Steam In-Home Streaming

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Steam In-Home Streaming

Příspěvek od SpeedyGT »

Uplně v pohodě ti to pojede... Pokud ti to jede na hlavním PC bez problémů, tak na tom klientskym už stačí kliedně i jednojádro a posviští to, protože ten klient už funguje jenom jako zobrazovadlo.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

funguje jako zobrazovadlo ale i jako vstupní zařízení ne (to by jinak nedávalo logiku :D ) ?

potřebuju připojit ještě ovladače k tomu NTB , to už samozřejmě umim :D
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Můžeš mít připojený bezdrátový gamepad ke kterýmukoliv z těch PC...Klidně i k tomu serveru pokud je poblíž :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no zjisitl sem komplikaci a nevim čim to bylo, každopádně mam víc problemu

1, psalo mi to v rohu slow decode a hry se sekaly, to ale přisuzuju tomu že klient pc byl dost zahřívající se starší WIN XP thinkpad kterej je schopnej sekat se v prohlížeči

(navíc nemá moderní intel)

2, nešlo mi streamovat fifu 15 ve fullscreenu, ikdyž na to jsem našel nějakej tip jak to udělat tak to zkusim příště , jde streamovat v pohodě cokoliv mimo steam, stačí pustit nějakou hru, tu strremovat, na velkym pc ji shodit do lišty, vypnout a jde normalni používat pc jako vzdalenou plochu
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Tak jsem konečně pořídil ZOTAC nano CI320 (Atom N2930) s Win 8.1 a SSD. Zatím jedu jen přes WiFi, bohužel jsem zapomněl krimpovací kleště v práci, tak až po dovče.
Musím zatím říct, že většinu času jede vše naprosto výborně.
Občas se ale stane, že mi začně hra lagovat, dělá to pak tak minutu a pak zase na dobu klid. Hlásí to slow network. Nezdá se mi to, při pěti vláknech v iperf je připojení na hlavní PC kolem 80 MBit. Pravdou je, že stream ukazuje ping kolem 100 ms. Ping je ale jinak kolem 3 ms. Uvidíme, co na kabelu, tohle by mě ale asi štvalo.
Jinak teda musím jako OT říct, že ten ZOTAC je naprostá bomba a u běžné práce není důvod mít cokoliv výkonnějšího. Navíc celé totálně pasivně chlazené.
.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Určitě zkus po kabelu, pokud je to nějaký větší stream (cca těch 15Mbit) a začne ti na wifi do toho tahat mobil nějakou aktualizaci apod, tak to může vylítnout.

Já jsem teď zkoušel na notebooku po wifi hrát Rayman Origins a po celou dobu odezvy ok a ani jednou se to nezaškobrtlo.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Tak jsem to připojil na 5 GHz, což jsem zjistil, že má ten Zotac až teď :oops: a běhá to suprově.
.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

můžu se zeptat jaká hra a v jakym rozlišení (případně přiblizný detaily) ? a musí se někde zaškrnout ta intel fičura ?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Tak a už streamuju i přes internet :) (SoftEther VPN)
.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Hodil by se nějakej návod pro sítové analfabety jako jsem já v CZ a v prostředí w10 / w8, protože já jsem neudělal ani DDNS ani VPN*** byl by někdo od té dobroty ? Nzpůsobuje to DDNS nějaké větší latence ?..
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

co s tim chces delat? to streamovani je pro vetsi vzdalenosti uplne nepouzitelny, funguje to jen v LANu, uz domaci wifi znatelne zvysuje odezvu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak slibuji si od toho třeba lepší řešení než od TeamVieweru, nemusim na tom nutně pařit.. FPS už vůbec ne, to jsem si vyzkoušel s šílenym inputlagem i doma přes wifi do 3D brejlí, ale nějakou tahovku nebo tak by to zvládat mohlo :) Net mám 45/32 Mbps
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

abys mohl udelat vlastni VPN, potrebujes trochu lepsi router, kterej dokaze hostovat vlastni VPN server a verejnou IP
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Velmi dobrý je i SoftEther, akorát si na routeru budeš muset trochu upravit přesměrování portů a FW.
Když jsem to zkoušel, tak jsem na mini PC, co mi běží díky spotřebě pořád měl rozjetý Softether a připojoval jsem se pokusně jak z mobilního netu (na LTE hratelné tak tahovky), tak z práce na 50 MBit, kde by šlo už hrát velmi omezeně i FarCry 4 :)
.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“