4K Monitor

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 4K Monitor

Příspěvek od Stratos »

pro me je taky ten BENQ takovej prechod, stale vyhlizim 4K s 100% adobe RBG + G-SYNC.. Pocitam ze do konce tohoto roku bych se mel jeste dockat...

Jinak me osobne na tom monitoru me stve snad jenom to sRBG protoze jsem zvyklej an 117% NTSC a tam byla proste zelena opravdu zelena.... Ale to 4K je proste tak uzasny ze to zatim prekousnu...

ono takovej Far Cry 4 ve 4K to je neco uzasnyho ta uroven detajlu to se proste musi videt...
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

zenith, máš pravdu. Mě to láká totiž z toho důvodů, že to vypadá prostě skvěle. Vyděl jsem to taky u známého jak vypadají. Spíš to vidím, tak že si to aktuálně vezmu na test od alzy na těch 14 dní a pak jim to vrátím a koupím monitor až bude vycházet pascal, který ma vyjít přibližně až za rok možná za rok a půl, takže snad do té doby vyjde něco pořádného :).
CPU: Intel Core I5 4690k - takt: 4,4 Ghz, Ram: Kingston 16GB KIT HyperX Fury 1866 Mhz Black Series MB: z97 Gaming 5 VGA: MSI 970 GTX Gaming G4 - takt: 1515 Mhz/ 7600 Mhz, HDD: WD Red 1TB, SSD: Vertex OCZ 4 120GB, Zdroj: Fortron FSP600-50ARN, Case: Fractal Design R4 Black Pearl, Ventilátory: 4x Corsair be Quit Edition 120x120 mm, Chladič: GELID Solutions Tranquillo
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

už ho mám doma na vyzkoušení a musím ti dát za pravdu zenich. Očekával jsem od tohoto monitoru zdaleka více. Zkoušel jsem i pár her ve 4K a je to sice pěkné, ale né tak jak jsem čekal. Barevná schéma a posun ku předu je skoro minimální. Nemohu říci, že by se mi barvy líbily. Odezvu jsem poznal jen lehce, ale je to asi tím, že já poznám odezvu jen když je emezi 30 - 40 ms, níž už ne. Každopádně jsem se rozhodl ho vrátit a celkově se 4K ještě počkat, upgrade PC na pascal mě neodradilo, ale asi zakoupím nějaký lepší monitor na fullHD a k tomu sestavím PC. Protože od monitoru za 25 tisíc jsem čekal tedy mnohem víc.

Pozitivy z mé strany:

Velká úhlopříčka - trochu jsem se toho bál neboť jsem si aktuálně vyzkoušel maximálně 24 palců a těch 32 je obrovský rozdíl, ale z mé strany rozhodně k dobrému.
4K - musím říct, že šlo velmi poznat odstín šedi a stupně barev při více pixelech což považuji za plus.
IPS panel - je to poprvé co zkouším IPS a rozhodně bych se nevracel na TN.

Negativa:

cena
Občas jsem zaznamenal input lagy, které mi vadily.
Barvy - očekával jsem od monitoru za 25 tisíc mnohem více, barvy mě moc nezaujali jak jsem čekal.
4K - při tomto monitoru krásně vynikne odstín šedi a tmavších barev, ale ty světlé musím říct nic moc.

Výsledek:

Vyčkám ještě tak rok než vyjde pascal jestli nepřijde nějaký lepší kousek za zajímavou cenu popřípadě zůstanu u FullHD a především zainvestuji do stroje :) Každopádně děkuji za rady, jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet. Jen mě mrzí, že nemám komp výkoný na to abych viděl jak vypadá GTA V nebo Witcher 3 ve 4K neboť jsou to první hry, které i ke 4K vydali podpory a správné textury. :)
CPU: Intel Core I5 4690k - takt: 4,4 Ghz, Ram: Kingston 16GB KIT HyperX Fury 1866 Mhz Black Series MB: z97 Gaming 5 VGA: MSI 970 GTX Gaming G4 - takt: 1515 Mhz/ 7600 Mhz, HDD: WD Red 1TB, SSD: Vertex OCZ 4 120GB, Zdroj: Fortron FSP600-50ARN, Case: Fractal Design R4 Black Pearl, Ventilátory: 4x Corsair be Quit Edition 120x120 mm, Chladič: GELID Solutions Tranquillo
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

Rad3k píše: tak že si to aktuálně vezmu na test od alzy na těch 14 dní a pak jim to vrátím a koupím monitor až bude vycházet pascal
z takovych "zakazniku" musi kazdy eshop chrochtat blahem...
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

Nezlob se na mě, ale mě to přijde zcela normální a tím nemyslím to, že si něco vezmeš a vždycky to hned vrátíš. Ale pokud si něco koupím a zjistím, že mi třeba nevyhovují barvy, nevyhovuje velikost případní něco jiného, tak to přeci vrátím a netvrď mi, že ty by jsi si to nechal kdyby ti něco nevyhovovalo, od toho je tam 14 denní zkušební lhůta.

Rád bych viděl jak by jsi se zachoval, kdyby jsi si třeba koupil televizi na 3D a dal za ní přes 30k a pak následně zjistil, že ta televize to 3D vytváří tak hrozně, že ty filmy vypadají úplně stejně jako kdyby nebyli ve 3D, taky by jsi si ji nechal a řekl, tak co nevadí příště koupím jinou.

Toto je poprvé co něco vracím, nejsem typ zákazníka co si něco pučí, pak vrátí a pak si pučí další a takto furt dokola.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

to je chyba tech eshopu ze nemaj poradny showroomy.. clovek proste nema jinou moznost jak si to vyzkouset predem.. u CZC jeden cas tato moznost byla ze sis mohl nechat produkt predvezt na technické podpore kde sedeli 3 technici.. Bohuzel toto u CZC zrusili..
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

souhlas se stratosem, mít možnost se podívat někde na showroomu jak to vypadá v praxi, tak ani nepípnu, ale bez té možnosti to nijak nejde. U czc to zrušili z toho důvodu, že se jim vyplatilo, aby is zákazníci raději zboží půjčovali a vraceli nežli zaměstnávali 3 techniky navíc a ještě měli v pronájmu prostory, kde to ukazovat.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

kupovat neco uz s vedomim, ze to za 14 dni stejne vratis je obycejna vycuranost, kdyby jsi ten monitor chtel, znejakeho duvodu ti nevyhovoval a vratil ho, tak na to vubec nereaguju
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

kocourmikes14 -> já sepsal z jakého důvodu my nevyhovoval a kupoval jsem ho stylem, že si ho vyzkouším a pak dle spokojenosti bych si ho nechal, ale rozhodně to nebylo to co bych za 25 tisíc čekal. Všechny klady a zápory jsem sepsal výše.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

potom nechapu na co si psal, ze ho vratis, jeste predtim, nez sis ho koupil, evidentne si uz vedel, ze s nim spokojen nebudes
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

potom nechapu na co si psal, ze ho vratis, jeste predtim, nez sis ho koupil, evidentne si uz vedel, ze s nim spokojen nebudes
špatně jsi si zřejmě něco přečetl, protože 16. července jsem ho koupil, vyzkoušel a hned následující den jsem ho šel vrátit protože mi nevyhovoval. Co je na tom nelogického?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“