethardware.cz): http://www.czc.cz/944deqm6q8igg80mniodmmk3c5/seznam
Platformy: nvidia a intel
Otázky:
- vyplatí se investovat do DRR 4 RAM? (Crucial Ballistix Sport 4×4GB 2400 MHz CL16 vypadají docela dobře, ale zase bych musel kupovat jinou desku a nevím, jestli by s jinou deskou bylo kompatibilní i CPU)
- je GTX970 dostačující? (resp. je ten šesti tisícový rozdíl mezi 970 a 980 opodstatněný?)
- má smysl kupovat modulární zdroj?
Předem díky za návrhy!