Athlon XP 1800+ Palomino locknuty alebo nie?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- typel
- Nováček

Athlon XP 1800+ Palomino locknuty alebo nie?
Takze mam Athlona XP 1800+ Palomino a neviem ako mam zistit, ci je nasobic locknuty. V biose si sice mozem vyberat z moznosti CPU Clock Rate, ale po restarte mi nenabehne monitor. Mozem dat aj FSB na 100 MHz a ked dam nasobic iny ako default, tak monitor nenabehne. Vo FAQ o locknutych procesoroch som tomu odkazu teda moc neporozumel. Vopred dik za pomoc.
doska MSI KT4V (Via KT400), Athlon XP 1800+ Palomino, Gf4 MX 440 64MB, APACER DDRAM 256 MB PC2700
doska MSI KT4V (Via KT400), Athlon XP 1800+ Palomino, Gf4 MX 440 64MB, APACER DDRAM 256 MB PC2700
- roxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

omyl, mne to skor pripada ze je odomnknuty.Vsak ak som spravne pochopil jemu to reaguje ked zmeni nasobicroxik píše:nepotesim te, je zamknuty....
Nastav defaultnu FSB a defaultny nasobic
Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty
- uuuuu
- Začátečník

Omyl,všechny Palomina měla uzamčený násobič(přerušené L1 můstky).Jedině,že by měl procesor z druhé ruky a původní majitel spojil L1 můstky,což lze snadno pohledem zjistit.johny128 píše:omyl, mne to skor pripada ze je odomnknuty.Vsak ak som spravne pochopil jemu to reaguje ked zmeni nasobicroxik píše:nepotesim te, je zamknuty.....Ja mam locknute palomino a nasobic mozem dat z povodnych 11 kludne aj na 24 ci kolko ta doska podporuje a nestane sa vobec nic, stale rovnaka frekvencia, ide to rovnako
.Takze ty nemiesto hrania sa s fsb sprav iba toto:
Nastav defaultnu FSB a defaultny nasobic
Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty.Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom
To,co tu popisuješ,mi dělala jedna starší deska s VIA KT266.Byla původně uzpůsobená na Thunderbirdy.Jak jsem změnil násobič,jak u zamčeného nebo odemčeného Palomina,počítač nenaběhl.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- typel
- Nováček

Ked posuniem nasobic kamkolvek, tak nenabehne monitor. Aj pri default FSB.johny128 píše:Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty.Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom
Inak dakujem hosi, budem ho musiet odblokovat pomocou tych mostikov, no neviem ako to zvladnem
- johny128
- Začátečník

- YohanN
- Začátečník

Vzhledem k mojí sestavě mám eminentní zájem o výsledek. Hlavně jak se ti povede zadělat ty dírytypel píše:Ked posuniem nasobic kamkolvek, tak nenabehne monitor. Aj pri default FSB.johny128 píše:Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty.Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom
Inak dakujem hosi, budem ho musiet odblokovat pomocou tych mostikov, no neviem ako to zvladnem![]()
hasta la vista
- uuuuu
- Začátečník

- typel
- Nováček

- typel
- Nováček

Tak na prvy pokus to nevyslo, ale na druhy s pomocou znameho a jeho multimetra
sa to podarilo.
YohanN si stiahni video z TomsHardware, http://www17.tomshardware.com/images/th ... ing_xp.zip
cca 9 MB.
Tie diery som zalial sekundovym lepidlom. Ten multimeter nie je vobec nutny, ale da sa to nim pekne overit.
YohanN si stiahni video z TomsHardware, http://www17.tomshardware.com/images/th ... ing_xp.zip
cca 9 MB.
Tie diery som zalial sekundovym lepidlom. Ten multimeter nie je vobec nutny, ale da sa to nim pekne overit.