Podle mě tohle je blbost. Ty drivery prostě už od začátku byly nastavený tak aby blok nad 3,5GB používali nějakým způsobem... špatným (záseky hry, propady fps). Tak se to chovalo na všechny. Vraž na GTX970 ty launchový drivery a bude to stejný. Takže nějaká optimalizace (neboli dokončení beta testingu tohohle idiotskýho zapojení paměti) přišla až s 347.52 který se chovají odlišně. viz můj test v AC:U kdy u při využití 3,9GB nebyl propad fps. Sice 4GB jsem tam ještě neviděl... ale rozdíl mezi 3,9GB a 4GB stejně ve hře která bude chtít třeba 8+GB textur bude zanedbatelný - obojí bude stutterfest.Stratos píše:podle me cela serie 347,xx je vice mene o tom snazit se GTX970 zamaskovat to ze ma malo VRAM nez by mela mit.. S tim ze tak nejak "odladit" neboli "oddalit"
To že by ty drivery ladili primárně pro levnou GTX970 a přitom pohnojili předraženou GTX980... no to je trochu moc spekulací bez důkazu. A i kdyby to byla pravda... Tak by to aspoň majitele GTX980 taky něčím vyučí. GTX970 nás poučila o tom že Huangovi nemáme věřit parametry když je karta levná, a GTX980 zase ukáže že i předražená karta může dělat větší problémy než levnější.
Každopádně jestli dobře čtu... pokud problém GTX980 + nový drivery je i ve WOT, tak brečíte ve špatné sekci, protože tady se řeší technická stránka FC4.