použití: internet, hobby úpravy fotek (Lightroom), sem tam film. projev ve hrách mě nezajímá, resp. hry které si sem tam pustím, nevyžaduju mít v super-duper efektech, ani na stávajícím "pomalém" IPS jsem nikdy neřešil nedostatky typu inputlag, hertzy, freesync nebo tak něco, tohle nepotřebuju.
jak bych to viděl: 27" 2560x1440 asi ideální, nebo něco na ten způsob; IPS nebo PLS technologie (počítám že xVA je na ústupu, nebo ne? TN kvůli špatným pozorovacím úhlům nechci), v rámci možností co nejplynulejší gradienty (je mi v zásadě jedno jestli monitor bude sRGB nebo s widegamutem, radši bych ale šel do sRGB s plynulejšími gradienty, než widegamutu s padesáti odstíny šedi místo gradientů), výškově stavitelný. USB hub ocením, repráky ani pivot nepotřebuju. na konektivitě nezáleží, HDMI i DP mám.
před časem jsem koukal na Dell U2713HM, který vypadal docela zajímavě, ale už se nedá koupit.
netvrdím že nutně potřebuju monitor za 15 tisíc, možná dneska už jde sehnat něco zajímavého za polovic, co já vím
vaše tipy?
edit: tak koukám že v úvahu by přicházel Dell U2515H, NEC EA244WMi (kolem 8tis) a pak NEC EA274WMi (kolem 18tis). mezi tím nějak nic nevidím, zatím