Outlook x Google Calendar synchronizace

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Magicie
Začátečník
Začátečník

Outlook x Google Calendar synchronizace

Příspěvek od Magicie »

Potom, co prestal fungovat (byt podporovan) Google Calendar Sync jsem utekl od Google Kalendare k MS Live, ale neni to zadna slava. V kazdem pripade to alespon nejak funguje.

Chtel bych se ale vratit, tak premyslim jestli nekdo po case nevyresil jak synchronizovat "oboustranne" udalosti Outlook x Google Calendar.

Za rady budu urcite vdecny. Zadne "ciste" reseni jsem vylozene nenasel a spolehat se na podporu pluginu 3. stran, ktere jsou navic placene moc nechci.

Google Apps sice pouzivam, ale ne v placene verzi, resp. mam jeste tu, ktera byla do 10 uzivatelu zdarma a pak zustala.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Outlook x Google Calendar synchronizace

Příspěvek od Exp »

Resil sem to dlouho, nakonec sem se nas*al a koupil si jabko. Pouzivali sme pro google plugin gSync.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Ja mam na cestovani MacBook Air taky, ale nepovazuji ho za tak efektivni a navic nema zdaleka takovy vykon jako muj desktop, tak si migraci nemuzu dovolit.

V kazdem pripade ten sync bych nejak rozchodit chtel a prozatim zustanu u MS Live, tak kdyby se nasel nekdo, kdo to vyresil budu vdecny za tipy.

Hodnoceni GSyncit neni nic moc http://download.cnet.com/gSyncit-for-Ou ... 64563.html . Tusim, ze tam byly i nejake omezeni, co ten jejich nastroj nemohl a tudiz nebyl vylozene vyhovujici.

Pak je treba tohle http://www.companionlink.com/google/ , ale tam se mi ne ze by nechce platit, ale sverovat sve data nekam do ciziho cloudu pro synchronizaci kalendare.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Tak to jsme si nerozumeli, ja resil synchronizaci telefonu a PC, tedy z Androidu sem presel na iOS a problem se synchronizaci kalendare byl vyresen.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Vsak ja taky, ta probiha pres nejaky server.

Android se mi krasne synchronizuje jak s MS Live, tak Google Calendar. Tam zadny problem nikdy nebyl.

Problem je pouze v Outlooku se synchronizaci na Google Calendar. Ta prestala fungovat.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ano, prave proto, ze google calendar sync prestal fungovat, jsem zahodil telefon s androidem a presel na iOS, kde ma Apple pripraven iCloud plugin do Outlooku a funguje to bez problemu. Ale to uz se asi jen opakuju...
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Je mi jasne, ze Google to ma jako business, tzn. chcete Outlook, tak si kupte Google Apps.

Ted jsem si ale vsiml, ze Windows 10 Kalendar umi snad Google Calendar - http://www.howtogeek.com/224899/how-to- ... endar-app/ .

Nechapu proc to teda nepridali jako podporu do Outlooku, tohle mi hlava nebere.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Outlook neumi caldav protokol. Nikdy ho ani neumel. Tak proto. Outlook je staveny pro Exchange. Doplnek pro Gapps Exchange emuluje. Outlook byl vzdy koncipovan pro business/enterprise sferu.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

To vim, ze cili na enterprise klientelu. Bylo by fajn, kdyby to napravil nejaky duveryhodny plugin (bez dalsi serverove casti u jeho autora), ale to je asi moc nadejne doufani. Do te doby zustanu asi zaseknuty s MS Live kalendarem, protoze se mi nechce prepinat na kalendar ve Windows 10.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Jak chces udelat duveryhodny plugin? Ten musi fungovat tak, ze k sobe natahne data z Google a ty predlozi Outlooku v protokolu, ktery Outlook umi. tedy musi tam byt meziserver. Zadarmo to nikdo delat nebude. A bez cloudu to technicky nejde udelat.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tak, ze serverova cast bude nekde kde tomu clovek bude "verit" (Google, MS). Nikde jsem nepsal, ze by to nekdo mel delat zadarmo, treba za tohle bych i zaplatil. Bohuzel pokud Google, nebo MS neudela krok zpet/vpred, tak asi nic takoveho nevznikne.

Je proste skoda, ze osekana blbost jako Windows 10 Calendar ma podporu Google Calendar, ale Outlook 2010/2013/2016 ne.

Nyni se holt smirim s tim, ze setrvam u MS Live kalendare se vsemi jeho nedostatky (pomala synchronizace, opakujici se eventy se po zmene neaktualizuji, nemoznost formatovani a vkladani priloh, apod.).
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Google ani MS na tom nema zadny zajem. Tedy jedine treti strana, ktere logicky neveris. Pak jedine udelat si sam.

Jak jsem rekl, Outlook je koncipovany pro business pouziti s business nastroji. To free Google proste neni. A MS nebude delat podporu navic necemu, co jeho businisove reseni (tedy Exchange a nove O365) nepodporuje, tedy CalDav sync.
Navic Google ma zajem aby se jeho sluzby pouzivaly v prohlizeci, ne v klientu.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Presne tak. Google chce mit prijem z reklamy a kdyz to nejde, tak razi placenou verzi Google Apps, ktere umi sync s Outlookem. Ja tuhle filozofii mam taky dokonale zmaknutou. Skoda jen, ze problem stale pretrvava :-D .

Uz jsem i zvazoval jestli nedat sanci necemu jinemu jak MS Live kalendar (napr. iCloud zminovany vyse), ale kdyz jsem se dival na web UI, tak jsem se zhrozil.

V kazdem pripade tahle vec je neco s cim se da zit a pouze to neni tak "pohodlne" jako za dob kdy fungoval Google Calendar Sync nez ho utli.
pre.vit
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pre.vit »

Jde nějak sesynchronizovat google kalendář třeba s NAS od Synology a z něj to potom tahat do Outlooku?
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..
.
PC: AMD Ryzen 9 5900x, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI, Manli GeForce RTX 3080 10GB, 2x16GB Kingston FURY DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, Solidigm P44 PRO 2TB + Samsung 970 PRO 1TB (a Samsung 960 EVO 1TB v záloze), Corsair RM850i 850W, Fractal Design Define R6, 32" Asus ProArt PA328CGV, Asus DRW-24F1ST
Mediacentrum: Raspberry Pi5 (a Pi2 model B), Onkyo TX-NR7100, Philips 65OLED806 65", NAS QNAP TS-453D-4G
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“