Athlon XP 1800+ Palomino locknuty alebo nie?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
typel
Nováček
Nováček

Athlon XP 1800+ Palomino locknuty alebo nie?

Příspěvek od typel »

Takze mam Athlona XP 1800+ Palomino a neviem ako mam zistit, ci je nasobic locknuty. V biose si sice mozem vyberat z moznosti CPU Clock Rate, ale po restarte mi nenabehne monitor. Mozem dat aj FSB na 100 MHz a ked dam nasobic iny ako default, tak monitor nenabehne. Vo FAQ o locknutych procesoroch som tomu odkazu teda moc neporozumel. Vopred dik za pomoc.

doska MSI KT4V (Via KT400), Athlon XP 1800+ Palomino, Gf4 MX 440 64MB, APACER DDRAM 256 MB PC2700
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

nepotesim te, je zamknuty.... :oops:
oldskool pc - xbox - xbox360
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

roxik píše:nepotesim te, je zamknuty.... :oops:
omyl, mne to skor pripada ze je odomnknuty.Vsak ak som spravne pochopil jemu to reaguje ked zmeni nasobic :) .Ja mam locknute palomino a nasobic mozem dat z povodnych 11 kludne aj na 24 ci kolko ta doska podporuje a nestane sa vobec nic, stale rovnaka frekvencia, ide to rovnako :sad: .Takze ty nemiesto hrania sa s fsb sprav iba toto:
Nastav defaultnu FSB a defaultny nasobic
Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty :wink: .Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom :twisted:
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

johny128 píše:
roxik píše:nepotesim te, je zamknuty.... :oops:
omyl, mne to skor pripada ze je odomnknuty.Vsak ak som spravne pochopil jemu to reaguje ked zmeni nasobic :) .Ja mam locknute palomino a nasobic mozem dat z povodnych 11 kludne aj na 24 ci kolko ta doska podporuje a nestane sa vobec nic, stale rovnaka frekvencia, ide to rovnako :sad: .Takze ty nemiesto hrania sa s fsb sprav iba toto:
Nastav defaultnu FSB a defaultny nasobic
Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty :wink: .Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom :twisted:
Omyl,všechny Palomina měla uzamčený násobič(přerušené L1 můstky).Jedině,že by měl procesor z druhé ruky a původní majitel spojil L1 můstky,což lze snadno pohledem zjistit.
To,co tu popisuješ,mi dělala jedna starší deska s VIA KT266.Byla původně uzpůsobená na Thunderbirdy.Jak jsem změnil násobič,jak u zamčeného nebo odemčeného Palomina,počítač nenaběhl.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Palomina mali samozrejme uzamknuty nasobic ....... ale este prerusenim mostikov..... pre odomknutie ich staci spojit......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
typel
Nováček
Nováček

Příspěvek od typel »

johny128 píše:Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty :wink: .Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom :twisted:
Ked posuniem nasobic kamkolvek, tak nenabehne monitor. Aj pri default FSB.

Inak dakujem hosi, budem ho musiet odblokovat pomocou tych mostikov, no neviem ako to zvladnem :shock: :)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

uuuuu píše:
Omyl,všechny Palomina měla uzamčený násobič(přerušené L1 můstky).
no vsak tak som to myslel..... :oops: :oops: :oops: 8-)
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

typel píše:
johny128 píše:Posun IBA nasobic o jednu polozku vysie(cize ak mas 11, tak na 11.5) a ak ti vo windowse ukaze inu frekvenciu, tak mas odomknuty.Ak ukaze tu istu, tak locknuty :wink: .Ale fsb zatial nechaj tak, to az ked budes vediet ako si na tom s tym nasobicom :twisted:
Ked posuniem nasobic kamkolvek, tak nenabehne monitor. Aj pri default FSB.

Inak dakujem hosi, budem ho musiet odblokovat pomocou tych mostikov, no neviem ako to zvladnem :shock: :)
Vzhledem k mojí sestavě mám eminentní zájem o výsledek. Hlavně jak se ti povede zadělat ty díry :twisted:
hasta la vista
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

[/quote]
Vzhledem k mojí sestavě mám eminentní zájem o výsledek. Hlavně jak se ti povede zadělat ty díry :twisted:[/quote]

Prostě je zakápneš sekundovým lepidlem nebo obyčejným lakem
typel
Nováček
Nováček

Příspěvek od typel »

YohanN píše: Vzhledem k mojí sestavě mám eminentní zájem o výsledek. Hlavně jak se ti povede zadělat ty díry :twisted:
takze ziadne odomykanie sa v blizkej dobe nekona, "sa mi" odpalila graf. karta, takze ked to bude aktualne dam vediet ako to dopadlo.
typel
Nováček
Nováček

Příspěvek od typel »

Tak na prvy pokus to nevyslo, ale na druhy s pomocou znameho a jeho multimetra :) sa to podarilo.
YohanN si stiahni video z TomsHardware, http://www17.tomshardware.com/images/th ... ing_xp.zip
cca 9 MB.
Tie diery som zalial sekundovym lepidlom. Ten multimeter nie je vobec nutny, ale da sa to nim pekne overit.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“