Far Cry 4 - technická stránka

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Far Cry 4 - technická stránka

Příspěvek od Ache »

Stratos píše:podle me cela serie 347,xx je vice mene o tom snazit se GTX970 zamaskovat to ze ma malo VRAM nez by mela mit.. S tim ze tak nejak "odladit" neboli "oddalit"
Podle mě tohle je blbost. Ty drivery prostě už od začátku byly nastavený tak aby blok nad 3,5GB používali nějakým způsobem... špatným (záseky hry, propady fps). Tak se to chovalo na všechny. Vraž na GTX970 ty launchový drivery a bude to stejný. Takže nějaká optimalizace (neboli dokončení beta testingu tohohle idiotskýho zapojení paměti) přišla až s 347.52 který se chovají odlišně. viz můj test v AC:U kdy u při využití 3,9GB nebyl propad fps. Sice 4GB jsem tam ještě neviděl... ale rozdíl mezi 3,9GB a 4GB stejně ve hře která bude chtít třeba 8+GB textur bude zanedbatelný - obojí bude stutterfest.

To že by ty drivery ladili primárně pro levnou GTX970 a přitom pohnojili předraženou GTX980... no to je trochu moc spekulací bez důkazu. A i kdyby to byla pravda... Tak by to aspoň majitele GTX980 taky něčím vyučí. GTX970 nás poučila o tom že Huangovi nemáme věřit parametry když je karta levná, a GTX980 zase ukáže že i předražená karta může dělat větší problémy než levnější. :twisted:

Každopádně jestli dobře čtu... pokud problém GTX980 + nový drivery je i ve WOT, tak brečíte ve špatné sekci, protože tady se řeší technická stránka FC4. :P FC4 je potom tedy ok, a problém je spíš v GTX980 + driverech.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Už jsem nVidii reportoval problém s FC4. Zatím jedu na 344.80 a můžu hrát dlouhé hodiny bez problémů. Tuším, že vydají časem ovladač, který bude hrdě hlásat, že tuto chybu opravuje, ač celou dobu o tom mlčeli.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Ache píše: Každopádně jestli dobře čtu... pokud problém GTX980 + nový drivery je i ve WOT, tak brečíte ve špatné sekci, protože tady se řeší technická stránka FC4. :P FC4 je potom tedy ok, a problém je spíš v GTX980 + driverech.
problem je 100% v driverech (ne ve hre) ja jenom pridal svoje poznatky s touto hrou + ovladace :)

kazdopadne nyni hraji pouze WoT a FC4 tj asi tak... (blbne to s 347.xx v obouch)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

morke píše: Tuším, že vydají časem ovladač, který bude hrdě hlásat, že tuto chybu opravuje, ač celou dobu o tom mlčeli.
To se uvidi. ManuelG napsal ze to resej a ze se snazej tu chybu reprodukovat a naznacoval, ze něco posral Ubisoft https://forums.geforce.com/default/topi ... 7/#4417827 uvidíte co se z toho vyvrbi. Hlavne ale zkousejte hru s posledním patchem a posledními drivery.
Moonwraith
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moonwraith »

mam takovej divnej problem s hrou. nechce se mi nastavit rozlišení a poměr stran. hra dělá to, že když nastavit poměr stran 5:4 tak to vypadá tak, že máte 16:9 a dole a nahoře obrazu je děsně silný černý pruh. jinak řečeno zmenšuje mi to obraz, aby se vešel na monitor
když nastavim 16:9 tak se mi obraz roztáhne přes celý monitor a je takovej smrsklej, aby se vešel na šířku.

nevíte čim to může být?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vime. Je to "vlastnost" hry :|
Moonwraith
Začátečník
Začátečník

takže předpokládám, že tato "nová vlastnost" hry zatim nejde změnit? takže mi chcete tvrdit, že to mam hrát na širokouhlym zobrazení přestože nemam na to monitor? kdo to zase vymyslel :-)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja mam s 16:10 taky hezky cerny pruhy bez moznosti to zmenit :)
Moonwraith
Začátečník
Začátečník

to máš bych řekl ještě dobrý. mě to sežere 1/4 obrazovky :D
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Tak oni nepočítají s tím, že ještě někdo nemá širokouhly monitor...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

oni ale nepocitaji ani s tim ze ma nekdo cokoliv jineho nez 16:9, na 16:10 to stoji taky za ...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Aha, takže ještě že jsem si to nekoupil. Bych byl pěkně na*raný. Odbornice PCTuningu na hry Jiříková se o tomhle předpokládám nezmínila protože si to nikde sama nepřečetla.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

narazil jsem na tento problem s cernym pruhem dole v obraze
http://forums.ubi.com/showthread.php/95 ... een-Forums

nevite nekdo jak to vyresit? mam posledni patch i ovladace (GTX980) a proste se mi to nedari odstranit.. jeste zkusim to preinstalovat ale v tom asi problem nebude
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak jsem problem odstranil pomoci teto utility...
https://steamcommunity.com/app/298110/d ... 147893/#p2
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Můžete někdo posoudit využití GPU paměti pod Win 7 a Win 10? Já si pamatuju, že pod Win 7 mi to se vším na ultra nepřelezlo přes 2400 Mb. Včera jsem upgradoval na Win 10 a v jednu chvíli mi to lezlo až na 3900 Mb.... A mohl by mi kdyžtak někdo povolanější vysvětlit, čím to ?? Dík.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

u WIN 10 kdyz ti na grafice dojde VRAM, zacinaj se textury nahravat do RAM pocitace.. coz bude asi ono..
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

980ka ma 4Gb Vram, tak tam by se to snad ještě dít nemělo, ne? Zkrátka AB ukazuje využití Vram řádově o 1500Mb vyšší oproti Win 7. Jinak všechno jede jak z praku, jen mě tohle zajímá...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Swat píše:Můžete někdo posoudit využití GPU paměti pod Win 7 a Win 10? Já si pamatuju, že pod Win 7 mi to se vším na ultra nepřelezlo přes 2400 Mb. Včera jsem upgradoval na Win 10 a v jednu chvíli mi to lezlo až na 3900 Mb.... A mohl by mi kdyžtak někdo povolanější vysvětlit, čím to ?? Dík.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=229755 jinak u posledních driveru by to uz mělo ukazovat jen VRAM a ne celou virtualni pamet.
Ankar_23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ankar_23 »

Někdo taky měl problém s lezením na laně? Vůbec mi to nefunguje, nějaké řešení?
CPU AMD Ryzen 5 5600X MB ASRock B550 Pro4 RAM Corsair Vengeance LPX Black 16GB SSD Samsung 860 EVO 250GB GK MSi GTX 1660Ti PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4
Dadu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dadu »

Jedině default nastavení kláves umožňuje lezení jestly myslíš tohle.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“