mám doma takovej podivnej problém s PC (teď už dokonce se dvěma) a přestože nějaký zkušenosti s PC mám, na tohle jsem krátkej, proto se zkouším ptát tady. Celá věc je pro mě podivná a přijde mi, že mám snad zlý skřítky v domě, o to víc, když se problém před pár dny rozšířil z jednoho PC na další.
Jedná se o následující problém:
Cca před rokem se přestěhovala přítelkyně ke mě, i s jejím PC. PC se od tý doby začalo chovat hodně podivně a to v tom smyslu, že tak každý třetí start PC trvá mnohem dýl, než normálně a to kvůli tomu, že PC nejprve hodně dlouho zatuhne hned na začátku bootování (těsně před detekcí pamětí) a pak ještě při loadování Win 7. Normálně PC naběhne tak za 1 - 1,5 minuty, ale když to takhle zatuhne, tak to trvá tak 2x dýl. Napadlo mě, že to může být vadnou pamětí. Nechal jsem přes noc běžet memtest, ale žádnou chybu to nenašlo. Zkoušel jsem vyměnit pamětový moduly, taky nepomohlo. Zkoušel jsem je dát do jinejch slotů, bez efektu. Zkoušel jsem update BIOSu na poslední verzi , taky nepomohlo. Zkoušel jsem měnit nastavení BIOSu, taky nepomohlo. Ze zoufalosti jsem zkusil i koupit novou baterku do zakladní desky, samozřejmě taky nepomohlo. Formát disku a čerstvá instalace OS taky nepomohla... Takže jsem z toho naprostej blázen... Vůbec netuším, proč se to děje.. Přijde mi to jako nějaká porucha základní desky??
No a nejlepší na tom je, že přesně tenhle problém se před pár dny objevil i na mym PC. Takže jsem z toho tak trochu zoufalej.. V mym PC mam SSD disk, a všechny výkonový testy jsou v pořádku, i samotná práce v systému je naprosto bez problémů. Problém je akorát se do toho systému občas dostat : ) Na mym PC trvá start PC cca 10-15 sekund. Ale opět, cca každý třetí start mi to zatuhne cca na 15 sekund těsně po zapnutí PC (před detekcí pamětí) a pak na zhruba samej čas při loadování Win 7 (loading bar se protáčí a nic se neděje)
Na mym PC jsem zkoušel:
- update BIOsu základní desky i SSD disku
- uvedení SSD disku do původního stavu skrze Samsung Magician
- formát a čistá instalace Win7
Přijde mi, že to je vadou na základní desce, ale jaká je pravděpodobnost, že by se ten samej problém objevil na dvou odlišných PC... ? Nebo snad mam špatný zásuvky s elektřinou, ,nebo já nevim
Pokud jste někdo někdy měl podobný projevy na PC, uvítám Vaše rady a zkušenosti..protože tohle mi hlava vůbec nebere
Díky,
Karel