Mizejcí HDMI zvukový výstup na Maxwellu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Mizejcí HDMI zvukový výstup na Maxwellu

Příspěvek od ArgCZ »

Mam takovej dotaz na ostatní co využívají či mají možnost využívat zvukový HDMI výstup.

Od přechodu na W10 a nainstalování 355.60 ovladačů(obojí proběhlo společně) mám následujcí potíž která mě hodně otravuje život, stává se že po vypnutí PC či po jeho uspání a opětovným najetí do W10 se mi resetuje nastavení zvukovýho výstupu ve všech aplikacích kde mám zvuk přednastavený aby šel přes HDMI, tohle chování nastává pokud program tenhle výstup stratí, pak se resetuje na tzv. "systémový" a mě jde o to že netuším zda jde o chybu WIN10 či chybu ovladačů nVidie. Kdyby někdo byl tý dobroty a ve WIN7 na novějších driverech zkusil třeba MPCHC či VLC MP nastavit na HDMI zvukový výstup a za pár dní mrkl zda mu zůstal nastavený nebo se resetl, případně na Radeonu s WIN10 zkusil to stejné.

Nový verze ovladačů moc instalovat nechci protože restarty driverů dělají úplně stejnou věc jen s tím rozdílem že vám to udělají třeba během filmu, takže pro mě nějaký hokusování pokusování s driverama je značně frustrujcí a rád bych se mu vyhnul, zažil jsem si s tím nervů až až

Jde o to že mě funguje PC jako multimediální domácí centrum který přehrává na TV filmy nebo tam posílá TV vysílání a na PC se třeba zároveň pracuje či hraje, na Radeonech dříve či na Kepleru co jsem měl to bylo OK a žádný zásadní potíže jsem zas až tak neměl ale od přechodu na Maxwell vyloženě trpím a furt řeším potíže abych vůbec mohl používat PC standartně jako jsem ho roky předtím používal :angry2: .
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Mizejcí HDMI zvukový výstup na Maxwellu

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já ti neporadim čim přesně to je, ale nadhodim teorii.

Teorie říká že by tohle měl řešit GPU driver. Při probouzení PC se evidentně vše probudí příliš rychle a GPU se SW aktivuje dříve než HW detekuje zadli je připojené HDMI nebo ne. Pro systém to tudiž vypadá jak oby jsi odpojil a znovu zapojil driver. V tu chvíli kdy nebyl zapojenej zmizel audio výstup = automaticky se ve win přehodil default výstup na jiné zařízení.

Takhle, já jsem o driverech NV za poslední dobu slyšel mnohé, pády, mem leaky, restarty i v 2D, nefunkční cuda, atd, atd, atd. Nic z toho se mi neprojevilo... ale to bylo na mé hlavní mašině s win7 kde drivery NV instaluju jeden přes druhej už x let. Ale nedávno jsem si nainstaloval čerstvé win10 na testovací PC čerstvej driver NV (ten samej co mi na win7 jede OK 359.00 WHQL a byla to i ta samá GTX970) a horror co mnozí popisují začal, random crashe, cuda nikde, atd, atd. Tzn já to vidim tak že stav Nvidia win10 driveru je jak by v Europarlamentu řekli "znepokojující".
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

nejen NVidia ,ale i asus ma s win 10 problem , zvuk beru z desky ,repro 5.1 ,s ovladacem od asusu mam volbu pouze 5.1 s bocnima repro takze mi nejedou zadni,nebo musim nastavit 7.1 a bocni vypnout ,po odinstalovani asus ovladace ,tam mam v nastaveni dve 5.1 volby ,jednu s bocnima a druhou se zadnima repro
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

DOC: nj tak ti děkuju, ono se to stane třeba každý třetí uspání nebo tak, u restartů PC bych řekl že tak každý druhý, ale když to člověk dělá po čtyřicátý tak občas vycákne s nervama no

já si právě resety driverů na W7 zažil a ty provázelo úplný ztracení HDMI zvukovýho výstupu, to jsem vycákl 3x denně, ještě teď se opotím když si na to vzpomenu, ty telefonáty manželky ke mě do práce že jsem si to s tím PC vymyslel a ani to neumím nastavit aby jí to fungovalo, to byla lahoda :lol:

komancero: o ASUSu mě ani nemluv, mě dva měsíce po přechodu na WIN10 nejela pořádně od nich zvukovka za 3.500,- protože nebyl driver a i teď je občas zpožděnej zvuk po načítání v některých hrách... prostě to nejede jak by mělo, to je hamba jak prase, nakopat do zadku!

Našel by se někdo kdo by teda ten HDMI zvuk pod WIN10 otestoval na nějakým Radeonu abych v tom měl jasno?
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Takže mám rozhřešení problému, po nějakých aktualizacích systému W10 se situace vyřešila, na ovladače grafiky jsem neshal celý systém se teď ze spánku probouzí asi tak 4x déle, ale bez resetování zvukového výstupu.

evidentně to byl problém Microsoftu a nikoli nVidie!!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“