Změna velikosti

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Změna velikosti

Příspěvek od semmtex »

Ahoj, koncem 2011jsem si pořídil sestavu v podpisu-(i7 3930K, Noctua DH14,Asus P9X79Deluxe,Nvidia gtx570 v SLI, Corsair HX1000). Výkonný six core na hry a upravu videí (jsem maniak přes GoPro :) ). V tu dobu jsem bydlel na jednom místě, a chtěl jsem full tower, SLI, prostě maximální výkon za každou cenu.. Nyní již druhým rokem bydlím v podstatě na 4 místech. K velkymu PC se dostanu tak jednou za měsíc, což je dosti naprd. Portabilita je nulová, jelikož stěhovat 50kg krabici z místa na místo častěji než jednou za půl roku je celkem nemožný. Tudíž pokukuju po něčem mrnavym, tzn ITX. Představa je taková, že na místě bude monitor a klávesnice a pc se přinese (autem :D). Měl bych všechna data a výkon stolního pc celkem všude. Zase na druhou stranu je mě líto se zbavit stále silné a zajímavé platformy. Možná jenom sehnat jenom ITX desku pro X79? Výkon sestavy je ok, ale není mobilní a ten hluk už se mě taky omrzel.
Ze současné sestavy by se dal užít chladič, hdd, fany.
Nástřel sestavy by byl i7 6700k, itx mobo, 16gb DDR4,case Bitfenix Prodigy. S grafikou bych si zatím nechal jednu gtx570 než přijde na jaře Pascal a spol. Je realny alespoň částečně zafinancovat připadnou novou sestavu prodejem te stavajici a popřípadě za kolik?
Tzn z mé slohovky je v podstatě toto. Koupit ITX desku pro současnou sestavu,(existuje vůbec?) + case, nebo novou sestavu?
Využití je 30% web, kodovani (Visual studio),30% editace videa a 35% hry (ve FHD).

Díky že jste přečetli celou mojí slohovku a díky za názory :)
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna velikosti

Příspěvek od Natural »

Ahoj, ITX deska pro x79 snad nikdy ani nebyla. Nejspíš ti nezbyde než přejít na jinou platformu. Ta noctua se do moc bedýnek taky nevleze... Osobně bych doporučil prodej, ikdyž to bude dost ztrátové (info v bazaru - ne tady...). Pak prvně vybrat skříň s ohledem na stávající komponenty, chlazení a přenositelnost atp. Zbytek pak nebude problém vybrat viz tvoje idea.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

S tou Noctuou v malé bedně by problém být neměl. Ano, bude to natěsno, ale vleze se: http://www.photos-albums.com/white-prod ... bum227929/ - zde v případě BitFenix Prodigy M

Desku klidně mATX: http://www.czc.cz/zakladni-desky/produk ... 313=sIntel
Kompatibilita chladiče s deskami: http://noctua.at/en/nh-d14.html?comp=1#.VlQMddIvfGg
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Příspěvek od semmtex »

Ahoj, diky za rady :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“