Zaklínač 3 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
T1ger
Začátečník
Začátečník

Re: Zaklínač 3 - Technická stránka hry

Příspěvek od T1ger »

Krteq píše:
Hladis píše:Ne. AMD tím umožnňuje userům kompenzovat přehnaný tesslevel u TWIMTBP titulů od Crysis 2.
fixed
Tak predsa bol ten Crysis 2 na nieco dobry :D
sorry za OT
P.s. no nic idem mastit, vy tu dalej rozoberajte technologie dneska a blizkej buducnosti. Uz to zachadza do levelu kde tomu az tak nerozumiem.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ArgCZ píše:neměla ale nelze ověřit že? Ach jo
Primo takhle nejde. Ale pokud se podivas, tak u Geralta mi shodi Hairworks jen 6 fps.

Tomis1987:
Nevim co sem davas DDpsychosvet, zvlaste když se mluvi uplne o nicem jinym a uz je to tu snad 5x. Antialiasing, tessellace, všechno to je stejny ze :)
Krteq píše:Ne. AMD tím umožnňuje userům kompenzovat přehnaný tesslevel u TWIMTBP titulů od Crysis 2.
Spis neustaly nedostatek vykonu v tessellaci :mrgreen: Kdo nevidel zkripleny Heaven, neuveri.
Onen trik spočívá ve faktu, že Nvidia v rámci HairWorks používá nadměrnou úroveň teselace
A Soucek koukam konspiracne vi něco vic, protože tuhle hodnotu nastavuji vyvojari a ne nVidia. Takze jak, byla pistole u hlavy ?
Tomis1987
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomis1987 »

tak promiň
MB: MSI Z97 GAMING 3 - Intel Z97, CPU: Intel Core i5-4690K, RAM: Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G, SSD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic, CASE: Fractal Design Define R5, PSU : Enermax Platimax 600W
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Hladis píše: Primo takhle nejde. Ale pokud se podivas, tak u Geralta mi shodi Hairworks jen 6 fps.
no popravdě já bych ocenil více možnost only Geralt off :D než only Geralt on
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Adam Vágner »

Krteq píše:
Hladis píše:Ne. AMD tím umožnňuje userům kompenzovat přehnaný tesslevel u TWIMTBP titulů od Crysis 2.
fixed
No u Nvidie se optimalizacím a kompenzaci přehnané kvality vždycky říkalo cheatování.

A vytahuju to proto, že mě zajímá, jak se k tomu stavíte u testování výkonu. Standardně totiž tuhle defaultní volbu "optimalizace" teselace v ovladačích vypínám (místo "optimalizovnáno" to nechávám na aplikaci), a hodlám to dělat i u Witchera.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ArgCZ píše:
Hladis píše: Primo takhle nejde. Ale pokud se podivas, tak u Geralta mi shodi Hairworks jen 6 fps.
no popravdě já bych ocenil více možnost only Geralt off :D než only Geralt on
Ja se bohužel nepohnul ve hre ani o pid a zapinal jsem ji jen na testiky. Takze jak to vypada třeba u medvěda nevim a pokud by sel na nV snížit tessellacni level/faktor, tak jaky by to mělo dopad na vykon se muzem jen domnivat. Ono je mozny, ze autori muzou v nejakym patchi umožnit zmenu v configu. AMD to asi oreze v driverech by force. Zrovna tohle není věc, která nejde ovlivnit a mela by snad byt uzavrena. Kazdopadne ten tessellacni faktor/level, je dost vysoky. Ja se zkusim optat i na spojeni tessellacniho levelu s Hairworks, zda to nejak souvisi.
Adam Vágner píše:Jak se k tomu stavíte u testování výkonu. Standardně totiž tuhle defaultní volbu "optimalizace" teselace v ovladačích vypínám (místo "optimalizovnáno" to nechávám na aplikaci), a hodlám to dělat i u Witchera.
Podle me by to, u testovani pro magazin, mělo byt vypnuto, ale muze/mělo by se zminit "mimo soutěž", ze tam tahle funkce je a jak funguje, pokud chcete testovat Witchera 3 jako hru. V testech grafaren bych to neresil, jen můžete napsat nastaveni driveru.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Adam Vágner píše:No u Nvidie se optimalizacím a kompenzaci přehnané kvality vždycky říkalo cheatování.
Nj, ale tady je volba na userovi jestli chce ty optimalizace nějak nastavit nebo úplně vypnout, u nV o tom cheatování nikdo nevěděl dokud se to neprovalilo. To je ten zásadní rozdíl :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Muze ještě někdo s Radlem ověřit, pomoci orezani tessellace s vypnutym hairworks, jaky tessellacni faktor je pouzit u vody a zda tam je vliv na vykon ? Tedy zda voda a teren ma stejne velky (64x) faktor jako srst a vlasy a ma nejaky vliv na vykon. Predem diky.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Tedy zda voda a teren ma stejne velky (64x) faktor jako srst a vlasy a ma nejaky vliv na vykon. Predem diky.
Už sem to psal. Ale v tom Conspiracy Hype si to asi vypustil. :roll:
I voda má asi vetší faktor než 16x (je to na ní poznat v pohybu), ale vliv na výkon R9 290X to bez hairworks nemá... nebo jen zanedbatelný i při nastavení 2x je stále stejné fps. U vody je na radeonu bez HairShit limitem pixel/shader core a né tesselace.
Adam Vágner píše:A vytahuju to proto, že mě zajímá, jak se k tomu stavíte u testování výkonu. Standardně totiž tuhle defaultní volbu "optimalizace" teselace v ovladačích vypínám (místo "optimalizovnáno" to nechávám na aplikaci), a hodlám to dělat i u Witchera.
Tohle by se mělo nechat tak, jako to bude mít vetšina lidí doma nastavený = nešahat na to.
Nebo zapínáš ve svých recenzích na pevno 16xAF (HQ), když ho hra nepoužívá?
Maximálně upozornit na to, že se vlivem cheatování tesselačního může obraz lišit (pokud by se na to přišlo, tak i dát ukázkový screeny). Ale nastavovat něco jiného, než 99% lidí co tu hru na AMD budou hrát, bych rozhodně nedělal (určitě ne bez upozornění!)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
asessino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od asessino »

Zda se me to, nebo po updatu 1.03 zmizela epilepsie u stromu?
Zkousel jsem to jen minutu, nemam cas.
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3
pavel2003
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od pavel2003 »

Já jsem hlavně blbej a ten path nevím kde stahnout,na GOG jsem nic nenašel. Dneska jsem to nainstaloval a jedním slovem pecka!
Taky se mi to občas v inventáři sekne.
margo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od margo »

no co se tyče nastaveni tak jsem zatím zůstal na: all max, vypnuté chlupy, dal jsem si HBAO a tráva + stromy jsem dal na vysoké, protože tam nevidím moc rozdíl =D takže fps mám cca 50-60 což mi přijde v pohodě =) Jinak když jsem dal patch tak se mi to zatím ani jednou už nekouslo tak snad to bude už ok =) jinak mě se to stalo samo přes galaxy =D
CPU-I5 3570K 4,3GHz, MB MSI Z77A-G43, 16GB KS 1600MHz, MSI GTX 970, GELID Solution Tranquillo - revize 2, Seasonic S12II-520 520W ,CoolerMaster Elite 311, black-blue
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

pavel2003:
Pokud si rozkliknes hru na svym GOG uctu, tak dole mas patche ke stazeni.

Zaspamoval jsem par lidi, tak uvideme co z toho bude.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hmm i po tom patchu je HairWorks se zbytečnou ztrátou. Ve scéně kde je jen Gerat a krajina je to krásných 52 vs 68fps.
A ten ultraSharp filtr je fakt super... smutné je že se na zo v pohybu kouká lépe. :-D

EDIT:
úplně před západem je to totální saturovaný inferno:
http://abload.de/img/witcher3_lentilkyqlrk7.jpg

Se to mělo jmenovat Zaklínač 3: Divoký barvy :-D

-tohle je první hra kde si nemůžu stěžovat na to že by sRGB gamut nestačil. Jenom škoda že nemam widegamut... tam to musí být totální masakr. :twisted:
Naposledy upravil(a) Ache dne čtv 21. kvě 2015, 22:06, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

asessino píše:Zda se me to, nebo po updatu 1.03 zmizela epilepsie u stromu?
Zkousel jsem to jen minutu, nemam cas.
Take se divím, že o tom nikdo nepíše. Narozdíl od řešení všech kdejakých grafických blbostí mě to opravdu štvalo při hraní, jak se všechny stromy třepaly. Nyní OK.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me spis stvou vysoke latence
1440p vse na max HAIR-OFF a pri 50-60fps se mistama hra jako by seka, proste latence a stuttering jak prase, jeste zkusim ten 1.03patch snad to vyresili jinak me to pekne stve neda se to hrat.. FC4 tim trpel ze zacatku taky hlavne pri jizde autem ale pak to cca od 1.5 patche zmizelo..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Pouziva nekdo ten novej sharpening?
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Oproti Far Cry 4 je to plynulejší i bez 1.03. A to mám vše na max i s HairWorks.

Možná to tu už bylo: http://www.guru3d.com/articles_pages/th ... iew,1.html
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Polaci testili drivery na Kepleru http://pclab.pl/art63116-44.html a Titana s patchem 1.03 http://pclab.pl/art63116-43.html
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ja sem si sundal teselaci v ovladacich na x16 a vykon je pak OK
ale prijde mi ze se mu ty vlasy desne trepou (to dela i s x64)
stoji na miste a vypada to jak kdyz mu vlasama projizdi 220V :D (je to videt hlavne na ucesu bez culiku)

dobre je to videt na tomhle videjku
https://www.youtube.com/watch?v=PzqzvRvQ7TQ
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“