Steam In-Home Streaming
Moderátor: Baneshee
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Steam In-Home Streaming
Uplně v pohodě ti to pojede... Pokud ti to jede na hlavním PC bez problémů, tak na tom klientskym už stačí kliedně i jednojádro a posviští to, protože ten klient už funguje jenom jako zobrazovadlo.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- LoCo99
- Začátečník

funguje jako zobrazovadlo ale i jako vstupní zařízení ne (to by jinak nedávalo logiku
) ?
potřebuju připojit ještě ovladače k tomu NTB , to už samozřejmě umim
potřebuju připojit ještě ovladače k tomu NTB , to už samozřejmě umim
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš mít připojený bezdrátový gamepad ke kterýmukoliv z těch PC...Klidně i k tomu serveru pokud je poblíž 
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- LoCo99
- Začátečník

no zjisitl sem komplikaci a nevim čim to bylo, každopádně mam víc problemu
1, psalo mi to v rohu slow decode a hry se sekaly, to ale přisuzuju tomu že klient pc byl dost zahřívající se starší WIN XP thinkpad kterej je schopnej sekat se v prohlížeči
(navíc nemá moderní intel)
2, nešlo mi streamovat fifu 15 ve fullscreenu, ikdyž na to jsem našel nějakej tip jak to udělat tak to zkusim příště , jde streamovat v pohodě cokoliv mimo steam, stačí pustit nějakou hru, tu strremovat, na velkym pc ji shodit do lišty, vypnout a jde normalni používat pc jako vzdalenou plochu
1, psalo mi to v rohu slow decode a hry se sekaly, to ale přisuzuju tomu že klient pc byl dost zahřívající se starší WIN XP thinkpad kterej je schopnej sekat se v prohlížeči
(navíc nemá moderní intel)
2, nešlo mi streamovat fifu 15 ve fullscreenu, ikdyž na to jsem našel nějakej tip jak to udělat tak to zkusim příště , jde streamovat v pohodě cokoliv mimo steam, stačí pustit nějakou hru, tu strremovat, na velkym pc ji shodit do lišty, vypnout a jde normalni používat pc jako vzdalenou plochu
- Holda
- Středně pokročilý

Tak jsem konečně pořídil ZOTAC nano CI320 (Atom N2930) s Win 8.1 a SSD. Zatím jedu jen přes WiFi, bohužel jsem zapomněl krimpovací kleště v práci, tak až po dovče.
Musím zatím říct, že většinu času jede vše naprosto výborně.
Občas se ale stane, že mi začně hra lagovat, dělá to pak tak minutu a pak zase na dobu klid. Hlásí to slow network. Nezdá se mi to, při pěti vláknech v iperf je připojení na hlavní PC kolem 80 MBit. Pravdou je, že stream ukazuje ping kolem 100 ms. Ping je ale jinak kolem 3 ms. Uvidíme, co na kabelu, tohle by mě ale asi štvalo.
Jinak teda musím jako OT říct, že ten ZOTAC je naprostá bomba a u běžné práce není důvod mít cokoliv výkonnějšího. Navíc celé totálně pasivně chlazené.
Musím zatím říct, že většinu času jede vše naprosto výborně.
Občas se ale stane, že mi začně hra lagovat, dělá to pak tak minutu a pak zase na dobu klid. Hlásí to slow network. Nezdá se mi to, při pěti vláknech v iperf je připojení na hlavní PC kolem 80 MBit. Pravdou je, že stream ukazuje ping kolem 100 ms. Ping je ale jinak kolem 3 ms. Uvidíme, co na kabelu, tohle by mě ale asi štvalo.
Jinak teda musím jako OT říct, že ten ZOTAC je naprostá bomba a u běžné práce není důvod mít cokoliv výkonnějšího. Navíc celé totálně pasivně chlazené.
.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Určitě zkus po kabelu, pokud je to nějaký větší stream (cca těch 15Mbit) a začne ti na wifi do toho tahat mobil nějakou aktualizaci apod, tak to může vylítnout.
Já jsem teď zkoušel na notebooku po wifi hrát Rayman Origins a po celou dobu odezvy ok a ani jednou se to nezaškobrtlo.
Já jsem teď zkoušel na notebooku po wifi hrát Rayman Origins a po celou dobu odezvy ok a ani jednou se to nezaškobrtlo.
- Holda
- Středně pokročilý

Tak jsem to připojil na 5 GHz, což jsem zjistil, že má ten Zotac až teď
a běhá to suprově.
.
- LoCo99
- Začátečník

můžu se zeptat jaká hra a v jakym rozlišení (případně přiblizný detaily) ? a musí se někde zaškrnout ta intel fičura ?
- Holda
- Středně pokročilý

- PKBO
- Moderátor

Hodil by se nějakej návod pro sítové analfabety jako jsem já v CZ a v prostředí w10 / w8, protože já jsem neudělal ani DDNS ani VPN*** byl by někdo od té dobroty ? Nzpůsobuje to DDNS nějaké větší latence ?..
- Alfajk
- Začátečník

-
co s tim chces delat? to streamovani je pro vetsi vzdalenosti uplne nepouzitelny, funguje to jen v LANu, uz domaci wifi znatelne zvysuje odezvu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- PKBO
- Moderátor

Tak slibuji si od toho třeba lepší řešení než od TeamVieweru, nemusim na tom nutně pařit.. FPS už vůbec ne, to jsem si vyzkoušel s šílenym inputlagem i doma přes wifi do 3D brejlí, ale nějakou tahovku nebo tak by to zvládat mohlo
Net mám 45/32 Mbps
- Alfajk
- Začátečník

-
abys mohl udelat vlastni VPN, potrebujes trochu lepsi router, kterej dokaze hostovat vlastni VPN server a verejnou IP
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Holda
- Středně pokročilý

Velmi dobrý je i SoftEther, akorát si na routeru budeš muset trochu upravit přesměrování portů a FW.
Když jsem to zkoušel, tak jsem na mini PC, co mi běží díky spotřebě pořád měl rozjetý Softether a připojoval jsem se pokusně jak z mobilního netu (na LTE hratelné tak tahovky), tak z práce na 50 MBit, kde by šlo už hrát velmi omezeně i FarCry 4
Když jsem to zkoušel, tak jsem na mini PC, co mi běží díky spotřebě pořád měl rozjetý Softether a připojoval jsem se pokusně jak z mobilního netu (na LTE hratelné tak tahovky), tak z práce na 50 MBit, kde by šlo už hrát velmi omezeně i FarCry 4
.