Outlook x Google Calendar synchronizace
- Magicie
- Začátečník
Outlook x Google Calendar synchronizace
Potom, co prestal fungovat (byt podporovan) Google Calendar Sync jsem utekl od Google Kalendare k MS Live, ale neni to zadna slava. V kazdem pripade to alespon nejak funguje.
Chtel bych se ale vratit, tak premyslim jestli nekdo po case nevyresil jak synchronizovat "oboustranne" udalosti Outlook x Google Calendar.
Za rady budu urcite vdecny. Zadne "ciste" reseni jsem vylozene nenasel a spolehat se na podporu pluginu 3. stran, ktere jsou navic placene moc nechci.
Google Apps sice pouzivam, ale ne v placene verzi, resp. mam jeste tu, ktera byla do 10 uzivatelu zdarma a pak zustala.
Chtel bych se ale vratit, tak premyslim jestli nekdo po case nevyresil jak synchronizovat "oboustranne" udalosti Outlook x Google Calendar.
Za rady budu urcite vdecny. Zadne "ciste" reseni jsem vylozene nenasel a spolehat se na podporu pluginu 3. stran, ktere jsou navic placene moc nechci.
Google Apps sice pouzivam, ale ne v placene verzi, resp. mam jeste tu, ktera byla do 10 uzivatelu zdarma a pak zustala.
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Outlook x Google Calendar synchronizace
Resil sem to dlouho, nakonec sem se nas*al a koupil si jabko. Pouzivali sme pro google plugin gSync.
- Magicie
- Začátečník
Ja mam na cestovani MacBook Air taky, ale nepovazuji ho za tak efektivni a navic nema zdaleka takovy vykon jako muj desktop, tak si migraci nemuzu dovolit.
V kazdem pripade ten sync bych nejak rozchodit chtel a prozatim zustanu u MS Live, tak kdyby se nasel nekdo, kdo to vyresil budu vdecny za tipy.
Hodnoceni GSyncit neni nic moc http://download.cnet.com/gSyncit-for-Ou ... 64563.html . Tusim, ze tam byly i nejake omezeni, co ten jejich nastroj nemohl a tudiz nebyl vylozene vyhovujici.
Pak je treba tohle http://www.companionlink.com/google/ , ale tam se mi ne ze by nechce platit, ale sverovat sve data nekam do ciziho cloudu pro synchronizaci kalendare.
V kazdem pripade ten sync bych nejak rozchodit chtel a prozatim zustanu u MS Live, tak kdyby se nasel nekdo, kdo to vyresil budu vdecny za tipy.
Hodnoceni GSyncit neni nic moc http://download.cnet.com/gSyncit-for-Ou ... 64563.html . Tusim, ze tam byly i nejake omezeni, co ten jejich nastroj nemohl a tudiz nebyl vylozene vyhovujici.
Pak je treba tohle http://www.companionlink.com/google/ , ale tam se mi ne ze by nechce platit, ale sverovat sve data nekam do ciziho cloudu pro synchronizaci kalendare.
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsme si nerozumeli, ja resil synchronizaci telefonu a PC, tedy z Androidu sem presel na iOS a problem se synchronizaci kalendare byl vyresen.
- Magicie
- Začátečník
Vsak ja taky, ta probiha pres nejaky server.
Android se mi krasne synchronizuje jak s MS Live, tak Google Calendar. Tam zadny problem nikdy nebyl.
Problem je pouze v Outlooku se synchronizaci na Google Calendar. Ta prestala fungovat.
Android se mi krasne synchronizuje jak s MS Live, tak Google Calendar. Tam zadny problem nikdy nebyl.
Problem je pouze v Outlooku se synchronizaci na Google Calendar. Ta prestala fungovat.
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, prave proto, ze google calendar sync prestal fungovat, jsem zahodil telefon s androidem a presel na iOS, kde ma Apple pripraven iCloud plugin do Outlooku a funguje to bez problemu. Ale to uz se asi jen opakuju...
- Magicie
- Začátečník
Je mi jasne, ze Google to ma jako business, tzn. chcete Outlook, tak si kupte Google Apps.
Ted jsem si ale vsiml, ze Windows 10 Kalendar umi snad Google Calendar - http://www.howtogeek.com/224899/how-to- ... endar-app/ .
Nechapu proc to teda nepridali jako podporu do Outlooku, tohle mi hlava nebere.
Ted jsem si ale vsiml, ze Windows 10 Kalendar umi snad Google Calendar - http://www.howtogeek.com/224899/how-to- ... endar-app/ .
Nechapu proc to teda nepridali jako podporu do Outlooku, tohle mi hlava nebere.
- S.h.I.t.
- Začátečník
-
Outlook neumi caldav protokol. Nikdy ho ani neumel. Tak proto. Outlook je staveny pro Exchange. Doplnek pro Gapps Exchange emuluje. Outlook byl vzdy koncipovan pro business/enterprise sferu.
- Magicie
- Začátečník
To vim, ze cili na enterprise klientelu. Bylo by fajn, kdyby to napravil nejaky duveryhodny plugin (bez dalsi serverove casti u jeho autora), ale to je asi moc nadejne doufani. Do te doby zustanu asi zaseknuty s MS Live kalendarem, protoze se mi nechce prepinat na kalendar ve Windows 10.
- S.h.I.t.
- Začátečník
-
Jak chces udelat duveryhodny plugin? Ten musi fungovat tak, ze k sobe natahne data z Google a ty predlozi Outlooku v protokolu, ktery Outlook umi. tedy musi tam byt meziserver. Zadarmo to nikdo delat nebude. A bez cloudu to technicky nejde udelat.
- Magicie
- Začátečník
Tak, ze serverova cast bude nekde kde tomu clovek bude "verit" (Google, MS). Nikde jsem nepsal, ze by to nekdo mel delat zadarmo, treba za tohle bych i zaplatil. Bohuzel pokud Google, nebo MS neudela krok zpet/vpred, tak asi nic takoveho nevznikne.
Je proste skoda, ze osekana blbost jako Windows 10 Calendar ma podporu Google Calendar, ale Outlook 2010/2013/2016 ne.
Nyni se holt smirim s tim, ze setrvam u MS Live kalendare se vsemi jeho nedostatky (pomala synchronizace, opakujici se eventy se po zmene neaktualizuji, nemoznost formatovani a vkladani priloh, apod.).
Je proste skoda, ze osekana blbost jako Windows 10 Calendar ma podporu Google Calendar, ale Outlook 2010/2013/2016 ne.
Nyni se holt smirim s tim, ze setrvam u MS Live kalendare se vsemi jeho nedostatky (pomala synchronizace, opakujici se eventy se po zmene neaktualizuji, nemoznost formatovani a vkladani priloh, apod.).
- S.h.I.t.
- Začátečník
-
Google ani MS na tom nema zadny zajem. Tedy jedine treti strana, ktere logicky neveris. Pak jedine udelat si sam.
Jak jsem rekl, Outlook je koncipovany pro business pouziti s business nastroji. To free Google proste neni. A MS nebude delat podporu navic necemu, co jeho businisove reseni (tedy Exchange a nove O365) nepodporuje, tedy CalDav sync.
Navic Google ma zajem aby se jeho sluzby pouzivaly v prohlizeci, ne v klientu.
Jak jsem rekl, Outlook je koncipovany pro business pouziti s business nastroji. To free Google proste neni. A MS nebude delat podporu navic necemu, co jeho businisove reseni (tedy Exchange a nove O365) nepodporuje, tedy CalDav sync.
Navic Google ma zajem aby se jeho sluzby pouzivaly v prohlizeci, ne v klientu.
- Magicie
- Začátečník
Presne tak. Google chce mit prijem z reklamy a kdyz to nejde, tak razi placenou verzi Google Apps, ktere umi sync s Outlookem. Ja tuhle filozofii mam taky dokonale zmaknutou. Skoda jen, ze problem stale pretrvava .
Uz jsem i zvazoval jestli nedat sanci necemu jinemu jak MS Live kalendar (napr. iCloud zminovany vyse), ale kdyz jsem se dival na web UI, tak jsem se zhrozil.
V kazdem pripade tahle vec je neco s cim se da zit a pouze to neni tak "pohodlne" jako za dob kdy fungoval Google Calendar Sync nez ho utli.
Uz jsem i zvazoval jestli nedat sanci necemu jinemu jak MS Live kalendar (napr. iCloud zminovany vyse), ale kdyz jsem se dival na web UI, tak jsem se zhrozil.
V kazdem pripade tahle vec je neco s cim se da zit a pouze to neni tak "pohodlne" jako za dob kdy fungoval Google Calendar Sync nez ho utli.
- pre.vit
- Začátečník
-
Jde nějak sesynchronizovat google kalendář třeba s NAS od Synology a z něj to potom tahat do Outlooku?
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..
.
PC: AMD Ryzen 9 5900x, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI, Manli GeForce RTX 3080 10GB, 2x16GB Kingston FURY DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, Solidigm P44 PRO 2TB + Samsung 970 PRO 1TB (a Samsung 960 EVO 1TB v záloze), Corsair RM850i 850W, Fractal Design Define R6, 32" Asus ProArt PA328CGV, Asus DRW-24F1ST
Mediacentrum: Raspberry Pi5 (a Pi2 model B), Onkyo TX-NR7100, Philips 65OLED806 65", NAS QNAP TS-453D-4G
.
PC: AMD Ryzen 9 5900x, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI, Manli GeForce RTX 3080 10GB, 2x16GB Kingston FURY DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, Solidigm P44 PRO 2TB + Samsung 970 PRO 1TB (a Samsung 960 EVO 1TB v záloze), Corsair RM850i 850W, Fractal Design Define R6, 32" Asus ProArt PA328CGV, Asus DRW-24F1ST
Mediacentrum: Raspberry Pi5 (a Pi2 model B), Onkyo TX-NR7100, Philips 65OLED806 65", NAS QNAP TS-453D-4G